20170520 103852 PΤο Σάββατο το πρωί 20 Μαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ακρόπολη ,η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών (ΕΑΓ&Τ), πραγματοποίησε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των
Σφαγιασθέντων Ποντίων & Πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης και Αρτοκλασία υπέρ Υγείας & Ευημερίας
Των όπου Γης Χριστιανών & Ελληνόφωνων Πληθυσμών.

Ήταν μία εκδήλωση μεστή από συμβολισμούς και μηνύματα. Στο τέλος της εκδήλωσης στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΕΑΓ&Τ Μαρία Γαβρήλου ανέφερε: «Σε έναν χώρο όπου περπάτησαν ο Σοφοκλής και ο Πλάτωνας, δίδαξαν ο Σωκράτης και ο Απόστολος Παύλος και ξαποσταίνοντας από τον πόλεμο, έγραψε τα απομνημονεύματά του ο Μακρυγιάννης , συγκεντρωθήκαμε για να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους σύγχρονους δικούς μας ήρωες.

-Στους ΠΟΝΤΙΟΥΣ αδελφούς μας οι οποίοι ξεριζώθηκαν από τις προγονικές τους εστίες και σφαγιάσθηκαν κατά χιλιάδας στα χρόνια 1912 – 1922.
-Σε αυτούς που έπεσαν στη Μάχη της Κρήτης υπερασπιζόμενοι την ελευθερία μας το 1941.
Τότε οι αγώνες ήταν άνισοι ! Με τους ίδιους εχθρούς σήμερα εμείς δίνουμε τον δικό μας αγώνα που εκτός από άνισος είναι ύπουλος και απρόσωπος.
Σαν σήμερα στην Μικρασιατική Νίκαια , με την παρουσία της Αυτοκράτειρας Ελένης της μετέπειτα Αγίας και Ισαποστόλου πραγματοποιήθηκε η 1η Οικουμενική Σύνοδος. Καθορίζεται το Δογματικό πλαίσιο του Ορθόδοξου Χριστιανισμού και αποτυπώνεται στο Σύμβολο της Πίστεως.
Τόσο στο Σύμβολο της Πίστεως όσο για τη συγγραφή των Ευαγγελίων, για την διδασκαλία και διάδοση του Χριστιανισμού χρησιμοποιήθηκε η Ελληνική γλώσσα.
Για την Ελληνική Γλώσσα , έχουν ξεκινήσει στην UNESKO & OHE διαδικασίες θεσμοθέτησης Παγκόσμιας ημέρας αφιερωμένης στην Ελληνική Γλώσσα.
Η Ελληνική Γλώσσα δεν έχει ανάγκη από πανηγυρισμούς για να αποδείξει την αξία και το κύρος της στο επίπεδο της τεχνολογίας, της επιστήμης και της διανόησης. Αυτό το γνωρίζουν καλά και το αποδέχονται οι ειδήμονες. Η ύπαρξη μίας Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας όμως θα είναι κίνητρο γνωριμίας και επαφής της με τους απλούς μη ειδήμονες ανθρώπους μιάς κοινωνίας που οδηγείται στην παγκοσμιοποίηση.
Η ΕΑΓ&Τ με αφορμή την συνύπαρξη των προαναφερθέντων σημαντικών γεγονότων αλλά και την παρουσία στην πόλη μας του σκηνώματος της μεγάλης Αυτοκράτειρας και Αγίας Ελένης επιλέγει αυτή την μέρα για να καταθέσει την υποστήριξή της στην προσπάθεια θεσμοθέτησης Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και δεσμεύεται για την υλοποίηση εκδηλώσεων με επίκεντρο την παγκόσμια προβολή της.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι υπεγράφη από τα συναρμόδια υπουργεία και εδόθη η Εξουσιοδοτική Διάταξη που ανοίγει τον δρόμο ολοκλήρωσης των εργασιών θεσμοθέτησης αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.
Θα πρέπει εδώ να ευχαριστήσουμε τον Βουλευτή μας κ. Γιώργο Παπαηλιού για την συνδρομή του σε αυτή την θετική εξέλιξη.
Ελπίζουμε πολύ σύντομα να χαιρετίσουμε την αναγραφή της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στους καταλόγους της UNESKO & OHE.
Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας και
Είθε ο Θεός να σώζει την Ελλάδα , να προστατεύει τους Έλληνες και να φωτίζει τους κυβερνόντες τις τύχες των ανθρώπων της Γής.» Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο κ. Αθανάσιος Κριτσινέλης, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, συντονιστής της Αφής και των Ολυμπιακών Λαμπαδηδρομιών απ’ το 1976 έως το 2004,οι αντιπρόεδροι της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ουρανία Αναγνωστοπούλου και Αλέκος Παντούλης ,ο εκδότης της εφημερίδας Αρκαδικός Κήρυκας Σπύρος Τσαρμπόπουλος ,ο Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης Υμηττού και εκδότης της Εφημερίδας Αρκαδικοί Ορίζοντες Δημήτρης Γιαννακούρας και αρκετοί φίλοι της Εταρείας.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: