Παρμενίων 2018: Άσκηση «Εμμανουήλ Μινωτάκης» – Αποκλειστικές ΦΩΤΟ

Παρμενίων 2018

Παρμενίων 2018: Αποκλειστικές ΦΩΤΟ από την άσκηση Εμμανουήλ Μινωτάκης – Δείτε τι έκαναν οι Εθνοφύλακες στις Καλύβες Έβρου σήμερα το πρωί

Μια εντυπωσιακή άσκηση επιτήρησης των συνόρων πραγματοποιήθηκε σήμερα το Δέλτα του Έβρου, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στην άσκηση συμμετείχαν Εθνοφύλακες από την 12η Μεραρχία και όπως μπορείτε να δείτε, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε στις Καλύβες του Έβρου.

Η άσκηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πέραν του γεγονότος που φανερώνει την ενεργό συμμετοχή των Εθνοφυλάκων στην φύλαξη των συνόρων, γίνεται μτά την περιπέτεια που έζησαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την άσκηση παρακολούθησε τόσο ο Αρχηγός του ΓΕΣ όσο και ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, της αιχμής του ελληνικού δόρατος, αντιστράτηγος Γ. Καμπάς, ο διοικητής της 12ης Μεραρχίας, αλλά και οι διοικητής της 16ης Μεραρχίας.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της έπαρσης ελληνικής σημαίας σε καλύβα του ποταμού Έβρου αμέσως μετά το πέρας της άσκησης.

Η άσκηση φέρει την ονομασία Ταγματάρχης Εμμανουήλ Μινωτάκης, ο οποίος ήταν αυτός που δίνοντας ανάιμακτη μάχη, κατάφερε και κράτησε τα σύνορα στην περιοχή του Έβρου, όπως είναι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ όλη την συγκλονιστική ιστορία του Ταγματάρχη Μινωτάκη στο Armyvoice.gr

 

Προτάσεις