Στρατιωτικό γιατρό στο Ληξούρι ζητάει βουλευτής Καρδίτσας! Κάνει φάρσα;

Στρατιωτικό γιατρό στο Ληξούρι ζητάει βουλευτής Καρδίτσας! – Θέλει να στελεχώσει την παθολογική κλινική στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

Το διαβάσαμε και δεν το πιστεύαμε. Μπορούμε λοιπόν να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν είναι φάρσα.

Ο  Κώστας Τσιάρας, βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ και πρώην Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, ζητάει με ερώτησή του από τους υπουργούς υγείας και Άμυνας να τοποθετηθεί στρατιωτικός παθολόγος στο νοσκομείο Ληξουρίου, επειδή έχει μείνει κενή η θέση.

Προφανώς από την θητεία του ως προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, θα έχει αποκομίσει την εντύπωση ότι ο στρατός παράγει αφειδώς γιατρούς που δεν έχει τι να τους κάνει και τους στέλνει να καλύπτουν τις ανάγκες του ΕΣΥ.

Φαίνεται επίσης  ότι από την συμμετοχή του ως μέλους στην Επιτροπή δεν έχουν πέσει καθόλου στην αντίληψή του όλα όσα έχουν συζητηθεί δημόσια για την έλλειψη γιατρών στον Έβρο και ειδικά καρδιολόγων και παθολόγων.

Η καθαρά τοπικιστική αντίληψη που αντιλαμβάνονται τα πράγματα οι εθνικοί μας αντιπρόσωποι, είναι ένας από τους λόγους της αποτυχίας του συστήματος.

Βεβαίως, δεδομένου ότι και ο ίδιος ο βουλευτής είναι γιατρός, πάει το μυαλό μας μήπως έχει κάποιον συγκεκριμένο στρατιωτικό γιατρό να προτείνει για μετάθεση εκεί….

Ας δούμε λοιπόν τι επιχειρήματα αναπτύσσει ο βουλευτής Καρδίτσας, για να πείσει τους υπουργούς να στείλουν στρατιωτικό γιατρό στην Κεφαλονιά:

Θα μπορούσε ίσως ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας να του εξηγήσει αν περισσεύουν ή όχι στρατιωτικοί γιατροί ή μήπως δεν συζητάνε τέτοια θέματα στον τομέα άμυνας;

 

Προτάσεις