Κατασκοπεία: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Αρχιλοχίας και Άγγλος

Κατασκοπεία: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Αρχιλοχίας και Άγγλος Σύλληψη στρατιωτικού: 48ωρη προθεσμία στους 2 για να απολογηθούν

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο Αρχιλοχίας και ο Άγγλος που κατηγορούνται για κατασκοπεία – Η δικάσιμος θα οριστεί σε ημερομηνία μέσα στον επόμενο χρόνο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δυο συλληφθέντες στη Νέα Βύσσα Έβρου που πιάστηκαν επ’ αυτοφόρω να φωτογραφίζουν στην απαγορευμένη Ζώνη.

Ο Έλληνας Αρχιλοχίας και ο Άγγλος συνεργός του αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά την απολογία τους, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι δικηγόροι των δυο συλληφθέντων, έκαναν δηλώσεις στην ιστοσελίδα «Νέα της Θράκης» και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

Δήλωσαν ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, η κατασκοπεία, αλλά εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να τεκμηριώσουν ότι δεν ισχύει.

Τι υποστήριξαν Αρχιλοχίας και Άγγλος στην απολογία τους

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, οι δυο άνδρες είχαν πάει στην περιοχή προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες στην ΜΚΟ στην οποία εργάζεται ο Άγγλος κατηγορούμενος.

Την υπεράσπιση του 29χρονου Αρχιλοχία και του 25χρονου Άγγλου οι οποίοι είχαν συλληφθεί την Κυριακή καθώς κινούνταν σε ζώνη ασφάλειες προκαλύψεως στη Νέα Βύσσα είχαν αναλάβει δικηγόροι Παναγιώτα Φαρμάκη και Γιώργος Καραθεοδώρου.

Δείτε τις δηλώσεις τους:

 

Προτάσεις