Σύλληψη στρατιωτικού: Η ύποπτη σιωπή του ΓΕΣ – Τι κρύβει;

Σύλληψη στρατιωτικού: Η ύποπτη σιωπή του ΓΕΣ - Τι κρύβει;

Σύλληψη στρατιωτικού: Η ύποπτη σιωπή του ΓΕΣ – Δεν έχει βγάλει ανακοίνωση, 24 ώρες μετά την σύλληψη από αστυνομικούς και ενώ όλη η Ελλάδα είδε την προσαγωγή τους

Υποψίες γεννά η σιωπή του -κατά τα άλλα- λαλίστατου Γραφείου Τύπου του ΓΕΣ, το οποίο ασχολείται με βιντεάκια για εθνοφύλακες και αλεξιπτωτιστές στο Facebook, αλλά δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής την σύλληψη του Αρχιλοχία ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία.

Υπάρχει άραγε κάτι που θέλει να καλύψει; Είναι δυνατόν 24 ώρες μετά την σύλληψη και ενώ έχει ήδη προσαχθεί στον ανακριτή να μην έχει εκδοθεί ανακοίνωση;

Σύλληψη στρατιωτικού: Η ύποπτη σιωπή του ΓΕΣ

Και όχι μόνο αυτό. Το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ. Οι δυο κρατούμενοι, ο Έλληνας Αρχιλοχίας και ο Άγγλος φίλος του αντιμετωπίζουν κατηγορίες κατασκοπείας και παράβασης μυστικών της πολιτείας.

Για πρώτη ίσως φορά ο ανακριτής δεν αφήνει ελεύθερο στρατιωτικό μέχρι να απολογηθεί και διατάσσει την κράτησή του.

Επιπλέον, η πράξη έγινε στην Ταξιαρχία Ρίμινι, πολύ κοντά στην περιοχή που είχαν συλληφθεί οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί από Τούρκους.

Και αυτή καθεαυτή η πράξη, η φωτογράφιση δηλαδή της ΖΑΠ και των ναρκοπεδίων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων, από οποιονδήποτε και αν γινόταν θα ήταν λογικό να ανακοινωθεί.

Ωστόσο κατά περίεργο τρόπο το ΓΕΣ τηρεί σιγή ιχθύος, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το εάν γίνεται από άγνοια των βασικών αρχών ενημέρωσης ή από σκοπιμότητα.

Ελπίζουμε να έχουμε κάποια εξήγηση.

 

Προτάσεις