Στρατιωτικός μαζί με μέλος ΜΚΟ συνελήθησαν για κατασκοπεία στον Έβρο

κατάσκοπος Ρώσος Στρατιωτικός μαζί με μέλος ΜΚΟ συνελήθησαν για κατασκοπεία στον Έβρο

Στρατιωτικός μαζί με Άγγλο από ΜΚΟ συνελήθησαν για κατασκοπεία στον Έβρο – Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς στο χωριό Νέα Βύσσα 

Την αποκάλυψη κάνει η ιστοσελίδα «Νέα της Θράκης» η οποία μεταξύ άλλων σημειώνει:

Στη σύλληψη ενός στρατιωτικού κι ενός Άγγλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέλου ΜΚΟ προχώρησαν χθες αστυνομικοί στον Έβρο.

Και οι δύο βρίσκονταν σε ΖΑΠ και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κατηγορία ότι φωτογράφιζαν την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Σύλληψη στρατιωτικού: Αυτή είναι η ΜΚΟ που φωτογράφιζε στον Έβρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε το Armyvoice.gr πρόκειται για υπαξιωματικό της Αεροπορίας Στρατού, ο οποίος είχε πάει για εκδρομή λίγων ημερών στον Βόρειο Έβρο, μαζί με τον Άγγλο φίλο του από ΜΚΟ που δρατηριοποιείται στην Ελλάδα.

Η σύλληψη έγινε χθες από αστυνομικούς, οι οποίοι τους έπιασαν μέρα μεσημέρι να φωτογραφίζουν απαγορευμένες ζώνες.

Κατά πάσα πιθανότητα φωτογράφιζαν περάσματα στον Έβρο ώστε στη συνέχεια να καθοδηγήσουν μετανάστες ή και δουλέμπορους για το πώς μπορούν να περάσουν ασφαλώς από κάποια σημεία.

Μόνο που σε αυτά τα σημεία, υπάρχουν και στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υλικά, τα οποία βρέθηκαν στην φωτογραφική τους μηχανή και τώρα βρίσκονται ως αποδεικτικά στοιχεία στην κατοχή του εισαγγελέα.

Ο Έλληνας στρατιωτικός αντιμετωπίζει κατηγορία κατασκοπείας εάν στην διερεύνηση της υπόθεσης προκύψουν στοιχεία ότι η πρόθεσή του ήταν να πουλήσει τις φωτογραφίες. Σε αυτή την περίπτωση μαζί με την ποινή από το στρατοδικείο, θα αποταχθεί.

Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να οδηγηθούν άμεσα σε δίκη.

 

Προτάσεις