212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης: Μια βραδιά αλλιώτικη από τις άλλες – ΦΩΤΟ

212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης

212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης: Μια βραδιά αλλιώτικη από τις άλλες  χθες 10 Απριλίου στο Δ’ Σώμα Στρατού. Γιατροί και νοσηλευτές εβγαλαν τις στολές και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις

Την τιμητικής τους είχαν γιατροί και νοσηλευτές του 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης καθώς χθες έγινε εκδήλωση προς τιμή τους στην λέσχη αξιωματικών φρουράς Ξάνθης από τον διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού αβτιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Θέλησε με αυτό τον τρόπο να πει ευχαριστώ στα στελέχη που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την υγεία και τη ζωή των συναδέλφων τους και μάλλον όχι κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, αφού είναι γνωστό ότι δυστυχώς τα μεγάλα νοσοκομεία είναι πλήρη ειδικοτήτων, σε αντίθεση με την Θράκη και τον Έβρο όπου ψάχνουν να βρουν γιατρό με το ….ντουφέκι.

Δυστυχώς και στον ελληνικό στρατό η νοοτροπία που επικρατεί είναι αυτή των εξυπηρετήσεων και έτσι κανένας δεν έχει καταφέρει να σπάσει το «γκέτο» και να μεταθέσει γιατρούς εκεί που υπάρχει και ο μεγάλος πληθυσμός των στρατιωτικών.

Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και ως εκ τούτου η κίνηση του αντιστράτηγου Λαλούση να ευχαριστήσει αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται και εργάζονται καθημερινά στην περιοχή αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Το 212 ΚΙΧΝΕ βρίσκεται στις παρυφές της Ξάνθης, στην περιοχή Πανόραμα.

Η συγκρότηση του 412 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου διατάχθηκε τον Ιούλιο του 1987.

Το Φεβρουάριο του επόμενου έτους ολοκληρώθηκε ο Π.Ο.Υ του, τον Ιούλιο ξεκίνησε η νοσηλεία ασθενών και στις 24 Αυγούστου 1988, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια.

Τον Αύγουστο του 2011 μετονομάστηκε από 412ΓΣΝ σε 212 ΚΙΧΝΕ.

Δείτε φωτογραφίες από την χθεσινή εκδήλωση

Προτάσεις