Κύπριος Ίλαρχος: Ήταν μαθητής στο ΠΚΕΕΥΕ στο Κιλκίς φέτος τον Μάρτιο

Κύπριος Ίλαρχος: Ήταν μαθητής στο ΠΚΕΕΥΕ στο Κιλκίς φέτος τον Μάρτιο – Μάθαινε για τις επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης του ΟΗΕ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές ασφαλείας από την αποκάλυψη ότι ο Κύπριος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής ομολογήσει επτά δολοφονίες, βρέθηκε στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα, πριν αποκαλυφθεί η φρικιαστική δράση του.

Ο Νίκος Μεταξάς είχε έρθει στην Ελλάδα το διάστημα 3 με 15 Μαρτίου 2019 για να παρακολουθήσει το  Βασικό Σχολείο Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης

(ΕΥΕ),στο ΠΚΕΕΥΕ στο Κιλκίς, στο οποίο συμμετείχαν 27 Έλληνες και αλλοδαποί Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας από 9 χώρες.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν έχει κάποια δολοφονική δράση στο Κιλκίς καθώς δεν γνώριζε καλά την περιοχή.

Ωστόσο στις αρχές ασφαλείας έχει σημάνει συναγερμός, καθώς εξετάζονται οι περιπτώσεις εξαφανισθέντων γυναικών εκείνη την περίοδο, αλλά και ερευνάται εάν είχε έρθει και στο παρελθόν να παρακολουθήσει κάποιο άλλο σχολείο στην περιοχή.

Το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης ΠΚΕΕΥΕ είναι το «καμάρι» των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς έχει αναγνωριστεί επισήμως από το ΝΑΤΟ ως Εκπαιδευτικό Κέντρο του προγράμματος Συνεργασία για την Ειρήνη (PfP Training Center).

Η συμμετοχή στα σχολεία του κέντρου είναι ανοιχτή σε όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και του προγράμματος Συνεργασία για την Ειρήνη (PfP).

Επιπλέον οι χώρες μέλη του προγράμματος Μεσογειακού Διαλόγου και τρίτες χώρες προσκαλούνται να συμμετέχουν ανάλογα με τις ισχύουσες διμερείς συμφωνίες.

Στο πλαίσιο αυτών των διεθνών συνεργασιών φαίνεται ότι ήρθε ο Νίκος Μεταξάς ως μαθητής από τον Κυπριακό Στρατό.

Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας πάντως διερευνούν επίσης εάν και πότε είχε έρθει και κατά το παρελθόν στην Ελλάδα και προσπαθούν να συγκρίνουν τα χρονικά διαστήματα με εξαφανίσεις γυναικών, κυρίως στην Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα αναζητούν την δολοφονική του δράση και στα Κατεχόμενα, όπου τον συνδέουν με πτώμα γυναίκας από το Βιετνάμ.

 

Προτάσεις