Ροδόπη: Ο μειονοτικός δήμαρχος στον Ίασμο δηλώνει «Τούρκος»

Ροδόπη: Ο μειονοτικός δήμαρχος στον Ίασμο δηλώνει «Τούρκος»

Ροδόπη – Μουμίν Οντέρ: Ο μειονοτικός δήμαρχος στον Ίασμο εξελέγη με ποσοστό 65,98% και δηλώνει Τούρκος

Μετά την επιδειξη δύναμης που έκανε το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ στην περιοχή της Θράκης, σήμερα εξελέγη και μειονοτικός δήμαρχος στον Ίασμο, με εντυπωσιακό ποσοστό.

Το ΚΙΕΦ  στον νομό Ροδόπης έφτασε το 38,01%, με 23.069 πολίτες να το στηρίζουν, ενώ στην Ξάνθη το 25,05%, με τους ψηφοφόρους εκεί να αγγίζουν τους 15.000.

Στον Δήμο Ιάσμου ο Μουμίν Οντέρ έλαβε ποσοστό 42,96% την πρώτη Κυριακή για να λάβει σήμερα 65,98% στέλοντας τον Κυριάκο Αμούτζα στο 34,02%.

Στις δηλώσεις του μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής ο νέος δήμαρχο ςΙάσμου δήλωνε Τούρκος και καλούσε του «αδελφούς του» που ζούν στην Τουρκία να έρθουν να τον ψηφίσουμ.

Τη δήλωσή του καταγράφει η ιστοσελίδα «τουρκικά νέα» ως εξής:

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν δήλωσε: “Εμείς ως συνδυασμός πετύχαμε κάτι για πρώτη φορά στον Δήμο ιάσμου.

Αντίθετα με τις εκλογές του 2010 και του 2014, για πρώτη φορά ένας τουρκικός συνδυασμός ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα με ποσοστό 43%.

Με αυτή την αφορμή επιθυμώ να ευχαριστήσω εγκάρδια τους αδερφούς μου που έδειξαν την ευαρέσκειά τους σε αυτόν τον συνδυασμό. Επιθυμώ να αναφέρω πως στο επόμενο στάδιο, στην επόμενη διοίκηση, όλοι μαζί με ενότητα και ομοψυχία θα υπηρετήσουμε την περιοχή μας θα υπηρετήσουμε τον Δήμο ιάσμου.”

Ο Μουμίν είπε: Λίγος χρόνος έμεινε μέχρι την Κυριακή. Εγώ επιθυμώ από δω να απευθυνθώ στους αδελφούς μου που μένουνε στην ξενιτιά, ιδιαίτερα απευθύνομαι στους αδελφούς μου που ζούνε στην Προύσα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Αγκυρα στη Σμύρνη και στην Ανδριανούπολη.

Τους καλώ πάλι την Κυριακή στον Ίασμο να στηρίξουν εμάς, τον συνδυασμό Εμπρός και να γεμίσουν τις κάλπες. Πιστεύω πως με αυτή την αφορμή όλοι μαζί ως συνδυασμός Εμπρός θα γράψουμε ιστορία στον Δήμο Ιάσμου.

Μέχρι τώρα υπάρχει ένα ποσοστό ψήφων στο οποίο δεν έχει φτάσει κανείς, έχουμε ως στόχο και εγώ πιστεύω πως θα φτάσουμε το ποσοστό του 71,5%.” .

 

Προτάσεις