Στρατός Ξηράς: Ποιος δώρισε τα 4 Zodiac που παρέλαβε ο Αρχηγός ΓΕΣ

Στρατός Ξηράς: Ποιος δώρισε τα 4 Zodiac που παρέλαβε ο Αρχηγός ΓΕΣ

Στρατός Ξηράς: Ποιος δώρισε τα 4 Zodiac που παρέλαβε ο Αρχηγός ΓΕΣ σήμερα στην Χίο – Ο εφοπλιστής έχει κάνει και άλλες δωρεές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τα τέσσερα ολοκαίνουργα zodiac που παρέλαβε ο Στρατός Ξηράς στην Χίο είναι, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του ΓΕΣ δωρεά της εταιρίας HARBOR AND TRADING SA.

Πρόκειται για την εταιρία του Χιώτη εφοπλιστή Λουκά Κτιστάκη, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που προσφέρει στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο εφορπλιστής, ο οποίος στη φωτογραφία διακρίνεται μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Καμπά, πριν περίπου 20 μήνες είχε δωρίσει επίσης και 15 οικίες αξιωματικών στο χωριό Καλαμωτή στα Μαστιχοχώρια της Χίου.

Στο τέλος του 2018 είχε επίσης δωρίσει δυο Zodiac  MIL-PRO FC470ROLL-UP στο Λιμενικό Σώμα, τα οποία προορίζονταν για την Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ), με σκοπό την ενίσχυσή της  στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο καπετάν Λουκάς Κτιστάκης είναι το τρίτο παιδί από τα πέντε της Μαρίας και του Νικόλα Κτιστάκη, που γεννήθηκε στα Καρδάμυλα σε ένα φτωχικό σπίτι.

Αυτοδημιούργητος με όπλο την θέληση και την πίστη του στο Θεό, έγινε ένας επιτυχημένος Εφοπλιστής, με αναγνωρισμένο κύρος και εκτίμηση μεταξύ των Ναυτιλιακών κύκλων.

Έχει ανακηρυχθεί άρχων του Οικουμενικού πατριαρχείου και ένας από τους σημαντικότερους ευεργέτες της Χίου.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου
Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς παρέστη στην τελετή παραλαβής
τεσσάρων σκαφών τύπου Zodiac, δωρεά της εταιρίας HARBOR AND TRADING SA,
στη νήσο Χίο.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ
(ΠΖ) ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΤΟΥΝΤΑ», παρεβρέθησαν επίσης εκπρόσωποι των τοπικών και
πολιτικών αρχών του νησιού, καθώς και αντιπροσωπεία στελεχών του Στρατού
Ξηράς.

Προτάσεις