Χαλκιδική -Αλεξανδρούπολη Ζημιές σε ΚΑΑΥ Ν. Φώκαιας – ΚΑΑΥ Μάκρης

Χαλκιδική -Αλεξανδρούπολη Ζημιές σε ΚΑΑΥ Ν. Φώκαιας - ΚΑΑΥ Μάκρης

Χαλκιδική -Αλεξανδρούπολη Ζημιές σε ΚΑΑΥ Ν. Φώκαιας -ΚΑΑΥ Μάκρης προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν χθες το βράδυ

Εκτεταμένες καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπέστησαν τα ΚΑΑΥ στην Νέα Φώκαια στη Χαλκιδική.

Το χαλάζι προκάλεσε ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα παραθεριστών. Δέντρα έπεσα σε κτίρια και σε αυτοκίνητα προκαλώντας καταστροφές.

Σκέπαστρα κτιρίων στα ΚΑΑΥ Ν. Φώκαιας καταστράφηκαν, ενώ το σύνολο των ομπρελών που βρίσκονταν ανεπτυγμένες στην παραλία παρασύρθηκαν από τους ανέμους και καταστράφηκαν.

Αλεξανδρούπολη: ΚΑΑΥ Μάκρης

Μεγάλες καταστροφές στα ΚΑΑΥ Μάκρης προκάλεσε το μπουρίνι που ξέσπασε χθες το βράδυ στην Αλξεναδρούπολη. Οι παραθεριστές που έτρεχαν να προφυλαχθούν από το χαλάζι που έπεσε και μάλιστα ήταν μεγέθους μεγαλύτερο από καρύδι, είδαν όλες τις ομπρέλες και ξαπλώστρες να καταλήγουν στην παραλία.

Δέντρα άρχισαν να πέφτουν και να προσγειώνονται πάνω στα κτίρια και σε αυτοκίνητα προκαλώντας καταστροφές. Ένα τουλάχιστον αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ πάνω από 70 έχουν υποστεί ζημιές.

Η καντίνα της παραλίας καταστράφηκε ενώ είναι εκτεταμένες οι ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο και στα υδραυλικά.

Ήδη μηχανήματα του Στρατού και προσωπικό του Δ’ ΣΣ έχουν αρχίσει τις επισκευές, ενώ εσπευσμένα μεταβαίνει και ο διοικητής του Δ΄ΣΣ για να εκτιμήσει τις καταστροφές. Τουλάχιστον δεν υπήρξαν θύματα.

Ευτυχώς από νωρίς είχε δοθεί εντολή δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και τα δέντρα είχαν κοπεί ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Η φωτογραφία είναι από το www.evros-news.gr, όπου μπορείτε να διαβάσετε και σχετικό θέμα για την Αλεξανδρούπολη 

Προτάσεις