Αλεξανδρούπολη: Γιατί ο Καμπάς είδε το λιμάνι πριν πάει Γερμανία

Αλεξανδρούπολη: Γιατί ο Καμπάς είδε το λιμάνι πριν πάει Γερμανία - Η σημασία της επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΣ στις εργασίες ανέλκυσης της βυθοκόρου ΟΛΓΑ

Αλεξανδρούπολη: Γιατί ο Καμπάς είδε το λιμάνι πριν πάει Γερμανία – Η σημασία της επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΣ στις εργασίες ανέλκυσης της βυθοκόρου ΟΛΓΑ

Το έργο με χρηματοδήτηση ΗΠΑ, το οποίο αλλάζει γεωπολιτικά την Αλεξανδρούπολη, όπως ήδη έχει γράψει σε αποκλειστικό δημοσίευμά του το Armyvoice.gr, επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Καμπάς κατά την επίσκεψή του στην Θράκη.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσφορά στην εμπορική κίνηση της Αλεξανδρούπολης αλλά και βάση για την γεωπολιτική αναβάθμιση της πόλης,  καθώς και για μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή αποτελεί η ανέλκυση του ναυαγίου της βυθοκόρου «ΟΛΓΑ» από τον εμπορευματικό βραχίονα του λιμανιού.

Καθόλου τυχαία ο Αρχηγός ΓΕΣ επέλεξε να επισκεφθεί το έργο και να συνομιλήσει απ’ ευθείας με τους Αμερικανούς που το έχουν αναλάβει, καθώς σχετίζεται με τις προτάσεις που θα καταθέσει στις συναντήσεις  που θα έχει με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Γερμανία, αυτές τις ημέρες, σε ανώτατο επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί η πιο ενεργή συμμετοχή των ΗΠΑ σε ασκήσεις στην Βόρεια Ελλάδα, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν σε πολύ περιορισμένο επίπεδο.

Δείτε την ανακοίνωση του ΓΕΣ για την επίσκεψη

Την 16 Αυγούστου 2019 ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού επισκέφθηκε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, συνοδευόμενος από το Διοικητή της Μεραρχίας Υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή του για την εξέλιξη του έργου ανέλκυσης της Βυθοκόρου «ΟΛΓΑ» μέσα από το λιμάνι, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Έγινε σύντομη ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου από τον Τεχνικό Προϊστάμενο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρουπόλεως (ΟΛΑ) κ. Γκαζέπη Χρήστο.

 

Προτάσεις