ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας: Πρώτοι ενημερώσαμε για το Σώμα Υπαξιωματικών

ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας: Πρώτοι ενημερώσαμε για το Σώμα Υπαξιωματικών

ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας: Πρώτοι ενημερώσαμε για το Σώμα Υπαξιωματικών τα μέλη μας – Η δυναμική πρωτοβάθμια οργάνωση απαριθμεί τα πεπραγμένα για τον συνάδελφο

Από τα μαθητικά χρόνια στις σχολικές επάλξεις των διεκδικήσεων. Κατόπιν και μετά την ενηλικίωση, συνεχής συμμετοχική διαδικασία σε συλλογικούς φορείς εκπροσώπησης και εν συνεχεία πρωτοστάτες στην δημιουργία αλλά και τον μετέπειτα εκσυγχρονισμό του «Συνδικαλιστικού Κινήματος» στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Γράφει ο Ασμίας (ΕΤΕΤΗ) Ευάγγελος Κουτρουφίνης
Πρόεδρος ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας και Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΕΣ –
Εκπαιδευτής Ενηλίκων-
Διερευνητής Αεροπορικών Ατυχημάτων

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια , δεκαπέντε (15) χρόνια περίπου από τότε που κάναμε εκείνο το πρώτο δειλό βήμα μας, για την εκπροσώπηση των συναδέλφων στρατιωτικών.

Πέσαμε, σηκωθήκαμε, ξανά πέσαμε και να, είμαστε πάλι εδώ. Όρθιοι. Πλέον ενήλικες στον χώρο του «χακί συνδικαλισμού» και με βηματισμό σταθερό.

Ίσως αναρωτηθήκατε αν τα κάναμε όλα σωστά ; Ίσως αν πετύχαμε τις προσδοκίες μας;

Μα ίσως πως είναι δυνατόν να στεκόμαστε στα πόδια μας, μετά από τόσες οργανωμένες απόπειρες φίμωσης του «συνδικαλιστικού αυτού κινήματος» όπως και του «εργασιακού και καινωνικού αφανισμού μας»;

Φυσικά και δεν τα κάναμε όλα σωστά. Φυσικά και δεν εκπληρώθηκε το σύνολο των προσδοκιών μας.

Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, είναι η αυτοκριτική που κάνουμε όταν κλείνουμε ταπεινά γόνυ, στον παντοδύναμο Θεό.

Την ώρα που ζητάμε συγνώμη από Θεό και ανθρώπους για τα σφάλματά και τις παραλείψεις μας.

Την ώρα που ξεχνάμε και συγχωρούμε τον οποιονδήποτε, για κάθε τροχοπέδη που σκοπίμως ή άθελά του έβαλε στην πορεία μας, χωρίς την ικανότητα να αντιληφθεί, την φθορά και την ζημία για τον συνάδελφο.

Την διατάραξη της εργασιακής όπως και της οικογενειακής καθώς και της κοινωνικής μας ειρήνης. Μα να. Όλα αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν.

«Είμαστε ακόμα ζωντανοί», όπως λέει και το γνωστό τραγούδι. Συλλογιζόμαστε μόνο ότι είναι καλό και εύφημο.

Προσβλέπουμε σε ότι μας ενώνει και προσδοκούμε στα καλύτερα και τα συνεχόμενα που έρχονται.

Μα πάνω από όλα φρονούμε πως διανύουμε τον «Καιρό της Εκπλήρωσης» των δίκαιων αιτημάτων μας .

Όχι γιατί μπορούμε, αλλά γιατί αυτός που κατοικεί μέσα μας είναι μεγαλύτερος από κάθε πρόβλημά που μας απασχολεί!

Τα χρόνια που πέρασαν ως Ένωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αρχικώς και εν συνεχεία μετά την συμμόρφωση μας με την κείμενη νομοθεσία, ως Ένωση Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας,

αφουγκραστήκαμε τους προβληματισμούς των συναδέλφων και προωθήσαμε αρμοδίως για επίλυση αρκετά από τα θέματα που τους απασχολούν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά:

  • Αναγνώριση Στρατιωτικών Δελτίων Ταυτότητας ως ταξιδιωτικά έγγραφα
  • Αναγνώριση Στρατιωτικών Πτυχίων Οδήγησης
  • Αλλαγή Ηλικιακών ορίων αυτεπάγγελτης αποστρατείας ΕΜΘ – ΕΠΟΠ
  • Θέσπιση Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης
  • Δικαίωμα στην επιλογή υγειονομικής περίθαλψης
  • Την ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • Το βαθμολογικό ζήτημα των συναδέλφων ΕΜΘ
  • Διορισμός των ΟΒΑ στις Ε.Δ.
  • Την εξασφάλιση της δαπάνης αποτέφρωσης της σορού θανόντος στρατιωτικού, την μεταφορά της από το εξωτερικό και αντίστροφα, καθώς και την εξασφάλιση της δαπάνης του τεφροδοχείου.
  • Πρόταση για αξιοποίηση συγκεκριμένου αεροδρομίου, ως αεροδρομίου «Low cost» και «Cargo» πτήσεων.
  • Πρόταση μετατροπής συγκεκριμένων εκπαιδευτικών Μονάδων, σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
  • Πρόταση για την αναγνώριση από την Υπηρεσία των ήδη πιστοποιημένων εκπαιδευτών ενηλίκων.
  • Εξαίρεση συγκεκριμένων συναδέλφων Αξκων από την υποχρέωση φοίτησης σε υποχρεωτικά σχολεία.

Φυσικά και δεν είναι μόνο αυτά. Φυσικά και δεν τα καταφέραμε όλα.

Μετά από συλλογική προσπάθεια, την βοήθεια του Θεού και με αρωγό μας την ΠΟΕΣ και τον πρόεδρό της Σχη (ΣΔΓ) κ. Ανέστη Τσουκαράκη, καταφέραμε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας να νομοθετήσει ενδεικτικώς, ως ακολούθως:

  • Την αντικατάσταση των στρατιωτικών δελτίων ταυτότητας, προκειμένου να αποτελούν ταξιδιωτικά έγγραφα.
  • Την αλλαγή των ηλικιακών ορίων αυτεπάγγελτης αποστρατείας των ΕΜΘ, μετά την εισήγηση μας, στην ακρόαση φορέων της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.
  • Την εξαίρεση συγκεκριμένων συναδέλφων Αξκων από την υποχρέωση φοίτησης σε υποχρεωτικά σχολεία.

Σχολιάσαμε όλα τα σχέδια νόμου από το 2012 και μετέπειτα και στείλαμε τις απόψεις μας στην ΠΟΕΣ για προώθηση και κοινοβουλευτικό έλεγχο στην ΒτΕ.

Εκπονήσαμε σχέδιο νόμου αναφορικά με την βαθμολογική προαγωγή των ΕΜΘ, σε πλήρη συνάφεια με τις προκατόχους μας Εθελόντριες και το στείλαμε στη Διεύθυνση Μετεξέλιξης του ΓΕΕΘΑ για επεξεργασία και προώθηση στο ΥΠΕΘΑ για υιοθέτηση και ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Ενημερώσαμε εγκαίρως όλα τα μέλη μας (από 11.5.2017) για τις αλλαγές που η φυσική μας ηγεσία προωθούσε αναφορικά με την ίδρυση του Σώματος Μονίμων Υπαξιωματικών,

μέσα από μια λεπτομερή παρακολούθηση διαχρονικών (από το 2010) σημειολογικών, ουσιαστικών αλλά και τυπικών κινήσεων από πλευράς  της φυσικής ηγεσίας των ΕΔ.

Τοποθετήσαμε (με ιδία έξοδα) πίνακες ανακοινώσεων σε Μονάδες της Π.Ε. Αρκαδίας.

Συνδιοργανώσαμε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την αρωγή του Δήμου Άργους – Μυκηνών, το Πανελλήνιο Συνέδριο Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών «Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς ΠΝ», την 30 και 31 Μαρτίου 2019, στο Ναύπλιο, με απροσδόκητο μέγεθος επιτυχίας και κόστος άνω των εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000).

Καταφέραμε την δωρεάν (100%) καθημερινή μετακίνηση του συνόλου του προσωπικού που υπηρετεί στην ΠΕ Αρκαδίας, με ταξιδιωτικό γραφείο προς όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Αναφορικά με την κοινωνική μας προσφορά:

  • Συμμετείχαμε σε εθελοντικές αιμοδοσίες θεσμοθετημένου φορέα αιμοδοσίας της ΠΕ Αρκαδίας από την σύστασή μας.
  • Καταθέσαμε χρηματικό ποσό σε λογαριασμό ιδρύματος, στην μνήμη του «Ευάγγελου Γιακουμάκη».
  • Παρουσιάσαμε το παιδικό βιβλίο συναδέλφου, με τίτλο το «Χρυσαφένιο Κουκούτσι».
  • Συμμετείχαμε στον «Ράδιο – Μαραθώνιο Αγάπης» των ΑμΕΑ Αρκαδίας.
  • Συμμετείχαμε στην συνδιοργάνωση της περιβαλλοντολογικής δράσης «Let’s Do It Greece», με την ανάπλαση πλατείας του Δήμου Τρίπολης.
  • Δημιουργήσαμε οπτικοακουστικό υλικό με θέμα την «κατάταξη νεοεισερχόμενων οπλιτών» στο πλαίσιο χαρακτηρισμού του έτους 2019 από το ΥΠΕΘΑ, ως έτος «Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων».
  • Προσδοκώντας το σμίλευμα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με την τοπική κοινωνία, αντιπροσωπείες του Δ.Σ. μας, παραβρέθηκαν σε πάνω από τετρακόσιες (400) αντιπροσωπείες μετά από προσκλήσεις φορέων, καθώς και σε συναντήσεις με τις τοπικές Αρχές, τα τελευταία χρόνια.

Όλα αυτά και άλλα πολλά τα καταφέραμε μέσα από το ακάματο ενδιαφέρον και την προσπάθειά μας και προπάντων με την βοήθεια του Θεού, προς όφελος όλων των συναδέλφων.

Με την ταυτόχρονη εκπλήρωση των υπηρεσιακών μας καθηκόντων. Μακριά από τις οικογένειές μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν. Αγόγγυστα όμως και ταπεινά.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, για τον «Καιρό της Εκπλήρωσης», ο οποίος έφτασε.

Πιστεύουμε πως όλοι μαζί και με την βοήθεια του Αρχηγού και τελειωτή της πίστης μας, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, θα καταφέρουμε το «ακατόρθωτο» προς όφελος όλων μας.

Συνεχίζουμε δυναμικά. Ο Θεός να μας έχει καλά και να ευλογεί την Ελλάδα!

Προτάσεις