Στρατιωτικός συνδικαλισμός: 2 Χρόνια ΕΣΠΕΕ Πιερίας – Τι πετύχαμε

Σώμα Υπαξιωματικών: Ο Στεφανής μας θέλει από πένητες επαίτες Στρατιωτικός συνδικαλισμός: 2 Χρόνια ΕΣΠΕΕ Πιερίας - Τι πετύχαμε 7η Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ»
ΦΩΤΟ αρχείου

Στρατιωτικός συνδικαλισμός: 2 Χρόνια ΕΣΠΕΕ Πιερίας – Τι πετύχαμε – Τώρα υπάρχει κάποιος να απευθυνθεί κάθε συνάδελφος για στήριξη

Στρατιωτικός συνδικαλισμός: 2 Χρόνια ΕΣΠΕΕ ΠιερίαςΓράφει ο Βασίλης Μαυρίδης πρόεδρος ΕΣΠΕΕ Πιερίας

Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Δύο χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΠΕΕ Πιερίας, επιτρέψτε μου να κάνω μια αναδρομή στο τι έχουμε πετύχει όλοι μαζί από την ημέρα ίδρυσης μέχρι σήμερα.

Η πορεία από το ανύπαρκτο, στο υπαρκτό, από το δεν υπάρχει κάτι, κάποιος, στο να απευθυνθούμε εκεί, στην Ένωση Στρατιωτικών, στην Ένωσή μας!

Συσταθήκαμε με την υπ΄ αριθμ. 118/2017 διάταξη του Ειρηνοδικείου Κατερίνης καταχωρημένη στα βιβλία σωματείων του Πρωτοδικείου Κατερίνης με αύξοντα αριθμό 16

Ακολουθήσαμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ολοκληρώσαμε τις αρχαιρεσίες παρουσία ορισμένου δικαστικού αντιπροσώπου για την ανάδειξη των οργάνων του σωματείου!

Έτσι ξεκινήσαμε…..

Καταγράψαμε τα πρώτα προβλήματα της περιοχής και αρχίσαμε τις εθιμοτυπικές συναντήσεις γνωριμίας και ενημέρωσης των σκοπών του σωματείου

παρουσιάζοντας παράλληλα τα καταγεγραμμένα τρέχοντα προβλήματα προς επίλυσης ξεκινώντας από τον ΑΔΦ και εν συνεχεία συνάντηση

με την Αντιπεριφεριάρχη του Ν. Πιερίας κα Μαυρίδου Σοφία, το Δήμαρχό, τους Βουλευτές και πολιτευτές της περιοχής καθώς και όλους τους υπόλοιπους φορείς.

Μπορεί η ίδρυση της Ένωσης να ήταν από μόνη της σημαντικό γεγονός, πέρα από αυτό όμως προσπαθήσαμε όλο το περασμένο έτος, που για εμάς ήτανε το πρώτο,

να δραστηριοποιηθούμε σαν Ένωση , γεμίζοντας το ημερολόγιο μας σημαντικά επιτεύγματα.

Ένα παραπάνω για εμάς, που μας ήταν σημαντικό έτσι να μας γνωρίσουν οι συνάδελφοι και η τοπική κοινωνία.

Ανασκοπώντας τα έτη θέλω να αναφέρω κάποιες από τις δραστηριότητές μας:

  • Καταγραφή και ανάδειξη συμβεβλημένων Ιατρών και Φαρμακείων Περιοχής
    (Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν γνώριζε, διότι οι συμβάσεις είναι ατομικές)
  • Συλλογή προσφορών από εμπορικά καταστήματα περιοχής για περαιτέρω έκπτωση στα μέλη μας.
  • Κατόπιν αγαστής συνεργασίας με τον ΑΔΦ βρέθηκαν λύσεις σε ειδικά προβλήματα στελεχών που είχαν αναφερθεί.
  • Συλλογή τροφίμων σε άπορες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής και καλύψαμε ακραίες καταστάσεις συναδέλφων αθόρυβα.
  • Ιδρύσαμε σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών με την επωνυμία της Ένωσης μας και αρ. μητρώου στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών:14544 και καλύψαμε στο 100% ανάγκες που μας ζητήθηκαν που δυστυχώς ήτανε αρκετές.
  • Συνδιοργανώσεις με Ενώσεις Αστυνομία-Πυροσβεστική-Λιμενικό Φιλανθρωπικών τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ για συλλογή πρώτων αναγκών στο σύλλογο προστασίας παιδιών Βενιαμίν , Γηροκομείο Μητρόπολης, οργάνωση ΄Στηρίζω΄ και άπορες οικογένειες.
  • Περαιτέρω έκπτωση από το ΚΤΕΛ Πιερίας από 15% συμφωνία της Ομοσπονδίας σε 25% σε δρομολόγια Αθήνας σε συνδυασμό και με την προσφορά στα 4 εισιτήρια +1 δωρεάν.
  • Δωρεάν υποστήριξη συναδέλφων σε νομικές συμβουλές, λογιστικών υπηρεσιών (αιτήσεων μερίσματος κτλπ) από τους συνεργάτες της Ένωσης καθώς και αποκλειστική ειδική έκπτωση σε περίπτωση ανάθεσης.
  • Καταγραφή τοπικών προβλημάτων – ανάδειξη αυτών μέσω προτάσεων από συναντήσεις με τους βουλευτές όλων των κομμάτων της περιοχής.
  • Συνεργασία με την ΔΙΔΕ Πιερίας για επίλυση μεταθέσεων – αποσπάσεων συζύγων εκπαιδευτικών που αφορούν την περιοχή.
  • Συνεργασία με το Επιμελητήριο Πιερίας και δωρεάν συμμετοχή σε ημερίδες και σεμινάρια.
    Νοσοκομείο διάθεση(εξέλιξη η ολοκλήρωση) Ασθενοφόρου και Λεωφορείου.
  • Συλλογή Δικαστικών Αγωγών που ξεπέρασε το 50% των υπηρετούντων της περιοχής από το πρώτο κάλεσμα για τα επιδόματα εορτών κ αδείας.
  • Συλλογή βεβαιώσεων για την διεκδίκηση νυχτερινών επιδομάτων.
  • Συνάντηση με Περιφερειάρχη Κ.Μ. Απόστολο Τζιτζικώστα με την συνδρομή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για ένταξη προγράμματος ΕΣΠΑ για λεωφορεία (μετακίνηση προσωπικού) καθώς και γέφυρα επικοινωνίας με υπουργείο υγείας ώστε οι συνάδελφοι να εκτελούν την ετήσια περιοδική υγειονομική εξέταση στο πολιτικό Νοσοκομείο της πόλης του Νομού μας.
  • Συνεργασία με την δομή του συμβουλευτικού κέντρου γυναικών του Δήμου Κατερίνης, σεβόμενοι τους κανόνες απόρρητου παρέχετε Δωρεάν σε γυναίκες συναδέλφων συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική και άλλες υπηρεσίες με στόχο την πρόληψη αλλά και την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας.

Τελευταία πρόσφατη επιτυχία, η ένταξη συμβεβλημένου φαρμακείου στο Λιτόχωρο, έδρας της Ταξιαρχίας, όπου οι συνάδελφοι αναγκάζονταν να διανύουν 50 χιλιόμετρα (25+25ΚΜ) Λιτοχωρο – Κατερίνη για να αγοράσουν ένα φάρμακο.

Κατόπιν ενημέρωσης και συζήτησης με τους φαρμακοποιούς της περιοχής και κάνοντας γέφυρα με την ΜΕΡΥΠ το πρώτο συμβεβλημένο φαρμακείο ξεκίνησε και έρχονται και άλλα να συμπεριληφθούν.

Καταθέσαμε τις προτάσεις μας προς την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στριατιωκών Π.Ο.Ε.Σ για γενικότερα θέματα που απασχολούν το σύνολο του προσωπικού.

Το τελευταίο διάστημα και έως αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε φάση τελικής επεξεργασίας και υποβολής, προτάσεις για θέματα τα οποία εσείς μας έχετε επισημάνει και περιμένουμε πάντα τις προτάσεις και ιδέες σας

στο mail: [email protected] ή στο 6976949994

Όλα τα έγγραφα, δελτία τύπου, ανακοινώσεις κλπ, μπορείτε να τα αναζητήσετε στο https://www.poes.gr/espee-pierias καθώς και στους πίνακες ανακοινώσεων της Ένωσης μας, που υπάρχουν σε κάθε μονάδα.

Όλες αυτές οι κινήσεις , είχαν ως σκοπό την ανάδειξη και γνωστοποίηση της Ένωσης στους συναδέλφους αλλά κυρίως είχαν στόχο τον ίδιο το συνάδελφο ως δέκτη.

Μας ενδιέφερε δηλαδή σε όλα αυτά, να βλέπουμε ότι υπάρχουν απολαβές που τις βιώνει ο συνάδελφος και τα μέλη της οικογένειάς του.

Πέρα από τις συναντήσεις, εκδηλώσεις, ανακοινώσεις, αγώνες όμως, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ένωσης το οποίο δεν μπορεί να γραφτεί ως μεμονωμένη δραστηριότητα.

Αναφέρομαι σε αυτό που είπα αρχικά: ‘’Υπάρχει κάποιος που απευθύνομαι’’

Αυτό που βίωσα σαν Βασίλης στη θέση του Προέδρου και με έκανε πραγματικά να νιώσω την ανάγκη της ίδρυσή μας, ήταν τα πολλά τηλεφωνήματα που δέχθηκα για προσωπικά ζητήματα που απασχολούσαν συναδέλφους.

Δεν είμαι 30 χρόνια στο στρατό και έχω πολύ κοντά στη μνήμη, πως είναι να μην γνωρίζεις το νέο περιβάλλον στο οποίο εντάχθηκες.

Δεν είχα κάποιον να απευθυνθώ για ερωτήματα απορίες προβλήματα αλλά και αδικίες που αντιμετώπιζα προ δεκαετίας.

Χαίρομαι που πλέον η ΠΟΕΣ φροντίζει να μην το βιώνει αυτό άλλος συνάδελφος.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΣ της Ένωσης Πιερίας
τους συνεργάτες και τους φορείς της περιοχής μου διότι χωρίς αυτούς δεν θα πετυχαίναμε τα όσα προαναφέρθηκαν και δεν θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε κανένα από τα εμπόδια που συναντήσαμε σαν ΄Ένωση.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Σχη κ Ανέστη Τσουκαράκη όχι μόνο για αγώνα που κάνει για όλους εμάς χρόνια τώρα, αλλά για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε

και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ και εγώ από πλευράς μου σε δευτεροβάθμιο επίπεδο έχοντας πάντα αυτόν και άλλους συναδέλφους ως πρότυπα.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για την επικοινωνία και την συνεργασία που έχουμε και είμαι αισιόδοξος ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε, γιατί η ΠΟΕΣ και η ΕΣΠΕΕΠ δημιουργήθηκαν να λύνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν.

Δυσκολίες και εμπόδια υπήρξαν και θα υπάρξουν πολλά.
Λάθη και παραλείψεις έγιναν και θα γίνουν. Ουδείς τέλειος

Συνεχίζοντας το έργο μας, θέτουμε ως στόχο για την συνέχεια την με μεγαλύτερη επιμονή και υπομονή ανάδειξη των πάμπολλων προβλημάτων που μας απασχολούν,

πάντοτε σε συνεργασία με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.Ο.Ε.Σ, θέτοντας τα στους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς, διεκδικώντας

και προσδοκώντας την δίκαιη επίλυση τους με γνώμονα το συμφέρον του συνόλου του προσωπικού.

Παράλληλα θα συνεχίσουμε τις δράσεις υποστήριξης των οικογενειών μας αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Κλείνοντας καλώ όλους τους νέο τοποθετημένους συναδέλφους καθώς και τους ελάχιστους εναπομείναντες να συμμετάσχουν με την εγγραφή τους στην Ένωσή Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ενισχύοντας την προσπάθεια αυτή.

Ισχύς εν την ενώσει…..συνεχίζουμε…..!

Προτάσεις