Λέρος: 21 άτομα καλεί ο εισαγγελέας για καταθέσεις στο Ναυτοδικείο

Λέρος: 21 άτομα καλεί ο εισαγγελέας για καταθέσεις στο Ναυτοδικείο Πειραιά : Έρχεται Ναυτοδικείο - Ομολόγησε ένας από τους δράστες Ναυτοδικείο Πειραιά: Σάλος από την απόφαση για τον 28χρονο Δόκιμο Σημαιοφόρο Ναυτοδικείο Πειραιά

Λέρος: 21 άτομα καλεί ο εισαγγελέας για καταθέσεις στο Ναυτοδικείο Πειραιά ως μάρτυρες αλλά και πιθανώς εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κλοπής όπλων

Μπορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στις 13 Σεπτεμβρίου να δήλωνε ότι «είμαστε κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης», ωστόσο όλα δείχνουν ότι η υπόθεση κλοπής πυρομαχικών από την ΥΝΤΕΛ δεν έχει ακόμα φθάσει στο τέλος της.

Οι δυο αξιωματικοί εξ’ υπαξιωματικών που ανακρίνονται και έχουν δώσει στοιχεία και ονόματα θυμούνται πάνω από μια φορά να έχουν εμπιστευθεί άτομα που μπήκαν στην αποθήκη χωρίς να τηρείται πλήρως η τυπική διαδικασία.

Ένας εκ των δυο στελεχών που έχουν μεταφερθεί και φρουρούνται στην ΔΥΚ έχει καταθέσει ότι τον Σεπτέμβριο του 2018, και ενώ εκτελούσε βάρδια ως αξιωματικός υπηρεσίας,

ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης με το στρατιωτικό υλικό συνοδευόμενος από δύο άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (πρώην ΟΥΚ),

τους οποίους όμως δεν κατονόμασε, είχαν πάρει το κλειδί και τον μυστικό κωδικό ασφαλείας και είχαν μπει –τουλάχιστον μία φορά– στον χώρο όπου φυλάσσονταν τα όπλα και τα πυρομαχικά, χωρίς σχετική εξουσιοδότηση.

Η δεύτερη φορά αφορά την περίοδο που γινόταν η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» υπάρχει ενδεχόμενο εμπλοκής και στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο υπηρετούσε τότε στην φρουρά υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου.

Μάλιστα ορισμένοι υποστηρίζουν ότι λόγω της εμπλοκής βατραχανθρώπων τα στοιχεία θα καλυφθούν και δεν θα δοθούν τα ονόματα στην δημοσιότητα, ενώ η όλη υπόθεση θα μπει στο αρχείο, όπως έγινε και με την υπόθεση της σύλληψης των δυο Ελλήνων στην Τουρκία.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr έχουν κληθεί να καταθέσουν στην έρευνα 21 άτομα μέχρι στιγμής, είτε ως μάρτυρες είτε ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Η λίστα αυτή ενδέχεται να μεγαλώσει όσο προχωράει η έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά.

 

Προτάσεις