Λέρος: Έρχεται Ναυτοδικείο – Ομολόγησε ένας από τους δράστες

Λέρος: 21 άτομα καλεί ο εισαγγελέας για καταθέσεις στο Ναυτοδικείο Πειραιά : Έρχεται Ναυτοδικείο - Ομολόγησε ένας από τους δράστες Ναυτοδικείο Πειραιά: Σάλος από την απόφαση για τον 28χρονο Δόκιμο Σημαιοφόρο Ναυτοδικείο Πειραιά

Λέρος: Έρχεται Ναυτοδικείο – Ομολόγησε ένας από τους δράστες – Άρχισε να «κελαϊδάει» στην ΕΥΠ για το πώς έφυγαν όπλα και πυρομαχικά από την ΥΝΤΕΛ

Ένα βήμα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης με την κλοπή βαρέως οπλισμού από αποθήκη της ΥΝΤΕΛ του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο βρίσκονται οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr ένας από τους δράστες έσπασε και ομολόγησε τα πάντα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία άτομα. Ένας αποθηκάριος και δυο βατραχάνθρωποι του Πολεμικου Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει  τα άτομα που έκαναν την κλοπή, μέσα από το υλικό κάποιου βίντεο που έχει στη διάθεση της.

Πρόκειται για έναν αποθηκάριο που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί.

Φέρεται να υπάρχει και διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από την στιγμή της κλοπής των όπλων.

Ο χρόνος που έγινε η κλοπή έχει εντοπιστεί, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα οι σχετικές πληροφορίες στην δημοσιότητα.

Ένα από τα σοβαρά ερωτήματα είναι τι έκαναν με τα πυρομαχικά. Εάν τα χρησιμοποίησαν με κάποιον τρόπο ή εάν τα πούλησαν σε παράνομες αγορές.

Πάντως αναμένεται σύντομα να γίνουν ανακοινώσεις.

Υπενθμίζεται ότι στο κλιμάκιο που βρίσκεται στο Λέρο υπάρχει εισαγγελικός λειτουργός από το Ναυτοδικείο Πειραιά που παρακολουθεί την υπόθεση.

Προτάσεις