Στον δρόμο που χάραξε ο Πάνος Καμμένος βαδίζει ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Στον δρόμο που χάραξε ο Πάνος Καμμένος ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Στον δρόμο που χάραξε ο Πάνος Καμμένος ο Αλκιβιάδης Στεφανής – Θα πετάξει με στρατιωτικό ελικόπτερο για να επισκεφθεί εθνοφύλακες στην Σύρο

Στις εκδηλώσεις της Αρμάτας στις Σπέτσες, εκεί όπου ο Πάνος Καμμένος έλαβε την απόφαση να απονείμει τον τίτλο του υποναυάρχου στην Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, θα παρευρεθεί φέτος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στη συνέχεια, όπως μαθαίνουμε από τις πηγές μας στο Αιγαίο, την επόμενη το πρωί ο ΥΦΕΘΑ θα πετάξει με ελικόπτερο μέχρι τη Σύρο, όπου θα παρακολουθήσει εκπαίδευση Εθνοφυλάκων.

Η Εθνοφυλακή είναι μέσα στις αρμοδιότητές του και έχει ξεκινήσει επικοινωνιακή εκστρατεία για να προετοιμάσει το έδαφος για τις αλλαγές που επιθυμεί να φέρει.

Δεν γνωρίζουμε εάν θα πετάξει με το συγκεκριμένο ελικόπτερο που πετούσε ο Πάνος Καμμένος ή/και εάν θα επιστρατεύσει και τον γνωστό  «Φιλιππέα», τον πιλότο που εμπιστευόταν ο Πάνος Καμμένος.

Πάντως οι συμπτώσεις είναι πολλές για να περάσουν απαρατήρητες.

Με υπογραφή Στεφανή η απόφαση ανακήρυξης της «υποναυάρχου Μπουμπουλίνας»

Όπως έχει περιγράψει ο γνωστός δημοσιογράφος Παπαχρήστης στα ΝΕΑ ο δήμαρχος (σα να λέμε ο αρχιπροεστός) των Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης κατά τη διάρκεια δείπνου, μετά το- στο πλαίσιο της «Αρμάτας»- κάψιμο της τουρκικής ναυαρχίδας, στο ξενοδοχείο Ποσειδών του νησιού, έθεσε σοβαρότατο θέμα. Δεν αφορούσε δρόμους, δίκτυα, μεταφορές, όχι. Αλλά τη μη αποκατάσταση από το ελληνικό

κράτος της Λασκαρίνας, η οποία διέθεσε όλη της την περιουσία στον αγώνα του 1821. Και την αδικία που υφίσταται έναντι του υδραίου Ανδρέα Μιαούλη, ο οποίος έως και… ακτή έγινε στον Πειραιά.

Εκεί φαίνεται να πήρε και ο Πάνος Καμμένος την απόφαση να απονείμει τον τίτλο του υποναυάρχου στην Μπουμπουλίνα.

Το γνωρίζει καλά αυτό ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς προϋπόθεση για την απονομή ήταν να υπάρχει πρόταση από το ΣΑΓΕ, η οποία φέρει την υπογραφή του ως Αρχηγού ΓΕΣ.

Η αντίδραση της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία πολύ πριν λάβει τελικά την απόφαση υπουργοποίηση του τότε Αρχηγού ΓΕΣ, είχε χαρακτηρίσει την απονομή βαθμού στην Μπουμπουλίνα ως φθηνό λαϊκισμό.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είχε γράψει σχετικά στο Twitter: «Πως ο φθηνός λαϊκισμός ενός ανόητου πολιτικού φτάνει στην εκμετάλλευση ακόμα και μεγάλων προσωπικοτήτων του έθνους».

Ευρέως είχε συζητηθεί και η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

«Διά τήν ἀναγόρευσιν τῆς Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας εἲς τόν βαθμόν τῆς Ὑποναυάρχου

»Ἁγία Λαύρα, 28 η τοῦ μηνός Ἀπριλίου σωτηρίου ἒτους 1821

»Θέλομε νά συγχαρῶμεν τόν Μινίστρον τοῦ Πολέμου Παναγιώτην Καμμένον διά τήν ἀπόφασιν ὂπως τιμήσῃ τήν Λασκαρίναν Μπουμπουλίναν διά τήν προσφοράν τῆς εἲς τόν ἀγώναν τῶν Ἐλλήνων.

»Χαίρουμε, δέ, ἰδιαίτατα ὅτι ἡ ἡγεσία τῶν ἐνόπλων δυνάμεων ἐπιτηρεῖ τήν τρέχουσαν κατάστασιν και τῆς ἐφιστῶμεν τήν προσοχήν εἲς τήν μάχην τοῦ Βαλτετσίου, ἥν ἥθελεν ὁ Θεός διεξαχθῆ τάς ἐπικείμενας ἐβδομάδας.

»[Επιστρέφουμε στο 2018: Φαίνεται ότι η χρονομηχανή του κυρίου Χριστόδουλου Πρωτοπαπά δουλεύει ήδη και την δοκίμασε με επιτυχία ο κ. Καμμένος, ξεχνώντας για λίγο όλα τα τρέχοντα προβλήματα. Από πλευράς μας, μια συμβουλή μόνο: Προσοχή στο κενό μεταξύ Μαυροκορδάτου και Μαυρογιαλούρου.]».

Προτάσεις