700 ΣΕ: Τι λύσεις έδωσε ο Αντώνης Οικονόμου σε εκκρεμή θέματα

700 ΣΕ: Τι λύσεις έδωσε ο Αντώνης Οικονόμου σε εκκρεμή θέματα

700 ΣΕ: Τι λύσεις έδωσε ο Αντώνης Οικονόμου σε εκκρεμή θέματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στο στρατιωτικό εργοστάσιο στη Δραπετσώνα

 

Λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο υποσχέθηκε να βρει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την έδρα του 700 ΣΕ στη Δραπετσώνα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Διοικητής του 700 ΣΕ Συνταγματάρχης Ζήκος ενημέρωσε τον ΓΓ ΥΠΕΘΑ για την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητες του εργοστασίου.

Ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα έκανε η πρωτοβουλία του κ. Οικονόμου να γίνουν βελτιώσεις στις υπάρχουνσες εγκαταστάσεις ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα του προσωπικού,

το οποίο αποτελείται περίπου από 400 ένστολα στελέχη και 150 άτομα πολιτικό προσωπικό.

Η πρωτοβουλία έχει να κάνει με την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στις κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα παλαιές.

Στο πλαίσιο αυτό υποσχέθηκε να διατεθούν κονδύλια για «λίφτινγκ» (βαψίματα, εξαερισμός κλπ) και για βελτίωση των συνθηκών υγιεινής.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Οικονόμου, για ιδιαίτερη συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων με το προσωπικό του εργοστασίου πολιτικό και στρατιωτικό.

Με την αναχώρηση του εξήρε το έργο και την προσφορά όλων, στην παραγωγικότητα και αποδοτικότητα του εργοστασίου.

Το Armyvoice.gr ήταν εκεί  κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και θα αναφερθεί σε επόμενα δημοσιεύματα στο 700 ΣΕ.

700 ΣΕ

Το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο είναι εργοστάσιο που κατασκευάζει είδη ιματισμού και υπόδησης για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στα όρια των Δήμων ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ στο στρατόπεδο ”ΣΧΗ ΜΑΓΓΙΩΡΟΥ” μαζί με το Χημείο Στρατού.

Το εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί το έτος 1909 με τίτλο Γενική Αποθήκη Υλικού Στρατού Πειραιά (ΓΑΥΣΠ) σε κτήριο κοντά στο λιμάνι. Στην παρούσα θέση λειτουργεί από το έτος 1937 και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών αλλά και του Πειραιά το γνωρίζουν ως ΄΄ΚΟΠΗ΄΄

Σήμερα λειτουργούν διάφορα παραγωγικά τμήματα και τα κυριότερα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτά είναι τα παρακάτω:

Χιτώνια – Παντελόνια – εσωτερικές επενδύσεις της στολής παραλλαγής.

Χιτώνια, παντελόνια, πουκάμισα και φούστες στολών υπ΄αριθμόν 8, 8β,8γ.

Στολές θερινές-χειμερινές μαθητών στρατιωτικών παραγωγικών σχολών.

Δίκοχα

Σήματα και διακριτικά.

‘Αρβυλα

Υπνόσακοι και σεντόνια υπνόσακων.

Ειδικές παραγγελίες εύσωμων οπλιτών.

Προτάσεις