Κύπρος: Ελληνικά F-16 στο «Ατσάλινο ΒΕΛΟΣ» VIDEO που τα σπάει

Ελληνικά F-16 Κύπρος: Ελληνικά F-16 στο «Ατσάλινο ΒΕΛΟΣ» VIDEO που τα σπάει

Κύπρος: Ελληνικά F-16 στο «Ατσάλινο ΒΕΛΟΣ» VIDEO που τα σπάει δίνει στη δημοσιότητα η Εθνική Φρουρά συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις και στο διαδίκτυο

Η Εθνική Φρουρά αποδέσμευσε σήμερα Video με στιγμιότυπα από την άσκηση Ατσάλινο ΒΕΛΟΣ, όπου πήραν μέρος ελληνικά F-16 αιφνιδιάζοντας την Τουρκία και στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι ο ενιαίος αμυντικός χώρος είναι ζωντανός.

Στις 17 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τελική φάση της Διακρατικής και Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης της Εθνικής Φρουράς μετά στρατευμάτων ΤΑΜΣ «Ατσάλινο ΒΕΛΟΣ», στο Πεδίο Βολής του Καλού Χωριού.

Η άσκηση διήρκησε από τις 14 έως 17 Οκτωβρίου, με διάφορες επιμέρους ασκήσεις και ενέργειες, από το σύνολο του Στρατεύματος, στο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σήμερα, η Εθνική Φρουρά έδωσε στη δημοσιότητα video, το οποίο εξασφάλισε το Armyvoice.gr , συνεχίζοντας ουσιαστικά την άσκηση και στον χώρο του διαδικτύου.

Οι εικόνες που θα δείτε «μιλούν» από μόνες τους και είναι δείγμα του πόσο μακριά μπορούν να απλωθούν τα ελληνικά φτερά,  Ελληνικά F-16 και να καλύψουν την Κύπρο.

Επιπλέον είναι σαφές μήνυμα ότι τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς είναι ετοιμοπόλεμα και προασπίζονται τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, σε στεριά, θάλασσα, αέρα.

 

Η ΤΑΜΣ «Ατσάλινο ΒΕΛΟΣ» σχεδιάστηκε στη βάση ενός επίκαιρου και ρεαλιστικού πληροφοριακού πλαισίου, με σκοπό την προβολή της Στρατιωτικής Ισχύος της Εθνικής Φρουράς, αποτέλεσμα της επίπονης προσπάθειας και της συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, από το δυτικότερο έως το ανατολικότερο άκρο της Νήσου εκτελέστηκαν ασκήσεις διπλής ενεργείας, επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις και εφαρμογή διαφόρων τακτικών, με εμπλοκή όλων των μονάδων της ΕΦ στα 3 επίπεδα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος (ξηρά, θάλασσα και αέρα).

Την τελική φάση της άσκησης που έλαβαν μέρος τα Ελληνικά F-16 παρακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης,ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ως εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και πάσης Ιουνστινιανής κ.κ Χρυσόστομος,

ο Βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυναςκ. Γιώργος Κάρουλας, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΜ κ. Γιώργος Γεωργίου,

η Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας κα. Παναγιώτα Δημητρίου, η ιεραρχία της ΕΦ και της ΕΛΔΥΚ, οι Ακόλουθοι Άμυνας που είναι διαπιστευμένοι στη Κυπριακή Δημοκρατία,

εκπρόσωπος της UNFICYP, δήμαρχοι και κοινοτάρχες των γειτονικών δήμων, δημοσιογράφοι και ανταποκριτές διαφόρων ΜΜΕ,στελέχη της ΕΦ και οπλίτες.

Ελληνικά F-16 Block  52+

Κατά την εκτέλεση της τελικής φάσης στο Π.Β ΚαλούΧωριούπέραν των μονάδων της Εθνικής Φρουράς, συμμετείχε και τριάδα μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+ της 115 Πτέρυγας Μάχης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε αποστολή βομβαρδισμού επίγειων στόχων, εκτελώντας εικονικές προσβολές LowApex εντός του Πεδίου Βολής.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΒΕΛΟΣ» πραγματοποιήθηκε άσκηση PASSEX στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ των πλοίων ΠΑΘ Ιωαννίδης, ΠΠ Γεωργίου, ΠΠ Τσομάκης και ΠΠ Αμμόχωστος της Διοίκησης Ναυτικού και της Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Προτάσεις