Αλκιβιάδης Στεφανής: Παραχώρησε στρατόπεδα σε Ναύπλιο – Τρίπολη

Αλκιβιάδης Στεφανής: Παραχώρησε στρατόπεδα σε Ναύπλιο - Τρίπολη

Αλκιβιάδης Στεφανής: Παραχώρησε τα στρατόπεδα σε Ναύπλιο – Τρίπολη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειάρχη

Την παραχώρηση των στρατοπέδων του ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο και του 11ου Συντάγματος Πεζικού στην Τρίπολη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συμφώνησαν χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χωρίς όμως να κάνει αναφορά σε κάποια ανταλλάγματα που θα δώσει η Περιφέρεια στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Να θυμίσουμε ότι στην περίπτωση της παραχώρησης του στρατοπέδου Παύλου Μελά στην Βόρεια Ελλάδα, υπήρξαν ανταλλάγματα όπως η παραχώρηση οικημάτων για στρατιωτικούς και η συνεκμετάλλευση οποιασδήποτε εντασσόμενης υποδομής ανταποδοτικού χαρακτήρα (συνεδριακά κέντρα, πολυαίθουσες, χώροι στάθμευσης κλπ).

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρει:

Σε περιφερειακά διοικητικά κέντρα θα μετατραπούν τα στρατόπεδα της Τρίπολης και του Ναυπλίου, για τα οποία υπήρξε συμφωνία να παραχωρηθούν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες της στις δυο εν λόγω πόλεις.

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, στην Αθήνα.

“Η συνάντησή μας είχε αίσιο τέλος” σημείωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνουν στην Αθήνα, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας,

ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος -με την ιδιότητά του και ως πολιτικός μηχανικός- καθώς και ο πολιτικός μηχανικός της Π.Ε. Αργολίδας Γιώργος Μουταφίδης

για να επεξεργαστούν από κοινού με παράγοντες του υπουργείου τις λεπτομέρειες ως προς τους χώρους που είναι αναγκαίοι προκειμένου να στεγαστούν στα εν λόγω στρατόπεδα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας, θα ακολουθήσει η υπογραφή του χρησιδανείου μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Η συνάντησή μας με τον Yφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, στην Αθήνα, σήμερα το απόγευμα, είχε αίσιο τέλος», έγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας λίγο αφότου έκλεισε η συμφωνία για τα στρατόπεδα.

Ως επιβεβαίωση μάλιστα, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία του με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή όπου οι δυο άνδρες δίνουν τα χέρια ως επικύρωση της συμφωνίας.

 

Προτάσεις