98 ΑΔΤΕ: «Ντροπή του Στρατηγού να δώσει τα μηχανήματα»

98 ΑΔΤΕ: «Ντροπή του Στρατηγού να δώσει τα μηχανήματα»

98 ΑΔΤΕ: «Ντροπή του Στρατηγού να δώσει τα μηχανήματα» φώναζαν πολίτες έξω από την πολιορκούμενη Μεραρχία – Συγκλονίζει ο στρατιωτικός ιερέας

Ακραίες καταστάσεις με την εμπλοκή του Στρατού στα εκτεταμένα επεισόδια στη Λέσβο έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη Μυτιλήνη.

Εξαγριωμένοι πολίτες που πολιορκούν την 98 ΑΔΤΕ, επιτίθενται και φραστικά στον Στρατό και στον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή, τον υποστράτηγο Πουλιανίτη, γιατί τα μηχανήματα του Στρατού χρησιμοποιήθηκαν για να προχωρήσουν οι εργασίες για το προσφυγικό.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων τηρούν σιγή ιχθύος και δεν υπάρχει κάποια αντίδραση για όσα συμβαίνουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολίτες εκφράζονται λέγοντας ότι ο στρατηγός έδωσε «τα δικά μας μηχανήματα», εννονώντας τα μηχανήματα του Στρατού για να προχωρήσουν οι εργασίες, παρά την αντίθετη γνώμη των κατοίκων.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, δυστυχώς για πρώτη φορά μετά το 1974 βλέπουμε πολίτες, και ειδικά ακρίτες να επιτίθενται εναντίον του Στρατού.

Μάλιστα ο στρατιωτικός ιερέας Κομνηνός Βράνης δηλώνει ότι φοβάται τα χειρότερα.

Οι διάλογοι που ακόγονται στο βίντεο που ακολουθεί είναι συγκλονιστικοί.

98 ΑΔΤΕ: «Ντροπή του Στρατηγού να δώσει τα μηχανήματα»

Πολίτης: Πες στον στρατηγό γιατί έδωσε τα μηχανήματα. Είναι ντροπή του του στρατηγού να δώσει τα μηχανήματα τα στρατιωτικά να πάνε στην Καράβα.

Ντροπή του του στρατηγού, ντροπή του.

Στρατιωτικός ιερέας: Φοβάμαι τα χειρότερα. Μπλέχτηκε ο Στρατός χωρίς να φταίει πουθενά.

Εγώ στη στρατιωτική μου θητεία πήγα Αφγανιστάν Κόσοβο Σεράγιεβο Αλβανία. Τώρα βλέπω την πατρίδα μου σε εμπόλεμη κατάσταση,

Προτάσεις