Ασκήσεις με πραγματικά πυρά σήμερα 2/3 σε Αιγαίο και Έβρο

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά σήμερα 2/3 σε Αιγαίο και Έβρο

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά σήμερα 2/3 σε Αιγαίο από τη Σαμοθράκη ως το Καστελόριζο –  Ανακοινώθηκαν πριν λίγο από την ΑΣΔΕΝ

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανακοίνωσε πριν λίγο και η ΑΣΔΕΝ, μετά την χθεσινή ανακοίνωση από το Δ’ Σώμα Στρατού για βολές με πραγματικά πυρά σε όλα τα φυλάκια της μεθορίου παράλληλα με τον ποταμό Έβρο.

Σϋμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε γνωστή το ΓΕΣ, οι ασκήσεις στην ΑΣΔΕΝ θα καλύψουν όλο το Αιγαίο, από τη Σαμοθράκη έως και το Καστελόριζο (Μεγίστη).

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά σήμερα 2/3 σε Αιγαίο και Έβρο

Η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) ανακοινώνει ότι από 2 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς, σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη νήσο Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη.

Λεπτομέρειες και επικίνδυνες περιοχές όπως θα ανακοινώνονται  από τις τοπικές στρατιωτικές διοικήσεις.

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά σήμερα 2/3 Καθαρά Δευτέρα στον Έβρο

Δείτε την ανακοίνωση:

Το Δ΄ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ανακοινώνει ότι, από την 02 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όπως παρακάτω:

Επικίνδυνες περιοχές είναι αυτές , που περικλείονται από τα σημεία:

  • α. ΕΦ Διλόφου – Λυκόνησος – Μουσμουλιές – ΕΦ Μαρασίων .
  • β. ΕΦ Μαρασίων -Δάσος Καστανιών – ΕΦ 1- Περιοχή αποτρεπτικού
    εμποδίου- ΕΦ 5-Πράσινη Πόρτα.
  • γ. Πράσινη Πόρτα- ΕΦ 10- ΕΦ Γέφυρας Πυθίου.
  • δ. ΕΦ Γέφυρας Πυθίου -ΕΦ Μαύρου Όγκου- ΕΦ 126- ΕΦ Σουφλίου-ΕΦ
    Μανίτσας.
  • ε. ΕΦ Μανίτσας -ΕΦ. Πλαγιές- Περιοχή Τυχερού- ΕΦ Γεμιστής- ΕΦ Γέφυρα
    Κήπων- ΕΦ Πετάλου- Αινήσιο Δέλτα.

Στις παραπάνω περιοχές απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, τροχοφόρων και ζώων κατά τις ώρες των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.

Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν θα βρεθούν, να μη μετακινηθούν και να ειδοποιείται άμεσα η πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά σήμερα 2/3 σε Αιγαίο και Έβρο

Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Η κυβέρνηση δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα έκανε χθες λόγο για ασύμμετρη απειλή σε βάρος της εθνικής ασφάλειας της χώρας καθώς ο Έβρος και το Αιγαίο δέχονται πιέσεις από χιλιάδες μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Λίγο αργότερα  το Δ Σώμα Στρατού ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά στον Έβρο για ολόκληρο το 24ωρο.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) αποφάσισε 5 μέτρα:

1. Την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

2. Την προσωρινή αναστολή, για ένα μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.

3. Την άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

4. Την υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά σήμερα 2/3 σε Αιγαίο και Έβρο

Προτάσεις