Εορτολόγιο 28 Μαρτίου Ποιος γιορτάζει 29/3 Καιρός

Εορτολόγιο 28 Μαρτίου Ποιος γιορτάζει 29/3 Καιρός

Εορτολόγιο 28 Μαρτίου Γιορτή σήμερα Ποιος γιορτάζει 29/3 στην Ορθόδοξη Εκκλησία – Μην ξεχάσετε να ευχηθείτε – Καιρός

Εορτολόγιο – Γιορτή σήμερα 28 Μαρτίου Ποιος γιορτάζει 28/3

Δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή.

Εορτολόγιο Μαρτίου: Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών, Οσίου Ιλαρίωνος του νέου ηγουμένου μονής της Πελεκητής

  • Όσιος Ιλαρίων ο Νέος
  • Άγιος Ηρωδίων ο Απόστολος
  • Όσιος Στέφανος ο Θαυματουργός
  • Άγιος Ευστράτιος ο Νηστευτής ο Οσιομάρτυρας
  • Όσιος Ησύχιος ο Ιεροσολυμίτης

Εορτολόγιο 28 Μαρτίου Ποιος γιορτάζει – Γιορτή σήμερα 28/3 – Όσιος Ιλαρίων

Ο Όσιος Ιλαρίων διετέλεσε ηγούμενος της μονής Πελεκητής στην Τριγλία και διακρίθηκε για το ασκητικό του ήθος, το φιλόθεο ζήλο του, το χάρισμα της ελεημοσύνης και τους πνευματικούς αγώνες.

Γι’ αυτό ο Άγιος Θεός τον προίκισε με το προορατικό χάρισμα.

Ο Όσιος κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 754 μ.Χ.

Ο Καιρός σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Άστατος προβλέπεται ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και το Αιγαίο.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Εορτολόγιο 28 Μαρτίου Ποιος γιορτάζει 29/3 Καιρός

Εορτολόγιο – Γιορτή σήμερα 29 Μαρτίου Ποιος γιορτάζει 29/3

Δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή.

Εορτολόγιο Μαρτίου: Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, Μάρκου επισκόπου Αρεθουσίων, Μαρτύρων Κυρίλλου διακόνου και των συν αυτοίς παρθένων και ιερωμένων, Ιωάννου της Κλίμακος

  • Δ΄ Κυριακή των Νηστειών – Ιωάννου της Κλίμακος
  • Άγιος Μάρκος επίσκοπος Αρεθουσίων, Κύριλλος διάκονος, και των εν Ασκάλωνι και Γάζη παρθένων γυναικών και ιερωμένων ανδρών
  • Άγιοι Ιωνάς, Βαραχήσιος και οι συν αυτοίς Ζανιθάς, Λάζαρος, Μαρουθάς, Ναρσής, Ηλίας, Μάρης, Άβιβος, Σιμιάθης και Σάββας (ή Σώθα)
  • Άγιος Διάδοχος επίσκοπος Φωτικής
  • Άγιος Ευστάθιος ο Ομολογητής επίσκοπος Κίου Βιθυνίας
  • Όσιος Ησύχιος ο Σιναΐτης

Εορτολόγιο 29 Μαρτίου Ποιος γιορτάζει – Γιορτή σήμερα 29/3 – Αγίου Μάρκου

Ο Άγιος Μάρκος ήταν επίσκοπος Αρεθουσίων (οικισμός ανατολικά του Νομού Θεσσαλονίκης) και ήκμασε στα χρόνια του Μέγα Κωνσταντίνου, του βασιλέως Κωνσταντίου και του Ιουλιανού του Παραβάτου.

Το 341 μ.Χ. συμμετείχε στην Σύνοδο της Αντιόχειας. Το επόμενο έτος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία Επισκόπων και μετέβη στα Τρέβηρα για να συναντήσει τον αυτοκράτορα Κώνσταντα.

Το 343 μ.Χ. έλαβε μέρος στην Σύνοδο της Φιλιππουπόλεως και το 351 μ.Χ. στην Σύνοδο του Σιρμίου, η οποία καταδίκασε τον Φωτεινό, Επίσκοπο Σιρμίου, ως οπαδό του αιρετικού Επισκόπου Αγκύρας, Μαρκέλλου.

Μια μέρα, κινούμενος από θείο ζήλο, γκρέμισε ένα ναό των ειδώλων και τον έκανε εκκλησία. Όταν όμως ανέλαβε αυτοκράτωρ ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, συνέλαβε το Μάρκο (363 μ.Χ.), διότι γκρέμισε τον ειδωλολατρικό ναό.

Τότε οι στρατιώτες, αφού τον γύμνωσαν και τον μαστίγωσαν αλύπητα, τον έριξαν μέσα σε βρώμικο νερό. Μετά τον παρέδωσαν σε παιδιά, να τον τρυπούν με βελόνες και έβρεξαν το σώμα του με άλμη. Κατόπιν τον άλειψαν με μέλι και τον κρέμασαν ανάποδα στον ήλιο, για να είναι τροφή στις μέλισσες και στις σφήκες.

Όλα αυτά τα βάσανα ο Μάρκος τα υπέστη με ανδρεία και υπομονή. Οπότε, βλέποντας οι ειδωλολάτρες αυτή την ανδρεία και μεγαλοψυχία του γέροντα Μάρκου, έγινε στις ψυχές τους μέγα θαύμα.

Αφού τον κατέβασαν από ‘κει που τον είχαν κρεμασμένον, μετενόησαν, έγινε διδάσκαλος τους και έμαθαν απ’ αυτόν την αληθινή πίστη.

Ο Άγιος Μάρκος κοιμήθηκε με ειρήνη.

Επί Ιουλιανού του Παραβάτη (363 μ.Χ.) έλαμψε και ο Διάκονος Κύριλλος, καύχημα της Εκκλησίας της Φοινίκης. Επειδή στάθηκε αμετακίνητος στη χριστιανική ομολογία και κήρυττε κατά των ειδώλων, κίνησε τη μανία των ειδωλολατρών, οι όποιοι με ξίφη άνοιξαν την κοιλιά του και χύθηκαν τα σπλάχνα του.

Με τον ίδιο θάνατο τελείωσαν τη ζωή τους και αρκετές παρθένες γυναίκες στην Ασκάλωνα και τη Γάζα, καθώς και μερικοί ιερωμένοι, των οποίων η μνήμη συνεορτάζεται την ήμερα αυτή.

Εορτολόγιο 28 Μαρτίου Ποιος γιορτάζει 29/3 Καιρός

Διαβάστε για όλες τις αργίες και κινητές εορτές  του 2020 κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Προτάσεις