Κως: Τουρκική ακταίωρος εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού 11/3

Ομοσπονδία Λιμενικών: Τι ζητούν για ασφαλιστικό και συντάξιμα έτη Επεισόδιο στα Ίμια: Ανακοίνωση Λιμενικού μετά από 24 ώρες - Επιβεβαιώνει την παρενόχληση και την πρόκληση ζημιών στο ελληνικό σκάφος Η Τουρκία επιχειρεί νέα Ίμια με αφορμή την έρευνα και διάσωση στην περιοχή ανάμεσα Κάπραθο και Χάλκη - Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας Κως: Τουρκική ακταίωρος εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού 11/3
EUROKINISSI ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINSSI

Κως: Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις του Ερντογάν, καθώς τουρκική ακταίωρος εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος σήμερα το πρωί

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία, όπως είναι φανερό, καθώς συνεχίζει με κάθε ευκαιρία να προκαλεί την ελληνική πλευρά.

Εκτός από τα κύματα μεταναστών που στέλνει στη χώρα μας για άλλη μια εβδομάδα από τον Έβρο αλλά και από το Αιγαίο, σήμερα 11 Μαρτίου το πρωί δημιουργήθηκε επεισόδιο ανοικτά της Κω, καθώς τουρκική ακταίωρος εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού με στόχο την πρόκληση υλικών σημιών ή ακόμη και τον τραυματισμό του πληρώματος.

Κως: Τουρκική ακταίωρος εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα

“Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.”

Αργότερα, το Λιμενικό Σώμα δημοσιοποίησε βίντεο από το περιστατικό, στο οποίο ακούγεται μέλος του ελληνικού πληρώματος να λέει: “Είναι στα δικά μας” (ελληνικά χωρικά ύδατα) “και μας χτύπησε, μας έχει κάνει ζημιά πίσω”

Προτάσεις