Ρίζια Έβρου: Παρέμβαση της Εκκλησίας – Δικαίωση ΠΟΕΣ

Ρίζια Έβρου: Παρέμβαση της Εκκλησίας - Δικαίωση ΠΟΕΣ

Ρίζια Έβρου: Με παρέμβαση της Εκκλησίας αποκατάσταση του προβλήματος των στελεχών που διαβίωναν κάτω από άθλιες συνθήκες και ανέδειξε η ΠΟΕΣ

Κενή αίθουσα που ανήκει στον  ιερό ναό Ταξιαρχών στα Ρίζια Έβρου άνοιξε για να υποδεχθεί τους μισούς από τους στρατιωτικούς που στοιβάζονταν κάτω από ιδιαίτερα ανθυγιεινές συνθήκες στην περιοχή.

Επρόκειτο για στελέχη από το Λιτόχωρο που κλήθηκαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Στρατού στον Έβρο.

Ρίζια Έβρου: Παρέμβαση της Εκκλησίας – Δικαίωση ΠΟΕΣ

Όπως αποκάλυψε η ΠΟΕΣ με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, στις 26 Μαρτίου αριθμός στελεχών από Στρατόπεδο που εδρεύει στο Λιτόχωρο Πιερίας μετακινήθηκαν προς Μονάδες του νομού Έβρου, προκειμένου να συνδράμουν στη φύλαξη των ανατολικών χερσαίων συνόρων της Χώρας μας.

Η μετακίνηση με λεωφορεία, η πληρότητα των οποίων κυμαίνονταν από 53 έως 76%, χωρίς ουσιαστικά να τηρούνται οι κανόνες απαγόρευσης συγχρωτισμού κατά τις μετακινήσεις που θεσπίστηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι είκοσι οκτώ (28) από τους στρατιωτικούς, ελλείψει άλλων κατάλληλων χώρων που θα εξασφάλιζαν τον μη συγχρωτισμό τους, φιλοξενήθηκαν στον πλέον ακατάλληλο, που θα μπορούσε να βρεθεί, πολυχώρο της κοινότητας Ριζίων.

Στην αίθουσα, η οποία αυτοσχεδίως μετατράπηκε σε θάλαμο, πλέον του συγχρωτισμού και της διαμορφωμένης κατάστασης εντός της, δεν υπάρχουν μέσα ατομικής προστασίας (μάσκα, γάντια, αντισηπτικό) ούτε καν στο επίπεδο του σαπουνιού ή της χαρτοπετσέτας.

Οι εικόνες της ντροπής που προβλήθηκαν από το Armyvoice.gr προκάλεσαν την άμεση επέμβαση του Αρχηγού ΓΕΣ, αλλά και της εκκλησίας κι έτσι τα μισά στελέχη μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο.

Δέκα μέρες νωρίτερα, το Armyvoice.gr είχε φιλοξενήσει άλλη καταγγελία από την ίδια περιοχή: Μάχη με τους κοριούς δίνουν στελέχη στην 16η Μεραρχία

Μπορεί να μην υπάρχουν ξενοχοδεία για τη φιλοξενία τους, αλλά είναι ντροπή αυτοί που φυλάνε τα σύνορα να μην έχουν και μια καλή αντιμετώπιση από την πολιτεία.

Την ικανοποίηση της ΠΟΕΣ για την εξέλιξη εκφράζει στο Armyvoice.gr ο πρόεδρός της Ανέστης Τσουκαράκης, ο οποίος ευχαριστεί δημόσια τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Λαλούση για το έμπρακτο ενδιαφέρον του και καλεί τα στελέχη που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα να επικοινωνούν με την Ομοσπονδία.

Δείτε φωτογραφίες από τον χώρο που βρέθηκε για να φιλοξενήσει τα στελέχη στα Ρίζια.

Προτάσεις