Στρατιωτικοί Έβρου: Φυλάμε σύνορα ακόμα και με κορονοϊό VID

Έβρος Καστανιές: Να μείνει κλειστό το τελωνείο ζητούν οι δήμαρχοι Έβρος: 13.000 πρόσφυγες στα σύνορα εκτιμά ο ΟΗΕ
eurokinissi

Στρατιωτικοί Έβρου: Θα φυλάμε τα σύνορα ακόμα και με κορονοϊό – Ο πρόεδρος του πρωτοβάθμιου σωματείου της περιοχής μιλάει στο Armyvoice.gr

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη

Έγκαιρη λήψη των μέτρων που αποφασίζει η πολιτεία ζητούν οι στρατιωτικοί από τον Έββρο, το ηθικό των οποίων δεν κάμπτεται ούτε από τον κορονοϊό.

Ταγμένοι στο καθήκον της φρούρησης των συνόρων, περιγράφουν τι συμβαίνει τώρα στην περιοχή και ζητούν από την υπηρεσία να προστατεύσει το προσωπικό.

Δηλώνουν ότι αν χρειαστεί θα φυλάξουν τα σύνορα ακόμα κι αν έχουν συμπτώματα κορονοϊου.

Ο Ιωακείμ Μοσχοβάκης πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (ΕΣΠΕΕΕ), η οποία ανήκει στην ΠΟΕΣ,  μιλά στο Armyvoice.gr για όσα βιώνουν οι στρατιωτικοί, αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Οι κίνδυνοι προέρχονται κυρίως από την μεγάλη καθυστέρηση εφαρμογής των μέτρων που αποφασίζονται από την κυβέρνηση, ή πολλά φορές παρερμηνεύονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι υπηρεσίες που καλούνται να κάνουν τα Σαββατοκύριακα όσοι δικαιούνται άδειας ειδικού σκοπού.

Εάν συνεχίσει η καθυστερημένη εφαρμογή των μέτρων, σε λίγες ημέρες το προσωπικό θα αναγκαστεί  να φυλάει τα σύνορα ακόμα κι εάν έχει συμπτώματα κορονοϊού, υποστηρίζει ο κ. Μοσχοβάκης.

Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο και μακάρι να διαψευστώ, αλλά με την καθυστέρηση των οδηγιών, τα στελέχη του Έβρου που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις στο ποτάμι, θα είναι με ήπια συμπτώματα κορονοϊού, γιατί δεν θα υπάρχει κόσμος να πάει.

Τέλος, καλεί όλες τις οικογένειες των στρατιωτικών, αλλά και των σωμάτων ασφαλείας να μείνουν σπίτι. Οι οικογένειες μένουν στο σπίτι κι εμείς μένουμε στο πόστο μας καταλήγει ο κ. Μοσχοβάκης.

Στρατιωτικοί Έβρου: Θα φυλάμε τα σύνορα ακόμα και με κορονοϊό

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

Προτάσεις