Sms Μετακίνησης 13033 – Μύκονος Απαγόρευση Κυκλοφορίας

13033 Τι sms στέλνω για σχολείο, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, βόλτα Sms Μετακίνησης 13033 - Μύκονος Απαγόρευση Κυκλοφορίας

Sms Μετακίνησης 13033 – Μύκονος Απαγόρευση Κυκλοφορίας – Νέα Μέτρα για τον κορονοϊό ενδέχεται να ληφθούν ενόψει Πάσχα 2020

Νέα Μέτρα για τον κορονοϊό

Η κυβέρνηση έχει πλάνο για όλες τις πιθανές φάσεις εξάπλωσης του ιού, τονίζει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και επισημαίνει ότι εξετάζεται καθημερινά το πώς εξελίσσεται η διασπορά, αλλά και το κατά πόσο εφαρμόζονται τα μέτρα και αναλόγως λαμβάνονται οι αποφάσεις. «Συνεπώς», τονίζει, «κάθε μέτρο είναι στο τραπέζι».

Για την εορταστική περίοδο του Πάσχα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι «δεν μπορεί κάποιος να πάει στο χωριό του. Άλλωστε ήδη οι μετακινήσεις απαγορεύονται» και συμπληρώνει: «Δεν θα πάμε στην εκκλησία φέτος το Πάσχα.

Sms Μετακίνησης 13033

Νομίζω πως έχει γίνει κατανοητό… Οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών… Οι εκκλησίες μας θα λειτουργήσουν, αλλά εμείς θα προσευχηθούμε από το σπίτι μας και θα έχουμε κατά νου ότι πάντα η Εβδομάδα των Παθών καταλήγει στην Ανάσταση».

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ολική απαγόρευση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ σε ό,τι αφορά το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με την πανδημία Covid-19 επισήμανε ότι «είμαστε ακόμα στην αρχή.

Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες… Μία μέρα να υπάρξει χαλάρωση μπορεί να δημιουργηθούν εστίες που θα τινάξουν όλα στον αέρα… Επομένως αυτή τη στιγμή δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Είμαι μόνο προσηλωμένος στο πώς η πατρίδα μας και όλοι μαζί θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο»

Sms Μετακίνησης 13033

Υπενθυμίζεται ότι τα όπλα που έχει ακόμη η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει είναι:

  • Περαιτέρω περιορισμός της κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες κατά τις οποίες θα παραμένουν ανοιχτά σουπερμάρκετ, φαρμακεία και τράπεζες.
  • Δυνατότητα εξόδου για σωματική άσκηση ή σε περιορισμένη απόσταση από το σπίτι για περιορισμένο χρόνο και μόνο μία φορά την ημέρα.
  • Απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο. Εφαρμόζεται στην Ιταλία με εξαίρεση περιπτώσεις «απολύτου ανάγκης» και για «λόγους υγείας».
  • Διακοπή λειτουργίας μέσων μαζικής μεταφοράς. Εφαρμόζεται ήδη στη Σερβία, είχε εφαρμοστεί και σε κάποιες πόλεις της Κίνας.
  • Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας όπως συμβαίνει ήδη σε περισσότερες από 15 χώρες το κόσμου, όπως την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία, και σε τουλάχιστον 35 πόλεις της Γαλλίας.
  • Τσουχτερά πρόστιμα για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Αυτή τη στιγμή στη Γαλλία το πρόστιμο είναι 135 ευρώ και 1.500 ευρώ για κατ’ επανάληψη παραβάτες, με σκέψεις να αυξηθεί περαιτέρω, ενώ η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να διαμορφώσει το πρόστιμο στα 3.000 ευρώ.

Sms Μετακίνησης 13033

Μύκονος Απαγόρευση Κυκλοφορίας

Έκτακτα μέτρα για την Μύκονο και την Σαντορίνη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την επικοινωνία με τους δημάρχους Μυκόνου και Σαντορίνης ανακοίνωσε ότι αποφασίζεται:

H λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Μυκόνου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Ειδικότερα:

Την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 20:00 ως ώρα 08:00 της επομένης.

Sms Μετακίνησης 13033

Όπως σημειώνει η εφημερίδα τα «ΝΕΑ» η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενες ώρες – μέρες νέο κύμα περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει:

  • Την αύξηση προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα για άσκοπη μετακίνηση καταβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.
  • Νέο όριο συναθροίσεων κάτω των 10 ατόμων.
  • Αποκλεισμός δημόσιων χώρων. Μετά την παραλία της Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αποκλείσει και όλους δημόσιους χώρους που αποτελούν δέλεαρ για βόλτα.
  • Ειδική βεβαίωση εξόδου ηλικιωμένου: Οι εικόνες δεκάδων ηλικιωμένων να περιμένουν έξω από τις τράπεζες για να πάρουν την σύνταξή τους δημιούργησε προβληματισμό στα κυβερνητικά στελέχη. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας πρέπει να προστατευτούν καθώς αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» του κορονοϊού.
  • Πλαφόν έως δύο SMS στο 13033: Η αλόγιστη χρήση μηνυμάτων στο 13033 φέρνει πλαφόν στα SMS. Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις των πολιτών και γνωρίζοντας ότι μέχρι στιγμή έχει κερδίσει το στοίχημα, δεν θέλει να χυθεί η καρδάρα με το γάλα.
  • Διαφορετικά χρονικά περιθώρια: Άλλη μία αλλαγή που θα ανακοινωθεί θα αφορά την αλλαγή στα χρονικά περιθώρια. Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στις 3 ώρες. Η απουσία των πολιτών από το σπίτι τους, εκτός αν βρίσκονται στην δουλειά τους, δεν πρέπει να είναι πάνω από τρεις ώρες. Επιπλέον, αναζητείται λύση καθώς άλλο χρόνο θέλει ένας άνθρωπος για να πάει στο φαρμακείο, άλλο στο σούπερ μάρκετ και άλλο για να επισκεφτεί ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και θέλουν φροντίδα (βλ. ηλικιωμένους).
  • Αύξηση της αστυνόμευσης σε λιμάνια, εθνικές οδούς και στάσεις λεωφορείων.
  • Κλείσιμο διοδίων: Είναι κάτι που ακούγεται μέρες και θα πάρει σάρκα και οστά. Προφανώς και θα υπάρξουν διευκρινήσεις για να μην διακοπεί η εφοδιαστική αλυσίδα αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει οι πολίτες να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς τα χωριά τους. Όπως δήλωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης «θα ήταν κρίμα θα διασπαρεί ο κορονοϊός σε περιοχές που έχουν λίγα ή καθόλου κρούσματα».
  • Μετακίνηση εκτός δήμου άπαξ με βεβαίωση κατοικίας.
    Κλειστές λειτουργίες στις εκκλησίες σε όλης της χώρας.

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, η χώρα φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσει κανείς. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του χτες στην Βουλή τόνισε πως βρισκόμαστε στο τέλος της αρχής θέλοντας να δείξει ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Άλλωστε, η πορεία των μέτρων και η συμμόρφωση των πολιτών θα δείξει και την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

Κωδικοί sms μετακίνησης 13033 όπως ισχύουν σήμερα

Αναφορικά με τις μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπεται:

  • Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, μανάβικα κ.λπ.), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις, θα πρέπει να αποστέλλεται sms στο 13033. Τα μηνύματα, όπως έχει τονίσει επανηλειμμένως η κυβέρνηση, είναι δωρεάν.

Το sms θα πρέπει να έχει την ακόλουθη μορφή:

X κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας

Όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Μετά την αποστολή, θα λαμβάνετε ως απάντηση:

“Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας”

Sms Μετακίνησης 13033

Προτάσεις