Έβρος: Παραμένουν οι 26 πάνοπλοι Τούρκοι στo Μελισσοκομείο

Ελλάδα Τουρκία -Συναγερμός ΤΩΡΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις Έβρος: Παραμένουν οι 26 πάνοπλοι Τούρκοι στo Μελισσοκομείο, συντηρώντας την ένταση με την Ελλάδα, που συνεχίζει τις εργασίες για τον φράχτη

Έβρος: Παραμένουν οι 26 πάνοπλοι Τούρκοι στo Μελισσοκομείο, συντηρώντας την ένταση με την Ελλάδα, που συνεχίζει τις εργασίες για τον φράχτη

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Έβρος: 26 πάνοπλοι Τούρκοι των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας παραμένουν στη θέση Μελισσοκομείο, δημιουργώντας συνθήκες έντασης, βρίζοντας και προκαλώντας με κάθε τρόπο, ακόμα και με άσκοπους πυροβολισμούς την ελληνική πλευρά.

Όπως έγραψε αποκλειστικά το Armyvoice.gr στην περιοχή βρίσκονται επιστήμονες της Γεωγραφικής υπηρεσίας, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις για να τοποθετηθούν πάσσαλοι για την επιμήκυνση του φράχτη.

Για να εξηγήσουμε λίγο καλύτερα, είναι γνωστό ότι ο ποταμός Έβρος μετακινείται ανατολικότερα ή δυτικότερα δημιουργώντας προσχώσεις και στις δυο πλευρές. Η Τουρκία αμφισβητεί κάποιες από αυτές τις περιοχές που δημιουργούνται.

Η παραμονή των πάνοπλων Τούρκων στο σημείο, δείχνει πρόθεση να δημιουργηθεί ανά πάσα στιγμή κάποιο επεισόδιο, το οποίο εκφεύγει του χαρακτηρισμού «μεθοριακό επεισόδιο». Μην ξεχνάμε ότι τον Δεκέμβριο του 1986 είχε δημιουργηθεί σοβαρό μεθοριακό επεισόδιο που οδήγησε στο θάνατο του Έλληνα στρατιώτη Ζήση Καραγώγου.

Είναι η ίδια περιοχή που είχαν συλληφθεί το 2018 δυο Τούρκοι στρατιωτικοί όπως είχε αποκαλύψει το Armyvoice.gr 

Κατά το περιστατικό που έγινε λίγο βορειότερα από τις Φέρες στο Πέπλο Έβρου είχε γίνει ανταλλαγή πυρών.

Να θυμίσουμε επίσης ότι το 1955, υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, η οποία προέβλεπε και την ευθυγράμμιση σε αριθμό σημείων του ποταμού.

Στην περιοχή Φερών, λόγω της ευθυγράμμισης δημιουργήθηκε τουρκικό προγεφύρωμα, ανάλογο με αυτό της περιοχής Καστανεών, το οποίο περιλαμβάνει έκταση 8.500 στρεμμάτων περίπου.

Η Ελλάδα τώρα αποφάσισε να τοποθετήσει αποτρεπτικό φτάχτη στο σημείο που είναι το προγεφύρωμα των Φερών.

 

Προτάσεις