Έβρος ΤΩΡΑ: Απέναντι από Φέρες Πέπλο Καστανιές οι τουρκικές κινήσεις

Έβρος ΤΩΡΑ: Απέναντι από Φέρες Πέπλο Καστανιές οι τουρκικές κινήσεις

Έβρος ΤΩΡΑ: Απέναντι από Φέρες Πέπλο Καστανιές οι τουρκικές κινήσεις – Πάνω από 6000 οι συγκεντρωμένοι μετανάστες σύμφωνα με πληροφορίες

Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο, τις τελευταίες ώρες, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα, μεγάλο πλήθος μεταναστών έχει μαζευτεί στα σύνορα με την Τουρκία. Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000, σύμφωνα με το capital.gr .

Συναγερμός έχει σημάνει και στις αστυνομικές αρχές που τις προηγούμενες ημέρες ενισχύθηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το evrosonline.gr υπάρχει έντονη κινητικότητα στην Τουρκική πλευρά, με πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Αδριανούπολης

όσο και στην Τουρκική πλευρά στο ύψος του Πετάλου καθώς και στα Ύψαλα, στις περιοχές δηλαδή που βρίσκονται απέναντι από τον Πέπλο και τις Φέρες,  όπου υπάρχει και το τελωνείο των Κήπων Έβρου το οποίο παραμένει ανοιχτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr  υπάρχουν κάποιες κινήσεις ενώ εκτιμάται ότι η προώθηση μεταναστών στα σύνορα αναμένεται να γίνει πιο μαζική το επόμενο 48ωρο, όπου δεν αποκλείεται να δούμε απόπειρες μαζικής διάβασης του ποταμού.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα που βασίζονται στο πρακτορείο IHA, οι πρόσφυγες επιβιβάζονται σε βάρκες για να περάσουν τον ποταμό. Το περίεργο βεβαίως είναι πού βρίσκουν οι πρόσφυγες τις βάρκες σε μια περιοχή που είναι πλήρως ελεγχόμενη στρατιωτικά.

Ο Έβρος βέβαια έχει «φουσκώσει» τις τελευταίες ημέρες λόγων βροχοπτώσεων, κάτι που σίγουρα δυσκολεύει ενδεχόμενο πέρασμα με βάρκες, αλλά αυτό δεν τον κάνει αδιάβατο.

Έβρος ΤΩΡΑ: Τι συμβαίνει με το προγεφύρωμα και τον ελληνικό φράχτη;

Το ενδιαφέρον βεβαίως είναι πως σε αυτή την περιοχή βρίσκεται και το σημείο στο οποίο έγιναν οι τουρκικές κινήσεις το προηγούμενο διάστημα, όπου σύμφωνα με τον κ. Δένδια δεν θα άξιζε να ασχοληθούμε για μερικές δεκάδες μέτρα, ενώ σύμφωνα με τις κυβερνητικές δηλώσεις δεν έγινε τίποτε, παρά τα διαβήματα του ΥΠΕΞ.

Το προγεφύρωμα που  ακόμα δεν λύθηκε το ζήτημά του τεχνηέντως από την Τουρκία, υπό άλλες συνθήκες για να το καταλάβουν θα πλήρωναν ακριβά το τίμημα.

Τώρα η Τουρκία το αμφισβητεί και φιλοκυβερνητικά media  προσπαθούν με δημοσιεύματα τύπου ellinikahoaxes.gr  να δικαιολογήσουν την αδυναμία της κυβερνητικής πρόβλεψης.

Οι Τούρκοι δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να επιχειρήσουν να το χρησιμοποιήσουν για προωθήσεις μεταναστών.

 

Προτάσεις