Ο Ακάρ στον Έβρο: Τι γυρεύει η «αλεπού» στο παζάρι

Ο Ακάρ στον Έβρο: Τι γυρεύει η «αλεπού» στο παζάρι – Η περίεργη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας με αναφορά στην Ελλάδα

Επίσκεψη στον Έβρο συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς των τουρκικών Γενικών Επιτελείων πραγματοποίησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

Σύμφωνα με ανακοινωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας ο κ. Ακάρ επισκέφθηκε τα σύνορα με την Ελλάδα και την Βουλγαρία, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του τουρκικού επιτελείου στρατηγό Yaşar Güler, τον αρχηγό των χερσαίων δυνάμεων στρατηγό Ümit Dünda, τον αρχηγό της αεροπορίας πτέραρχο Hasan Küçükakyüz και τον αρχηγό του Ναυτικού ναύαρχο Adnan Özbal.

Ο Τούρκος υπουργός επιθεώρησε τα στρατεύματα στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στην Αδριανούπολη.

Η ανακοίνωση έχει κάτι περίεργο, καθώς ο Τούρκος υπουργός δεν ανακοίνωσε την επίσκεψή του σε ένα σχηματισμό στην Τουρκία, όπως θα ήταν και το λογικό, αλλά έκανε λόγο ευθέως για τα σύνορα με την Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό είναι φυσιολογικό να εγείρονται ανησυχίες για το τι μπορεί πάλι να ετοιμάζουν ο Τούρκοι, καθώς ειδικά μετά τον Μάρτιο στον Έβρο και την ιδιαίτερα επιτυχημένη απόκρουση της υβριδικής απειλής στα σύνορά μας, πολλοί εκτιμούν ότι η Τουρκία θα επανέλθει με κάποιον τρόπο.

Ο Ακάρ στον Έβρο: Τι γυρεύει η «αλεπού» στο παζάρι
Ο Ακάρ στον Έβρο: Τι γυρεύει η «αλεπού» στο παζάρι

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα, με τον Χουλούσι Ακάρ να παρατηρεί από το ελικόπτερο την περιοχή της ανατολικής Θράκης.

 

 

 

Προτάσεις