Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μαραθώνας: Οι καλύτεροι λόγοι για να τον επισκεφθείς!

20 Ιουλίου 2011
Μαραθώνας: Οι καλύτεροι λόγοι για να τον επισκεφθείς!

Στη... σκιά της ιστορίας και τη περίφημης μάχης του, ο Μαραθώνας προχωρά στο μέλλον. Μοντέρνα στέκια, μοναδικά beach bars και πάρα πολύ καλές επιλογές σε φαγητό τον βάζουν για τα καλά στο χάρτη των καλοκαιρινών σου αποδράσεων από την πόλη. Εμείς σου δίνουμε επιπλέον λόγους για να τον επισκεφθείς!

Ρεπορτάζ-κείμενο: Μπάμπης Δούκας

Φωτογραφία: Λευτέρης Παρτσάλης, Αρχείο

Περίπου 40 χλμ. βορειοδυτικά του κέντρου της Αθήνας και ανάμεσα σε Γραμματικό, Καπανδρίτι, Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο και Νέα Μάκρη, βρίσκεται μια περιοχή της οποίας η ιστορία ξεπερνά κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα. Ο Μαραθώνας, το μέρος όπου το 490 π.Χ. έγινε μια από τις σημαντικότερες μάχες της ιστορίας ανάμεσα σε Έλληνες και Πέρσες, σήμερα είναι μια περιοχή όπου όλα κυλούν ήρεμα, μέσα σε ένα καταπράσινο μοτίβο, μακριά από το θόρυβο και το άγχος της πόλης. Μια πάρα πολύ καλή επιλογή για μια κυριακάτικη εκδρομή, ενώ αποτελεί στην κοντινή παραλία του Σχινιά και «πέρασμα» πριν τις καλοκαιρινές εξορμήσεις. Οι περισσότεροι άλλωστε κάνουν μια στάση για να χαζέψουν το όμορφο φυσικό τοπίο της λίμνης από το φράγμα, ενώ πάντα υπάρχει χρόνος και για ένα καφέ ή ένα σνακ στο πολύ καλό café restaurant Fragma, που βρίσκεται εκεί. Σε μικρή απόσταση, λοιπόν, από τον Μαραθώνα ξεκινά η αμμουδερή παραλία του Σχινιά. Σε μήκος 3 χλμ. έχεις την ευκαιρία να κάνεις τις βουτιές σου, υπό τη σκιά του πευκοδάσους ακριβώς από πάνω, σε έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς των Αθηναίων! Beach bars, σεζλόνγκ, water sports, cocktails δίπλα στο κύμα και πολλά ακόμη μαρτυρούν του λόγου ασφαλές. Αν πάλι είσαι τύπος που επιθυμείς περισσότερη ηρεμία, λίγα λεπτά πιο μακριά υπάρχουν τα βραχάκια της περιοχής των Δικαστικών για πιο... ήσυχες βουτιές. Και επειδή το κολύμπι αναπόφευκτα θα σου ανοίξει την όρεξη, μπορείς πάντα να... απευθυνθείς στις ταβέρνες που υπάρχουν στην αμμουδιά ή σε αυτές στην παραλία Μαραθώνα (Τύμβο), όπου βρίσκεις πάντα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, κατευθείαν από τα καΐκια της περιοχής. Και για τους λάτρεις του κρέατος βέβαια υπάρχουν πολύ καλές επιλογές, όπως η εξαιρετική ταβέρνα Argentina, στο Καλέτζι. Και καθώς ο ήλιος αρχίζει σιγά σιγά και δύει, οφείλεις μια... βόλτα στα λίγα, αλλά αξιόλογα στέκια της περιοχής, όπως π.χ. το Prova Cafe. Δυνατοί ρυθμοί, άφθονα σφηνάκια και οι ωραιότερες παρουσίες της περιοχής σού δίνουν το στίγμα της νυχτερινής διασκέδασης και σε βάζουν για τα καλά στο κλίμα του μοντέρνου χαρακτήρα του Μαραθώνα!

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ-ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ

-ο Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής, έδρα του ομώνυμου δήμου και αποτελεί μια από τις ιστορικότερες περιοχές παγκοσμίως;

-«Νονός» της περιοχής υπήρξε ο τοπικός ήρωας Μάραθος;

-ο Μαραθώνιος Δρόμος είναι ένας αγώνας αντοχής που καλύπτει μια επίσημη απόσταση 42.195 χλμ., και περιλαμβάνεται στα σύγχρονα ολυμπιακά αθλήματα;

-ο αγώνας ονομάστηκε έτσι από την ιστορική διαδρομή του Έλληνα στρατιώτη Φειδιππίδη, που μετά τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) έτρεξε από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα για να μεταφέρει τα νικητήρια νέα με τη λέξη «νενικήκαμεν»;

-εδώ βρίσκεται και το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, που φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, και τη μόνιμη έκθεση «Ολυμπιακοί Μαραθώνιοι» και αποτελεί δωρεά του Ολυμπιακού Μουσείου της Λωζάννης προς το δήμο Μαραθώνα;

-κατά την ιστορική μάχη του Μαραθώνα οι Πέρσες υπερτερούσαν αριθμητικά κατά 50.000 σε σχέση με τους Έλληνες;

-η νίκη στον Μαραθώνα σήμαινε το τέλος της πρώτης περσικής εισβολής στην Ελλάδα και την υποχώρηση των Περσών στην Ασία;

-ο Τύμβος του Μαραθώνα «σκεπάζει» τα οστά των 192 Ελλήνων πολεμιστών που έπεσαν κατά τη διάρκεια της ιστορικής μάχης;

-οι Ολυμπιακοί Αγώνες άφησαν ως παρακαταθήκη στην ανατολική πλευρά του δήμου το κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά;

-η κατασκευή του φράγματος στη λίμνη του Μαραθώνα διήρκησε από το 1926 έως το 1929;

-η περιοχή Δικαστικά, λίγο μετά τον Σχινιά, ονομάστηκε έτσι λόγω του ότι υπάρχει εκεί οικισμός δικαστικών υπαλλήλων;

-από εδώ ξεκινάει ο κλασικός μαραθώνιος, που τερματίζει στο Παναθηναϊκό Στάδιο; Η επόμενη διαδρομή είναι προγραμματισμένη για τις 13 Νοεμβρίου.

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ

Vamos Argentina!

Αέρας... λατινικής Αμερικής φυσά στο Καλέντζι του Μαραθώνα και παρασύρει μαζί του τις εξαιρετικές γεύσεις από την Αργεντινή! Στο Argentina, γνωρίζουν καλά τα μυστικά του παραδοσιακού ψησίματος και δεν διστάζουν να τα μοιραστούν μαζί σου με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Πιάσε τη θέση σου στον άνετο χώρο και την αυλή με τα ξύλινα τραπέζια... Λουκάνικα, μπριζόλες, χειροποίητα πιτάκια empanadas και φυσικά το εξαιρετικό μοσχάρι στα κάρβουνα σε περιμένουν να τα... τιμήσεις! Τιμή: €25 με κρασί. Τρ.-Παρ. από 17:30, Σάβ. 12:00-23:00, Κυρ. μεσημέρι. (Καλέντζι Μαραθώνα, τηλ. 22940 66476, 67814)

Έτοιμος να σαλπάρεις;

Στη Λεωφ. Ποσειδώνος, στο Sailing Academy λειτουργεί ακαδημία ιστιοπλοΐας (για όλες τις ηλικίες και για ΑμΕΑ). Γίνονται μαθήματα windsurf, υπάρχουν παιδότοπος και πολλοί ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, και λειτουργεί beach bar όπου μπορείς να βρεις δροσιστικά ροφήματα, snacks, παγωτά, ελαφρύ φαγητό και σουβλάκια. Τιμή ξαπλώστρας: €3 καθημ., €4 Σαβ/κο. Καθημερινά 09:30-22:00. (Λ. Ποσειδώνος 202, τηλ. 22940 56505, 55423, www.sailing-academy.gr)

Οι καλύτερες βουτιές

Για ένα... ευχάριστο ραντεβού με τη θάλασσα, ακριβώς μπροστά από το πευκοδάσος του Σχινιά, δεν έχεις παρά να επιλέξεις το Σχινιάς Bay. Επί 15 χρόνια είναι πράγματι ιδανικό για τις καλοκαιρινές σου περιπέτειες! Το beach bar, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, σου δίνει τη δυνατότητα για water fun δραστηριότητες αλλά και για θαλάσσιο σκι. Τιμή ξαπλώστρας: €5 καθημ., €8 Σαβ/κο. Καθημερινά 09:00-22:00. (Παραλία Σχινιά, Πευκοδάσος, τηλ. 6944 342050)

Από τα δίχτυα του ψαρά!

Αν αναζητάς φρέσκο ψάρι στην παραλία του Μαραθώνα εμπιστέψου την ψαροταβέρνα Ψαράς, με παράδοση που φτάνει πίσω στο 1950. Έχοντας καταφέρει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην περιοχή για τη γεύση, σερβίρει νοστιμιές που ετοιμάζονται με αγνά υλικά και πολύ μεράκι. Με φόντο το απέραντο γαλάζιο και την αμμουδιά δοκίμασε γεύσεις του βυθού, συνοδεία ούζου και καλής διάθεσης. Γαριδάκι συμιακό, μύδια αχνιστά, καλαμάρι γεμιστό και πολλά άλλα θα ξαφνιάσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου! Κατόπιν παραγγελίας μπορείς να απολαύσεις νησιώτικη ψαρόσουπα και φρέσκια γαριδομακαρονάδα. Όσο για τους λάτρεις των κρεατικών, δεν θα φύγουν παραπονεμένοι καθώς υπάρχουν επιλογές και γι' αυτούς. Τιμή: €18 με κρασί. Καθημερινά 12:00-00:00. (Λ. Ποσειδώνος 3, Παραλία Μαραθώνα, τηλ. 22940 55237, www.opsaras.gr)

Για σπορ τύπους!

Εδώ και 30 χρόνια θεωρείται ένα από τα hot spots στην παραλία του Σχινιά, και εσύ δεν μπορείς παρά να δώσεις το «παρών» στο απόλυτο sports center της περιοχής! Ο Μωραΐτης, σε έναν υπέροχο χώρο όπου κυριαρχούν η αμμουδιά, η γαλάζιας θάλασσα και το πράσινο, είναι ιδανικός για καθημερινές αποδράσεις για χαλάρωση ή σπορ. Windsurf, τέσσερα γήπεδα beach volley και πλειάδα άλλων water sports θα φροντίσουν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό φίλο της δράσης. Εδώ διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια το Τρίαθλο Schinathlon με δραστηριότητες όπως κωπηλασία, τρέξιμο και κολύμβηση. Κι αν σου ανοίξει η όρεξη, υπάρχουν προσεγμένα snacks. Τιμή: €3 ανταποδοτικό κουπόνι εισόδου. Καθημερινά 09:00-21:00. (Παραλία Σχινιά, τηλ. 22940 55965, www.moraitis-sports.gr)

Το... φράγμα της απόλαυσης

Ένα από τα καλύτερα μαγαζιά ολόκληρης της περιοχής είναι αδιαμφισβήτητα το café restaurant Fragma, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας! Είτε για καφέ, ποτό ή cocktails, είτε για φαγητό με συνοδεία εκλεκτών κρασιών, θα σου χαρίσει σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία και καταπληκτική θέα στη λίμνη, κυρίως την ώρα του ηλιοβασιλέματος όπου το τοπίο γίνεται ακόμα πιο ειδυλλιακό. Η κουζίνα κινείται σε ιταλικά, διεθνή αλλά και ελληνικά μονοπάτια και σου επιφυλάσσει σπεσιαλιτέ όπως φιλέτο λαβράκι με σος σαφράν και λαχανικά, αλλά και μπουκιές κοτόπουλο με γάλα καρύδας και αγριόριζο. Στα plus ο χώρος της πισίνας, όπου φιλοξενούνται και διάφορα parties, ενώ από τέλη Ιουνίου διοργανώνονται διάφορα μουσικοχορευτικά και θεατρικά events. Τιμή: καφές €3,5, φαγητό €20-25 με κρασί. Καθημερινά 09:00-01:30. (Φράγμα λίμνης Μαραθώνα, τηλ. 210 8143415, 6932 478767, www.fragma.gr)

Η παράδοση συναντά τη γεύση!

Πάνω στην παραλία του Σχινιά σε περιμένει μια απίστευτη γαστρονομική εμπειρία: φροντίζει για αυτό η ψαροταβέρνα Δελφίνι και η εξαίσια κουζίνα της. Η κα Μάχη αναλαμβάνει το μαγείρεμα με τις σπιτικές της γεύσεις (όλα τα καλά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με αγνά υλικά ιδίας παραγωγής), ο κος Πέτρος (με 40 χρόνια πείρα στο χώρο) φτιάχνει το ψωμί στον ξυλόφουρνο, και τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά έρχονται κατευθείαν από τα καΐκια! Προσφέρονται και πεντανόστιμες επιλογές σε κρεατικά από την ιδιόκτητη φάρμα. Στο χώρο υπάρχει και snack bar, φυσικά με ξαπλώστρες! Τιμή: €15-20/ φαγητό με κρασί, ξαπλώστρα €5 με ανταποδοτικό κουπόνι που σου επιτρέπει να εξαργυρώσεις το ποσό με προϊόντα από το bar. Καθημερινά από 09:00. (Παραλία Σχινιά, τηλ. 22940 63253, 63164, 6937 133724)

Οι νοστιμιές του Μπαϊρακτάρη

Από το 1948, η ταβέρνα Τα Πατητήρια του Μπαϊρακτάρη και η παραδοσιακή τους κουζίνα σε συνοδεύουν σε ένα σπάνιο ταξίδι γεύσεων. Μέσα στο υπέροχο σκηνικό, φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο και την πανέμορφη καταπράσινη αυλή μπορείς να γευθείς «κλέφτικο», πάρα πολύ καλά παϊδάκια και μπριζόλες, καθώς και αρκετά ακόμη εδέσματα, ζεστά και κρύα. Κάθε Παρ. και Σάβ. υπάρχει ζωντανή μουσική και επιπλέον σερβίρεται ειδικό πιάτο με μόλις €10 και δωρεάν κρασί. Τιμή: €15 με κρασί. Τρ.-Παρ. από 17.00, Σαβ/κο από 12.00. (Λ. Μαραθώνος 285, 37ο Χλμ., θέση Πατητήρια, τηλ. 22940 55261, 6945 276675)

Κάνε την καλύτερη... Prova!

Από τα πιο κλασικά και hot στέκια της διασκέδασης στον Μαραθώνα είναι δίχως δεύτερη σκέψη το Prova Café! Με mainstream ρυθμούς σε παρασύρει σε βράδια ξέφρενης διασκέδασης μαζί με τις ομορφότερες παρουσίες της περιοχής και ευφάνταστα, μεθυστικά cocktails! Δεν πρέπει να χάσεις τα κυριακάτικα parties με guest djs, ενώ στα highlights περιλαμβάνονται και τα τραπεζάκια ακριβώς εκεί όπου σκάει το κύμα! Τιμή: ποτό €8. Καθημερινά από 19:00, Σαβ/κο από 10:00. (Παραλία Ριζάρη, τηλ. 22940 94060)

Ιππική εμπειρία

Δεν έχει σημασία αν είσαι μικρός ή μεγάλος. Αν είσαι fan της ιππασίας το Κέντρο Ιππασίας Μαραθώνα είναι το κατάλληλο μέρος για σένα, σε ένα περιβάλλον όπου αναβάτης και άλογο περνούν εξίσου καλά. Ακόμη κι αν είσαι αρχάριος, το ειδικευμένο προσωπικό φροντίζει να σου παρέχει την απαραίτητη βοήθεια για ευχάριστες και χαλαρωτικές στιγμές. (Πλαταιών 57, Τσέπι, τηλ. 22940 57051, 6932 465365, www.keim.gr)

Μαραθώνια ιστορία

Για... περιήγηση στην ιστορία των Ολυμπιακών Μαραθωνίων αρκεί μια επίσκεψη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Εδώ φιλοξενείται μόνιμη έκθεση φωτογραφίας και κείμενα με όλη την ιστορία ενός από τα κορυφαία αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιπλέον σου δίνεται η ευκαιρία να δεις από κοντά αρχειακό υλικό για την πορεία και τη δράση του βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη. Τιμή εισόδου: €2, €1. Καθημερινά 10.00-14.00 & 17.30-19.00. (Λ. Μαραθώνος & 25ης Μαρτίου, τηλ. 22940 67617, 67630)

Αρχαιολογικός θησαυρός

Μια περιοχή με πλούσια ιστορία όπως ο Μαραθώνας δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκεί εκτίθεται μια μεγάλη συλλογή από αντικείμενα όπως κεραμικά από το σπήλαιο του Πανός, τμήματα από το Τρόπαιο της Μάχης του Μαραθώνα, πορτρέτα και ανάγλυφες επιγραφές από την οικία του Ηρώδη του Αττικού κ.λπ. Σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται και ο Τύμβος των Πλαταιέων, το σημείο όπου ενταφιάστηκαν οι πεσόντες Πλαταιείς στην περίφημη μάχη του Μαραθώνα. Είσοδος €3, €2. Τρ.-Κυρ. 08:30-15:00. (Βράνα Μαραθώνος, τηλ. 22940 55155)

Ο φάρος της γεύσης

Μια ανάσα από τη θάλασσα, η οικογενειακή ψαροταβέρνα Φάρος παραμένει από το 1964 πολύ καλή επιλογή για ολόφρεσκο ψάρι από τους ψαράδες της περιοχής. Πρόσθεσε τα χειροποίητα σπιτικά πιάτα, το όμορφο περιβάλλον και τα ξεχωριστά γλυκά για επιδόρπιο (μπακλαβάς, μπουγάτσα, καρυδόπιτα κ.λπ., όλα φτιαγμένα από την κα Άννα) και συμπληρώνεις το γευστικότατο παζλ! Τιμή: €25 με κρασί. Καθημερινά από 09:00. (Περικλέους 22, Παραλία Μαραθώνα, τηλ. 22940 56164, 6936 874219)

Για μέρα και νύχτα

Στον δεύτερο χρόνο της λειτουργίας του το café club Daynight συνεχίζει να δίνει ποιοτικό χρώμα διασκέδασης στη νύχτα του Μαραθώνα. Με μουσικά ακούσματα που κυμαίνονται από latin μέχρι... βαριά ελληνικά καλύπτει κάθε γούστο, ενώ πολλές φορές ξεκινούν αυθόρμητα parties από τους ίδιους τους πελάτες. Τιμή: καφές €2-3, ποτό €6-8, cocktails €8. Καθημερινά από 09:00. (Λ. Ποσειδώνος 45-47, Παραλία Τύμβου, τηλ. 22940 57462, 6932 202430, www.daynight.gr)

Beach time!

Το beach bar Mara Punta σου χαρίζει μια ξεχωριστή εμπειρία στο ακρογιάλι, στο φιλόξενο χώρο του όπου κυριαρχούν το πράσινο και η δροσιά, αφού οι μουριές δημιουργούν ευεργετική σκιά! Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ψητά της ώρας και τα πεντανόστιμα μπιφτέκια της κας Κικής, ενώ πάντοτε «παίζουν» καφές, αναψυκτικά, παγωτά κ.λπ. Τιμή ξαπλώστρας €4 (Παρ., Σάβ., Κυρ., δωρεάν Δευτ.-Πέμ.). Καθημερινά 08:00-21:00. (Λ. Ποσειδώνος 146, Παραλία Σχινιά, τηλ. 22940 57676, 6936 795733)

Θα φας καλά...

...στο Αρχοντικό του Λέκκα, στην ταβέρνα όπου όλοι οι καλοφαγάδες θέλουν να βρεθούν! Με ανανεωμένο μενού, φημίζεται για τα παϊδάκια, το τηγανόψωμο και το αρνίσιο κοκορέτσι, ενώ οι νέες προτάσεις έχουν να κάνουν κυρίως με θαλασσινά (χταπόδι, καλαμάρι, σαρδέλα στα κάρβουνα, γαρίδες κ.λπ.). Τιμή: €15 με κρασί. Καθημερινά από 11:00. (Καζαντζάκη 10, Μαραθώνας, τηλ. 22940 67374, 6908 972959)

Έτοιμο να σαλπάρει!

Ο θαυμάσιος παραθαλάσσιος χώρος αναψυχής στηn παραλία του Σχινιά, το Καράβι, περιλαμβάνει εστιατόριο και beach bar, αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολή windsurfing και γήπεδα beach volley. Η παραλία του είναι μια όμορφη και οργανωμένη αμμουδιά με ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ. Διοργανώνει επίσης με μεγάλη επιτυχία τουρνουά beach volley σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο. Το Καράβι προσφέρει τα πάντα, οπότε μην το σκέφτεσαι και πολύ! Τιμή: ξαπλώστρα €4-5, καφές €3-4, φαγητό από €6. (Παραλία Σχινιά, τηλ. 22940 55950, 6938 486868, www.karavi.gr)

Ο... skipper της χαλάρωσης

Το beach bar Skipper είναι μια πρόταση χαλάρωσης αλλά και διασκέδασης στην παραλία του Μαραθώνα. Με lounge μουσική, πολύ καλό φαγητό (ποικιλίες, γεύσεις της σχάρας, σαλάτες) και τη θάλασσα μόλις λίγα μέτρα μακριά, είναι σίγουρο πως θα το ευχαριστηθείς! Τιμή: ξαπλώστρα €3 (Σαβ/κο, καθημερινές δωρεάν), φαγητό €10 με κρασί, καφές €3,5, ποτό €6-8. Καθημερινά 09:00-01:00. (Παραλία Μαραθώνα, κιν. 6974 022701)

Ένας γλάρος... παραδοσιακός

Κρατώντας αναλλοίωτο το παραδοσιακό του στυλ, το εστιατόριο- snack bar Γλάρος που λειτουργεί από το 1967 στην παραλία Σχινιά συνεχίζει απτόητο! Δοκίμασε φρέσκο ψάρι και ωραίες σαλάτες, ενώ μπορείς να «αράξεις» και στα τραπεζάκια που βρίσκονται επάνω στην άμμο. Τιμή: φαγητό €15 με κρασί, ξαπλώστρα €3 (Σαβ/κο/ δύο ξαπλώστρες και ομπρέλα €6, καθημερινές δωρεάν). (Παραλία Σχινιά, τηλ. 22940 63384)

The right way

Ένα από τα πιο νεανικά στέκια της περιοχής, το Way Out, συνεχίζει ακάθεκτο άλλη μία χρονιά! Στον ανακαινισμένο χώρο του, σου προσφέρει τόσα πολλά ώστε πραγματικά θα είναι δύσκολο να επιλέξεις: σερφάρισμα στο Internet, μπιλιάρδο, επιτραπέζια παιχνίδια κ.λπ. Και όταν τα φώτα χαμηλώσουν, mainstream ακούσματα ανεβάζουν στα ύψη το κέφι, μαζί με ευφάνταστα cocktails! (Δημοσθένους 8, Τύμβος Μαραθώνα, τηλ. 22940 55431)

Άξια... θέασης!

Η περιοχή του Μαραθώνα είναι γεμάτη με ιστορικά και αρχαιολογικά ευρήματα, αξιοθέατα και εικόνες που μαρτυρούν το πλούσιο παρελθόν της. Μεταξύ αυτών ο πρωτοκυκλαδικός οικισμός στη θέση Πλάσι, το αντίγραφο του Θησαυρού των Αθηναίων στη βάση της λίμνης του φράγματος, το αντίγραφο του Τροπαίου της Μάχης και ο αρχαιολογικός χώρος της Ραμνούντας, που σίγουρα δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητο.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share