Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνταγή για τα πιο νόστιμα νηστίσιμα αμυγδαλωτά!

Δοκιμάστε τα!

21 Απριλίου 2019 16:15
Συνταγή για τα πιο νόστιμα νηστίσιμα αμυγδαλωτά!

Η περίοδος της νηστείας είναι μια καλή ευκαιρία να επιχειρήσετε καινούριες συνταγές για πεντανόστιμα φαγητά και γλυκά. Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και τι πιο ιδανικό από τα αγαπημένα γλυκά που έχουν λατρέψει γενιές και γενιές! Eπίσης άλλη μια συνταγή για την Μ. Βδομάδα!

Δεν ξέρω για εσάς, για εμένα πάντως τα αμυγδαλωτά ήταν must την περίοδο της νηστεία και μάλιστα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Είναι μία γλυκιά λιχουδιά, με αγνά υλικά που ειδικά αν τα φτιάξετε με τα χεράκια σας, θα τα λατρέψουν οι πάντες!
ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. κοσκινισμένη άχνη
130 ml μέλι
130 ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. κανέλα

Για την επικάλυψη:
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αραιώστε το μέλι στο χλιαρό νερό. Είναι σημαντικό το νερό να είναι χλιαρό και όχι κρύο, για να μπορεί το μέλι ναδιαλυθεί. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ρίξτε το αραιωμένο νερό με το μέλι και ζυμώστε, όχι όμως για πολλή ώρα, ίσα ίσα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας.

Σχηματίστε μπαλίτσες ή ό,τι άλλα σχήματα θέλετε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περάστε τα από αμυγδαλόψιχα ή εναλλακτικά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη. Τόσο απλά!

4+1 νηστίσιμες συνταγές για να έχεις πάντα κάτι νόστιμο να μαγειρέψεις!

Όταν έρχεται η περίοδος της νηστείας, όλοι μας θέλουμε να βρούμε νόστιμες και εύκολες συνταγέςγια να τις απολαύσουν όλα τα μέλη της οικογένειας μας. Θα σου δείξω πέντε τέλεια νηστίσιμα φαγητά που όλοι θα λατρέψουν και θα χαίρεσαι να φτιάχνεις. Άλλη μια νηστίσιμη συνταγή:Ταχινόπιτα: To απόλυτο γλυκό για τη νηστεία!

Απλές συνταγές που εναποθέτουν όλη τη νοστιμιά τους στα φρέσκα υλικά και τη μαμαδίστικη μαεστρία, και μπορείς να φτιάχνεις όποια ημέρα της εβδομάδας θέλεις.

1) Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Υλικά:

4-5 καλαμαράκια ολόκληρα καθαρισμένα
500 γραμμ. ρύζι
2 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο μαϊντανό
λίγο άνιθο
σάλτσα από 2 ντομάτες
150 ml ελαιόλαδο
1/4 ποτήρι λευκό κρασί
4-5 φλ. νερό
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι για σερβίρισμα
Πως το κάνεις:

Πλένεις και καθαρίζεις καλά τα καλαμάρια. Σοτάρεις με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια, ρίχνεις και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύεις. Πεντανόστιμο και νηστίσιμο ρυζότο με λαχανικά!

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμαράκια μας με το μείγμα.

Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα τους για να μην φύγει η γέμιση. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να ροδίσουν

Διαφορετικά, τα βάζουμε σε ταψί με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί το ρύζι.

Σερβίρουμε με λεμονάκι.

Μπορείς να δεις επίσης Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζί!

2) Γιουβέτσι με σουπιές

Υλικά:

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες
2 ξερά κρεμμύδια
150 ml ελαιόλαδο
χυμός ντομάτας
300 γραμμ. κριθαράκι
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνεις:

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τις σουπιές και το κρεμμύδι.

Έπειτα ρίχνω και τις σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια για να σοταριστούν. Ρίχνουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. H πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για μελιτζάνες κοκκινιστές σε κατσαρόλα!

Αφού δέσει το μείγμα, ρίχνω το κριθαράκι το μαϊντανό και νερό και μαγειρεύω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για να μην κολλήσει το κριθαράκι μας, για 30-40 λεπτά.

3) Μπριάμ στο φούρνο

Υλικά:

4-5 ντομάτες
4 κολοκυθάκια
3 μελιτζάνες
5 πιπεριές
Μαϊντανό
3 κρεμμύδια ξερά κόκκινα
3 πατάτες σε λεπτές στρόγγυλες φέτες
Φέτες λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Συνταγή από το Άγιο Όρος για Νηστίσιμο Εκμέκ!

Τα γλυκά είναι μια απόλαυση, την οποία δε χρειάζεται κάποιος να στερηθεί λόγω Σαρακοστής.
Πολλά, μάλιστα, από τα αγαπημένα μας εδέσματα έχουν μια νηστίσιμη εκδοχή, εξίσου νόστιμη και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά πιο υγιεινή. Ένα από αυτά είναι και το νηστίσιμο εκμέκ. Επίσης δείτε το νηστίσιμο μπακλαβά με μέλι!

Το νηστίσιμο εκμέκ που σας προτείνουμε σήμερα είναι μια καταπληκτική αγιορείτικη συνταγή την οποία αξίζει να δοκιμάσετε.Επιπλέον, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, δεν είναι καθόλου δύσκολο στην παρασκευή του, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο… θελκτικό.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
½ κιλό καταϊφι,
1 βιτάμ,
1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια,
7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο,το οποίο μπορεί να είναι γάλα αμυγδάλου,φουντουκιού, σόγιας, καρύδας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας,
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη,
1 κουτί φυτική κρέμα Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
Για να φτιάξετε το σιρόπι θα χρειαστείτε:
5 ποτήρια νερό,
5 ποτήρια ζάχαρη.
Πώς το φτιάχνουμε:
Καταρχάς, ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Το αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.
Για την παρασκευή της πρώτης κρέμας εκτελούμε τα ακόλουθα βήματα:
Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Στο τέλος, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βιτάμ. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνουμεμε μια σπάτουλα πάνω στο ψημμένο καταϊφι.

Για να παρασκευάσουμε την δεύτερη κρέμα: Χτυπάμε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Μόλις είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα
Το νηστίσιμο εκμέκ μας είναι έτοιμο!



Λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα!

Μια εύκολη, απλή και γρήγορη συνταγή για τις υπογλυκαιμίες σας που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί.


Υλικά συνταγής
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια, καβουρδισμένα
1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 55% κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. σκόνη κακάο
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα, προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε με πλαστική μεμβράνη ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα καβουρδίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, για 2 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα και βγάλουν το άρωμά τους. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και τα βάζετε σε μπεν μαρί (πάνω σε κατσαρολίτσα με νερό που κοχλάζει σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην ακουμπά το νερό στο μπολ με τα υλικά) και τα ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ομογενοποιημένο, σοκολατένιο μείγμα.
Προσθέτετε στο μείγμα το εκχύλισμα βανίλιας, τη σκόνη κακάο και το αλάτι και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν. Το αποσύρετε από τη φωτιά και σε αυτό το σημείο μπορείτε, προαιρετικά, να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή ακόμα και ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα και να τα ανακατέψετε να ενσωματωθούν ισομερώς.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του, πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνειά του τα καβουρδισμένα καρύδια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.
Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια αρεσκείας σας και το σερβίρετε!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share