Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κεφτέδακια με μυρωδικά και παρμεζάνα σε κόκκινη σάλτσα!

Πεντανόστιμοι!

18 Ιουνίου 2019 15:28
Κεφτέδακια με μυρωδικά και παρμεζάνα σε κόκκινη σάλτσα!

Υπέροχα, αρωματικά κεφτεδάκια κοκκινιστά, με μεσογειακά μυρωδικά, παρμεζάνα μέσα στη ζύμη. Ένα αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους πιάτο που με ότι και αν τα συνοδεύσετε, πατάτες τηγανιτές, πουρέ, ρύζι, ζυμαρικά, το σίγουρο είναι ότι θα τα απολαύσετε. Μια εύκολη συνταγή που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

Για τους κεφτέδες:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
2 μεγάλα αυγά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
λίγο αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. αλαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πασάτα)
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. πάπρικα
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για τους κεφτέδες: Σε ένα τρίφτη τρίβετε το κρεμμύδι και πολτοποιείτε το σκόρδο ή πολτοποιείτε στο μούλτι το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Τοποθετείτε το κιμά σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και τον ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Πλάθετε το μείγμα του κιμά σε μεγαλούτσικες μπάλες, τις τοποθετείτε στο ταψί και τις ψήνετε για 30-40 λ περίπου γυρίζοντάς τες 1-2 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Για τη σάλτσα ντομάτας: Τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού νερό, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λ περίπου.
Ρίχνετε και τους ψημένους κεφτέδες μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λ ακόμα. Σερβίρετε με ρύζι, πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας.

Κεφτεδάκια με φέτα και κουνουπίδι!

Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε όλοι... Σήμερα φτιάχνουμε κεφτεδάκια με φέτα και κουνουπίδι!

Υλικά

600gr Μπουκετάκια Κουνουπιδιού
100gr Φέτα, θρυμματισμένη
10gr Άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κ.γ. Φύλλα Φρέσκου Θυμαριού, ψιλοκομμένα
70gr Φρυγανιά, τριμμένη
65gr Αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1 Κρόκος Αβγού
60ml Ελαιόλαδο
Τζατζίκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ζεματάμε το κουνουπίδι για 5 με 6 λεπτά.
Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε το κουνουπίδι σε ένα μπλεντεράκι και μετά το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
Προσθέτουμε τη φέτα, τον άνηθο, το θυμάρι, τη φρυγανιά, το αλεύρι και τον κρόκο και ζυμώνουμε το μείγμα.
Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, περίπου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε με παγωμένο τζατζίκι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share