Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Τραγανά μπουρεκάκια με τυρί και μπεσαμέλ!

Η τέλεια συνταγή για μικρούς και μεγάλους....

25 Οκτωβρίου 2019 11:49
Τραγανά μπουρεκάκια με τυρί και μπεσαμέλ!

Η αγαπημένη όλων μπεσαμέλ απογειώνει τα τραγανά μπουρεκάκια με τυρί! Η πιο νόστιμη αφράτη τυρόπιτα με μπεσαμέλ!

Υλικά:

  • 400 γραμμ. φύλλο κρούστας
  • 500 γραμμ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • Ρίγανη
  • Λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 500 ml γάλα ζεστό
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία:

Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, σοτάρετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Προθέτετε σιγά-σιγά ζεστό γάλα και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.

Αποσύρετε από τη φωτιά. Βάζετε στη μπεσαμέλ τη φέτα, τα αυγά τη ρίγανη και ανακατεύετε. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα. Παίρνετε τρία κομμάτια και αφού αλείψετε καθένα με βούτυρο, τοποθετείτε στο κέντρο μια γεμάτη κουτάλια από το μίγμα της μπεσαμέλ με τη φέτα.

Διπλώνετε στα πλάγια το φύλλο για να φυλακίσετε μέσα τη γέμιση και τυλίγετε ρολάκια. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Λαχταριστή και "ιδιαίτερη" γλυκιά τυρόπιτα με μέλι!

Αυτή η ιδιαίτερη τυρόπιτα είναι πραγματικά πανεύκολη αλλά και πεντανόστιμη! Γι' αυτό κι εμείς σου δίνουμε τη συνταγή... Και πού ξέρεις; Ίσως τελικά να γίνει το αγαπημένο σου "μίνι γεύμα"! Μπορείτε να την καταναλώσετε το πρωί αλλά και το απόγευμα ως ένα γλυκό σνακ.

Δείτε επίσης: Χατσαπούρι: Ένα ακαταμάχητο κασερόψωμο!

Υλικά

  • 8 αβγά
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα (για το άλειμμα του ταψιού)
  • 1 κουταλάκι σούπας σπορέλαιο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα
  • 1/2 λεμόνι (φλούδα)
  • 1/2 πορτοκάλι (φλούδα)
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 500 γρ. μέλι
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για το άλειμμα του ταψιού)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, τη μαστίχα, τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε.
  • Χτυπάμε τα αβγά με το μέλι πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μίγμα των μυρωδικών, μαζί με την κανέλα και τα ξαναχτυπάμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.
  • Αλείφουμε το ταψί με το σπορέλαιο και αδειάζουμε το μίγμα. Στρώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε στο φούρνο, στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά.
  • Σερβίρουμε την τυρόπιτα αφού προηγουμένως έχει κρυώσει

Υπέροχες αυγοφέτες με ζαμπόν και τυρί!

Μπορεί να μοιάζει με κρέπες αλλά είναι αυγοφέτες με αυγό και τυρί που θα σας ξετρελάνει! Δείτε την υπέροχη συνταγή! Εύκολο παγωτό σάντουιτς, έτοιμο σε 20 λεπτά!

Υλικά:

8 ‏φέτες μαλακό ψωμί του τοστ
2 ‏αυγά χτυπημένα σε κάτι λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
8 ‏φέτες ζαμπόν σε φέτες (ή γαλοπούλα)
8 ‏φέτες τυρί του τοστ
‏βούτυρο ή άλλη λιπαρή ύλη για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πιέζετε με τον πλάστη κάθε φέτα ψωμί να λεπτύνει όσο πάει.

Απλώνετε σε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη, μια φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν. Αν θέλετε βάζετε και δεύτερη φέτα τυριού και από λίγη μουστάρδα (προαιρετικά).

Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τις βουτάτε μία μία στο μείγμα αυγού-γάλακτος και τις τηγανίζετε σε καυτό βούτυρο (ή ό,τι χρησιμοποιήσετε) μέχρι να ροδίσουν.

Μερικά tips:
Αν δεν έχετε πλάστη, ένα καθαρό, λείο μπουκάλι θα κάνει τη δουλειά του.
Kαθώς ακουμπάτε την αυγοφέτα στο τηγάνι ξεκινήστε από το σημείο της ένωσης. Ψήνεται αμέσως και κολλάει, οπότε δε σας ξεδιπλώνεται με τίποτα.
Αν θέλετε, για αισθητικούς και μόνο λόγους, μπορείτε να αφαιρέσετε την κόρα του ψωμιού.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share