Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ηλίας Μαμαλάκης: Το no 1 μυστικό από τον κορυφαίο μάγειρα για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα!

Θα ξετρελάνει τους πάντες!

31 Δεκεμβρίου 2019 10:40
Ηλίας Μαμαλάκης: Το no 1 μυστικό από τον κορυφαίο μάγειρα για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα!

Το no 1 μυστικό από τον κορυφαίο μάγειρα Ηλία Μαμαλάκη για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα

Η βασιλόπιτα έχει την τιμητική της αυτές τις ημέρες. Νοικοκυριά, αρτοποιία και ζαχαροπλαστεία ετοιμάζονται πυρετωδώς για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, καθώς η βασιλόπιτα θα έχει τη δική της θέση στο τραπέζι.

Η συνταγή για βασιλόπιτα του Ηλία Μαμαλάκη είναι ιδιαίτερα εύκολη και γευστική. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε! Αν θέλετε και ένα εύκολο γλυκό σίγουρα πρέπει να φτιάξετε το θεϊκό γλυκό ψυγείου που έχει μόνο 3 υλικά

Υλικά για βασιλόπιτα

750 γραμ αλεύρι
200 γραμ βούτυρο
260 γραμ ζάχαρη άχνη
3 αβγά
100 γραμ φρέσκο γάλα
25 γραμ κονιάκ
2 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
25 γραμ μαχλέπι καλά κοπανισμένο
1 πρέζα βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
60 γραμ καρυδόψιχα
καθαρισμένα ρόδια για τη διακόσμηση
κερασάκια για τη διακόσμηση

 Ηλίας Μαμαλάκης: νόστιμη βασιλόπιτα!

Βήματα για βασιλόπιτα

1. Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ σας το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα κτυπάτε καλά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά.

2. Σε ένα μπολ κτυπάτε μαζί τα αβγά με το γάλα και το κονιάκ. Στη συνέχεια αδειάζετε το μείγμα των αβγών μέσα στο μίξερ που εξακολουθεί και κτυπάει το βούτυρο με τη ζάχαρη.

3. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι και τη βανίλια. Αφήνετε το μίξερ να συνεχίσει να δουλεύει.

4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη καρυδόψιχα. Το ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Αδειάζετε το μείγμα αλευριού μέσα στο μίξερ και συνεχίζετε το κτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη ζύμη. Σταματάτε το μίξερ.

5. Βουτυρώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 40 εκ , ρίχνετε μέσα το μείγμα, το ισιώνετε καλά με μια σπάτουλα να απλωθεί παντού.

6. Ψήνετε τη πίτα στους 180ο για 45 λεπτά.

7. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει, τη βγάζετε από το ταψί και τη πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

8. Διακοσμείτε βάζοντας κερασάκια στο κέντρο της βασιλόπιτας. Γύρω-γύρω στη πιατέλα τοποθετείτε σπόρους ροδιού.

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και ατζέμ πιλάφι!

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και ατζέμ πιλάφι μαγειρεψε η Μαρία Εκμεκτσίογλου! Δείτε επίσης τη συνταγή για μία αφράτη βασιλόπιτα με ανθόνερο, καρύδια και κάστανα!

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο χωρίς κόκαλα
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 100 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • δενδρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ατζέμ πιλάφι:

  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι
  • 100 γρ. αμύγδαλα ανάλατα καθαρισμένα
  • 10 βερίκοκα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 κάστανα βρασμένα καθαρισμένα

Δείτε την εκτέλεση:

undefined

Λαχταριστό κοτόπουλο με δαμάσκηνα και βερίκοκα! (Video)

Λαχταριστό κοτόπουλο με δαμάσκηνα και βερίκοκα μαγείρεψε ο Βαγγέλης Δρίσκας! Ενώ, στη συνέχεια μπορείτε να φάτε μια αφράτη βασιλόπιτα με ανθόνερο, καρύδια και κάστανα!

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 1 μεγάλο ολόκληρο κοτόπουλο (2 κιλά)
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου
  • 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 5 σποράκια κάρδαμο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 20 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 150 ml ημίγλυκο κρασί
  • 500 ml ζωμός κοτόπουλου
  • ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού
  • 500 γρ. κουσκούς στιγμής
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. κράνμπερις
  • 100 γρ. καρύδια ή πεκάν

Δείτε την εκτέλεση:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share