Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σπάτε τα αυγά στη μέση για να χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο; Τότε κινδυνεύετε από...

Σταματήστε το!

7 Μαΐου 2020 11:47
Σπάτε τα αυγά στη μέση για να χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο; Τότε κινδυνεύετε από...

Τα αυγά είναι ένα υλικό που δεν λείπει ποτέ από το σπίτι μας καθώς χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα γλυκά, τρώγεται σαν πρωινό και γενικότερα είναι ένα τρόφιμο με μεγάλη κατανάλωση σε διάφορες μορφές. Είναι όμως και ένα υλικό άκρως επικίνδυνο καθώς εύκολα γίνεται φορέας διαφόρων βακτηρίων, γι΄αυτό και χρήζει ειδικής μεταχείρισης και προσοχή, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ξαναβάλετε τα αυγά στο ψυγείο.

Φτιάχνοντας κάποιο γλυκό ένα από τα βασικότερα υλικά είναι τα αυγά και πολλές φορές αποκλειστικά ο κρόκος ή το ασπράδι, κάτι το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Μια διαδικασία ιδιαίτερα αγχωτική για κάθε νοικοκυρά καθώς υπάρχει κίνδυνος ο κρόκος να σπάσει και τελικά να αναμειχθούν. Η πιο συνηθισμένη κίνηση είναι να σπάμε το αυγό στη μέση και να μεταφέρουμε τον κρόκο από το μισό τσόφλι στο άλλο μέχρι να βεβαιωθούμε πως απομακρύνθηκε όλο το ασπράδι. Κι όμως αυτή η κίνηση είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε.

Για να απλοποιήσεις λίγο τα πράγματα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το αυγό σου για λίγη ώρα στο ψυγείο. Μόλις το βγάλεις μην διαλέξεις τον κλασσικό τρόπο αλλά απλά σπάσε το αυγό και τοποθέτησε τον κρόκο στο χέρι σου (φορώντας πάντα γάντια). Κατά αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύεις να πέσει κάποιο τσόφλι στο ασπράδι σου αλλά αποφεύγεις και τυχόν "ακαθαρσίες" που μπορεί να περιέχει ένα αυγό.

Βράζετε τα αυγά σας σε κατσαρόλα; Μην το ξανακάνετε!

Τα βραστά αυγά είναι το πιο εύκολο γεύμα που μπορεί να φτιάξει ο οποιοσδήποτε. Κι όμως μπορείς να κάνεις λάθος ακόμη και σε αυτό. Πόσες φορές έχει τύχει να σπάσει το αυγό σας κατά το βράσιμο; Μάλλον πολλές! Υπάρχει τρόπος να το γλιτώσεις!

Αν βάζεις το αυγό σου να βράσει σε μια κατσαρόλα αυτό είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις. Ο λόγος; Όσο αυγό βράζει κι από την ένταση του βρασμού το αυγό "χτυπάει" στα τοιχώματα με αποτέλεσμα να σπάσει. Θα ήταν πιο σωστό και ασφαλές λοιπόν να βράσετε το αυγό σας σε ένα πιο μικρό δοχείο όπως για παράδειγμα ένα μπρίκι. Την επόμενη φορά λοιπόν δοκιμάστε το και θα δείτε πως το αυγό σας θα παραμείνει σώο χωρίς ούτε ένα ράγισμα. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο λάθος που μπορείς να κάνεις, δες εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να πλένεις τα αυγά.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share