Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νόστιμο γλυκό ψυγείου: Πάστα ταψιού με σοκολατένια μους και γλάσο μπανάνας

Υπέροχο

27 Μαΐου 2020 12:56
Νόστιμο γλυκό ψυγείου: Πάστα ταψιού με σοκολατένια μους και γλάσο μπανάνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εύκολη συνταγή: Το Athensmagazine.gr σας έχει μια υπέροχη συνταγή για ένα διαφορετικό γλυκό από εκείνα που φτιάχνατε μέχρι και σήμερα, όπως για παράδειγμα το πανεύκολο γλυκό ψυγείου με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα!

Μπορείτε να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες και να δημιουργήσετε ένα φανταστικό γλυκό, το οποίο είναι βέβαιο πως θα το λατρέψουν όλοι.

Υλικά συνταγής

Για το παντεσπάνι:

  • 270 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μεσαία αυγά
  • 80 γραμμάρια κακάο
  • 430 γραμμάρια χυμό μπανάνα
  • 200 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια

Για το γλάσο:

  • 400 γραμμάρια ζαχαρούχο
  • 400 γραμμάρια χυμό μπανάνα
  • 50 γραμμάρια κορν φλάουρ

Για τη μους σοκολάτας:

  • 600 ml κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα

    Για το στολισμό:
  • Νιφάδες κουβερτούρας 25Χ30 εκατοστά

Εκτέλεση συνταγής

  • Ξεκινάμε την συνταγή χτυπώντας πολύ καλά σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας τον χυμό μπανάνας και το ηλιέλαιο.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ. Ρίχνουμε το αλάτι και την υγρή βανίλια.
  • Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο μόλις ψηθεί και κάνουμε τρύπες με την πίσω πλευρά από μια κουτάλα.
  • Συνεχίζουμε κάνοντας το γλάσο και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο,τον χυμό μπανάνας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να ρευστοποιηθεί.
  • Επειτα το ρίχνουμε ζεστό πάνω στό παντεσπάνι και το στρώνουμε με μια μαριζ.
  • Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και έπειτα στο ψυγείο για 1/2 ώρα

Οι υπόλοιπες οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

  • Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την μους σοκολάτας σπάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα.
  • Ρίχνουμε στην κουβερτούρα 100 μλ κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.
  • Έπειτα αφού έχει λιώσει χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε από την σαντιγί στην κουβερτούρα 2,3 κουταλιές και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στην σαντιγί το μείγμα ανακατεύοντας καλά.
  • Βγάζουμε το ταψί απο το ψυγείο και στρώνουμε την μους να πάει παντού.
  • Πασπαλίζουμε νιφάδες κουβερτούρας παντού και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Μετά από 2 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο πεντανόστιμο που σίγουρα θα το αγαπήσετε όλοι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share