Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με κρέμα - Εύκολη και γρήγορη συνταγή για το Σαββατοκύριακο

Θα ξετρελαθείτε!

1 Ιουλίου 2020 11:34
Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με κρέμα - Εύκολη και γρήγορη συνταγή για το Σαββατοκύριακο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Σαββατοκύριακο κοντεύει γι' αυτό κι εμείς θα σας προτείνουμε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κρέμα. Πρόκειται για μια εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε κάτι άλλο, δείτε εδώ ένα γλυκό με φρυγανιές.

ΥΛΙΚΑ

  • μπισκότα πτι μπερ (σκούρα)- 600 γρ.
  • μπανάνες
  • κρέμα πορτοκαλιού:
  • χυμός πορτοκαλιού – 1 λίτρο.
  • ζάχαρη – 1 ποτήρι νερού
  • σιμιγδάλι – 8 κουταλιές της σούπας

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • κακάο – 2 κουταλιές της σούπας
  • ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας
  • γάλα – 3 κουταλιές της σούπας
  • βούτυρο – 50 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεκινάμε με την κρέμα του γλυκού μας. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  • Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όσο περνάει η ώρα η κρέμα πορτοκαλιού θα γίνεται όλο και πιο πηκτή.
  • Όταν αρχίσει να βράζει βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες για να γίνει ακόμα πιο πηκτή η κρέμα μας.
  • Στη συνέχεια, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, τη βάζουμε σε ένα μπολ, και με ένα μίξερ την ανακατεύουμε καλά. Στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στην πορεία σε υψηλή. Έπειτα, παίρνουμε ένα πυρέξ, τοποθετούμε μία μεμβράνη στην βάση του, και ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας σιγά σιγά. Με ένα κουτάλι προσέχουμε να πάει η κρέμα σε όλη την επιφάνεια.
  • Αφού έχουμε φτιάξει μια στρώση με την κρέμα, τοποθετούμε τη μπανάνα, αφού πρώτα την έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και αμέσως μετά τοποθετούμε από πάνω τα μπισκότα πτι μπερ.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές (σύνολο 3) και καταλήγουμε η τελευταία στρώση να είναι με μπισκότα. Καλύπτουμε με την μεμβράνη που περισσεύει από το πυρέξ, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
  • Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας πιατέλας αναποδογυρίζουμε το πυρέξ στην πιατέλα και αφαιρούμε το πυρέξ και την μεμβράνη.
  • Έπειτα φτιάχνουμε την γκανάζ. Σε ένα κατσαρολάκι, που το έχουμε σε αναμμένο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το κακάο, την ζάχαρη, το βούτυρο, και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 5 με 7 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα μας και να γίνει μια ωραία σοκολατένια κρέμα.
  • Έπειτα με ένα κορνέ, περιχύνουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω από το γλυκό μας σε ότι σχέδιο επιθυμούμε.

Δείτε το βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share