Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού

Το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού

4 Ιουλίου 2020 19:00
Το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού

Φτιάξτε το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού.. Πρόκειται για μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ το γλυκό με το ζελέ.

Υλικά συνταγής

  • Μπισκότα Πτι μπερ
  • Βύσσινο γλυκο του κουταλιου ή κεράσι

Για την κρέμα

  • Πέντε ποτήρια νερό
  • Επτά κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
  • Πέντε κουταλιές κάσταρντ*
  • Μία βανίλια

*Το Custard/ Κάσταρντ είναι ασικό μείγμα που αποτελείται από γάλα, αυγά, ζάχαρη και άρωμα βανίλιας, και αποτελεί τη βάση για την παρασκευή άλλων κρεμών ζαχαροπλαστικής, όπως πατισερί ή ανγκλέζ.

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά, στην αρχή δυνατή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει.
  • Όταν πήξει την τραβάμε στην άκρη.
  • Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 20Χ20 τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα και πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το γλυκο κουταλιου.
  • Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, μια στρώση ακόμα μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και πάνω στην κρέμα το υπόλοιπο γλυκό του κουταλιού.
  • Κάνουμε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά ρίχνουμε λίγο μπισκότο τριμμένο η αν θέλετε κανέλα.
  • Τοποθετούμε το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο αφού κρυώσει η κρέμα.
  • Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία σε ποτήρια η σε ατομικά μπολάκια.

Γλυκό ψυγείου στο ποτήρι έτοιμο στο "πι και φι"

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου σε χρόνο ρεκόρ. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Επίσης, είναι δροσερό και άκρως... καλοκαιρινό. Σε περίπτωση που θέλετε κάτι πιο... ιδιαίτερο, δείτε εδώ το γλυκό με την πορτοκαλάδα.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα Mιράντα
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 2 λεμόνια (σ.σ. χυμό και ξύσμα)


Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το γιαούρτι και το γάλα με τον αβγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών.
  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε.
  • Θρυμματίζουμε, με τα χέρια μας, δύο μπισκότα σε κάθε ποτήρι.
  • Προσθέτουμε μία με δύο κουταλιές από τη λεμονάτη κρέμα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με στρώσεις από μπισκότα και κρέμα. Το κάνουμε έως ότου να γεμίσουν τα ποτήρια μας.
  • Βάζουμε τα ποτήρια μας στο ψυγείο έως ότου να δέσει η κρέμα μας.
  • Σερβίρουμε, με λευκά πουράκια, σαντιγί και κόκκινα ή πράσινα κερασάκια μαρασκίνο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share