Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Προσοχή: Αν ο κρόκος από το αυγό σας είναι κίτρινος μην το φάτε!

Δώστε βάση!

18 Μαΐου 2020 07:53
Προσοχή: Αν ο κρόκος από το αυγό σας είναι κίτρινος μην το φάτε!

Το αυγό όπως έχουμε ξαναπεί είναι ένα τρόφιμο γεμάτο πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά και καταναλώνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση από ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους και ακολουθούν μια συγκεκριμένη δίαιτα. Πότε όμως ένα αυγό είναι πιο θρεπτικό και πότε μπορεί να καταναλωθεί άφοβα;

Μεγάλο ρόλο στην κατανάλωση ενός αυγού παίζει το χρώμα του κρόκου. Όσο πιο παχύ, σκούρο, πορτοκαλί χρώμα έχει ο κρόκος, τόσο πιο υγιεινό είναι το αυγό. Το χρώμα του κρόκου είναι σταθερό και δεν μεταβάλλεται με το μαγείρεμα.

Γι’ αυτό να έχετε πάντα στο νου σας, ότι ένα αυγό με πιο πορτοκαλί κρόκο είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό που πρέπει να προσέξουμε στα αυγά, δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να τα βάζετε στη θήκη του ψυγείου.

Φτιάχνετε τα ποσέ αυγά σας σε σκέτο νερό; Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε!

Τα αυγά είναι από τα πιο θρεπτικά γεύματα που μπορεί να καταναλώσει κανείς και ειδικά να συμπεριλάβει στο πρωινό του μιας και είναι γεμάτα ενέργεια και είναι ένα τρόφιμο που θα σε χορτάσει. Όλα αυτά βέβαια αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο γιατί αν το παρακάνετε θα έχετε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Οι πιο διαδεδομένες τεχνικές μαγειρέματος ενός αυγού είναι ή βραστό ή τηγανητό. Τα τελευταία χρόνια όμως, παρατηρείται μια ιδιαίτερη προτίμηση και στα αυγά ποσέ, ένα γεύμα που δεν είναι και τόσο εύκολο να πετύχεις. Διορθώνοντας όμως ένα μικρό αλλά σημαντικό λάθος που κάνεις τότε σίγουρα θα πετύχεις το τέλειο ποσέ αυγό που θα ζήλευε ακόμη και σεφ.

Ποιο είναι αυτό το λάθος; Βράζετε τα αυγά σας σε σκέτο νερό με αλάτι. Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορείτε να κάνετε μαγειρεύοντας ένα αυγό, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να σπάτε τα αυγά στη μέση για να χωρίσετε τον κρόκο από το ασπράδι. Η σωστή τεχνική λοιπόν είναι στο νερό που βράζει να ρίξετε ένα κουταλάκι ξύδι. Αν ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο θα έχετε το πιο τέλειο και γευστικό ποσέ αυγό που πραγματικά θα σας κάνει να καμαρώνετε για τις μαγειρικές σας δεξιότητες.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share