Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καισαριανή: Το νέο πάρκο σκύλων!

Για τους τριχωτούς μας φίλους...

24 Μαΐου 2019 17:28
Καισαριανή: Το νέο πάρκο σκύλων!

Σε τέσσερα στρέμματα εκτείνεται το πάρκο σκύλων που δημιούργησε ο Δήμος Καισαριανής μέσα στο Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής με σκοπό να υπάρχει ένας ασφαλής χώρος άσκησης και εκτόνωσης των ζώων συντροφιάς των δημοτών του.

Το πάρκο είναι περιφραγμένο, φωτίζεται με φωτιστικά σώματα LED, ενώ στον χώρο έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, καλαθάκια, καθώς και βρύση.

Ο Δήμος Καισαριανής στην ανακοίνωσή που εξέδωσε στις 15 Φεβρουαρίου 2019 επισημαίνει τα εξής: «Ένα νέο πάρκο αναψυχής για τους τετράποδους φίλους μας διαμορφώθηκε μέσα στο πάρκο του Σκοπευτηρίου.

Σκοπός της δημιουργίας του είναι η διασφάλιση ενός ασφαλούς χώρου για την καθημερινή βόλτα των ζώων συντροφιάς, σε μια εποχή όπου όλο και περισσότεροι δημότες μας είναι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.

Το πάρκο είναι σε ειδικά περιφραγμένο και ασφαλή χώρο με χώμα, έκτασης 4 στρεμμάτων. Επίσης, ο χώρος έχει διαχωριστεί σε δύο μέρη, ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά. Φωτίζεται με σύγχρονα φωτιστικά σώματα LED, ενώ στον χώρο έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, καλαθάκια, καθώς και βρύση.

Ταυτόχρονα, διαμορφώθηκε και καθαρίστηκε ο ευρύτερος χώρος του πάρκου, αποκαταστάθηκε το δίκτυο υπόγειου φωτισμού και τοποθετήθηκαν καινούρια φωτιστικά σώματα.

Το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν ξύλινες κατασκευές και παιχνίδια για τη σωστή άσκηση των κατοικίδιων. Η είσοδος στο πάρκο είναι ελεύθερη για όλους τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.

Ως Δήμος ευελπιστούμε ότι η δημιουργία του θα συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, καθώς οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πλέον τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την βόλτα με το κατοικίδιό τους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Καισαριανής.

Πηγή: istoriesadespoton.gr

Απίστευτο: Ευθανασία σε σκύλο για να θαφτεί με την ιδιοκτήτριά του!

Μια γυναίκα στη Βιρτζίνια ζήτησε να γίνει ευθανασία στον σκύλο της και να τον θάψουν μαζί της, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.

Ο ασυνήθιστος θάνατος του σκύλου της γυναίκας έχει προκαλέσει την κατακραυγή αλλά και μία μεγάλη συζήτηση για το αν είναι θεμιτό να θανατώνεται ένα υγιές κατοικίδιο και να θάβεται με τον ιδιοκτήτη του, αν αυτό αποτελούσε την τελευταία του επιθυμία. Στην Έμμα, το ημίαιμο Σιχ Τσου, έγινε ευθανασία και αποτεφρώθηκε τον Μάρτιο σύμφωνα με την επιθυμία της γυναίκας στην οποία άνηκε. Η ευθανασία πραγματοποιήθηκε παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων σε καταφύγιο ζώων για να μεταπείσουν τον εκτελεστή της διαθήκης. Η ευθανασία της Έμμα πραγματοποιήθηκε από έναν κτηνίατρο στο Ρίτσμποντ της Βιρτζίνια όπου και αποτεφρώθηκε. Οι στάχτες του ζώου παραδόθηκαν στον εκτελεστή της διαθήκης.

Η Κάρι Τζόουνς, διευθύντρια του Chesterfield Animal Services, ανέφερε ότι ο σκύλος θα μπορούσε εύκολα να υιοθετηθεί, επιλογή που έδωσαν στον εκτελεστή της διαθήκης. Στη Βιρτζίνια τα κατοικίδια θεωρούνται περιουσιακό στοιχείο και σύμφωνα με την Ένωση Κτηνιάτρων των ΗΠΑ οι κτηνίατροι έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στην ευθανασία του ζώου σε τέτοιες περιπτώσεις. Πολλά κοιμητήρια επιτρέπουν την ταφή των κατοικίδιων μαζί με τους ιδιοκτήτες τους, έτσι το θέμα είναι περισσότερο ηθικό παρά νομικό.

Ο κτηνίατρος Κένι Λούκας, ωστόσο, υποστήριξε πως δεν θα έκανε ευθανασία στον σκύλο και πρόσθεσε πως η ευθανασία πρέπει να γίνεται με ηθικό τρόπο και σύμφωνα με τους όρκους που οι κτηνίατροι έχουν δώσει. «[Η ευθανασία] είναι κάτι που κουβαλάμε. Μας βαραίνει ως επαγγελματίες», δήλωσε στο WWBT. Από την πλευρά του ο Λάρι Σπιάτζι, πρόεδρος των ιδιοκτητών γραφείων τελετών της Βιρτζίνια, χαρακτήρισε το γεγονός ως αποτροπιαστικό. Παράλληλα, πολιτειακός βουλευτής, εξετάζει την αναθεώρηση της νομοθεσίας για ζητήματα όπως αυτό.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φρίκη στο Αγρίνιο: Σκότωσαν σκύλο με ψαροντούφεκο

Kαι όμως...σκύλος επιτηρεί 11χρονη στο διάβασμα της! (Video)

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share