Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ιταλός μαφιόζος απέδρασε από τις φυλακές!

Συναγερμός!

24 Ιουνίου 2019 22:03
Ιταλός μαφιόζος απέδρασε από τις φυλακές!

Ένας Ιταλός μαφιόζος, που παρέμεινε έγκλειστος σε φυλακές της Ουρουγουάης από το 2017, απέδρασε κατά τη διάρκεια της νύχτας, εν αναμονή της έκδοσής του πίσω στην Ιταλία, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας της Νότιας Αμερικής.

Ο Ρόκο Μοραμπίτο υπήρξε ο πλέον καταζητούμενος φυγάς της καλαβρέζικης Ντραγκέτα, της πανίσχυρης ομάδας οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας, μίας εκ των μεγαλύτερων εισαγωγέων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική.

Γνωστός με το προσωνύμιο «ο βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου», ο 52χρονος Μοραμπίτο είχε συλληφθεί έπειτα από ανθρωποκυνηγητό δύο δεκαετιών, αφού κατάφερνε να διαφεύγει από την τσιμπίδα του νόμου, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις για συμμετοχή σε μαφιόζικη οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα σοβαρά εγκλήματα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουρουγουάης ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι ο Μοραμπίτο και άλλοι τρεις κρατούμενοι απέδρασαν αργά χθες τη νύχτα, αφού άνοιξαν μια τρύπα στη στέγη των φυλακών Carcel Central προς ένα διπλανό κτίριο.

Οι άλλοι δύο δραπέτες είναι δύο καταζητούμενοι από τη βραζιλιάνικη δικαιοσύνη κι ένας τρίτος από την Αργεντινή.

Οι δραπέτες εισέβαλαν στη συνέχεια σε μια «γειτονική κατοικία», απ’ όπου έκλεψαν τα χρήματα του ιδιοκτήτη, προτού γίνουν καπνός.

«Προκαλεί αναστάτωση κι είναι σοβαρό το γεγονός ότι ένας εγκληματίας όπως ο Ρόκο Μοραμπίτο, το αφεντικό της Ντραγκέτα, κατάφερε να αποδράσει από φυλακή της Ουρουγουάης, εν αναμονή της έκδοσής του στην Ιταλία», επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

«Δεσμεύομαι σε δύο πράγματα. Πρώτον, να ριχθεί φως στις διαδικασίες απόδρασης, ζητώντας άμεσες εξηγήσεις από την κυβέρνηση του Μοντεβιδέο. Δεύτερον, θα συνεχίσε

Απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας ο «τοξοβόλος του Συντάγματος»!

Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός και ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος φέρεται να απέδρασε το βράδυ της Πέμπτης από τις φυλακές Τίρυνθας όπου κρατούνταν ενώ για το περιστατικό διεξάγονται έρευνες.

Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Γιάννης Μιχαηλίδης, σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr απέδρασε χθες Πέμπτη από τις φυλακές στις οποίες κρατείτο.

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», όπως ήταν γνωστός κατηγορούνταν για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το 2015 καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης και ήταν κρατούμενος στις φυλακές Τίρυνθας.

Η αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνη και η αστυνομία ενεργούν έρευνα για το συμβάν.

Πως απέδρασαν οι δύο κρατούμενοι από τις φυλακές Αυλώνα;

Η αστυνομία δεν έχει σταματήσει να ψάχνει τους 2 κρατούμενους που εχθές απέδρασαν από τις φυλακές Αυλώνα. Σήμερα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται λεπτομέρειες για τον κινηματογραφικό, θα λέγαμε, τρόπο απόδρασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο κρατούμενοι είχαν σκάψει σε προγενέστερο χρόνο ένα λαγούμι σε κοινόχρηστο χώρο της φυλακής, που βρισκόταν είτε κοντά είτε μέσα στο μαγειρείο. Με τα κλειδιά που είχε στην κατοχή του ο Σύριος μάγειρας κατάφεραν να φτάσουν στον χώρο κι ακολούθως να πηδήξουν από έναν μαντρότοιχο, στον οποίο είχε στηθεί σκαλωσιά για την ανέγερση σκοπιάς.

Εκεί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με μία αστυνομικό που περιπολούσε στην περιοχή. Όταν είδε τον πρώτο, έριξε προειδοποιητικά πυρά στον αέρα, όμως στη συνέχεια βγήκε κι ο άλλος και της επιτέθηκαν. Οι δραπέτες την έσπρωξαν και την πέταξαν κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά, ενώ στη συνέχεια έφυγαν, πιθανότατα με αυτοκίνητο συνεργών.

Από το ίδρυμα του Αυλώνα απέδρασαν ένας Αλβανός και ένας Σύριος, με τον πρώτο να έχει πάρει μέρος σε συμπλοκή στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού τον περασμένο Μάρτιο. Το συγκεκριμένο επεισόδιο φαίνεται πως είχε να κάνει με το ξεκαθάρισμα της αλβανικής μαφίας στον Κορυδαλλό.

ουμε να κυνηγάμε τον Μοραμπίτο, όπου κι αν είναι, για να τον ρίξουμε στη φυλακή, όπως του αξίζει».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share