Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στο νοσοκομείο τρία άτομα από δάγκωμα σαρκοφάγου φυτού!

Στην παραλία του Ποταμού στην Επανομή!

30 Αυγούστου 2019 08:00
Στο νοσοκομείο τρία άτομα από δάγκωμα σαρκοφάγου φυτού!

Στο νοσοκομείο κατέληξαν τρεις φίλοι που είχαν πάει την Τετάρτη 28 Αυγούστου στην παραλία του Ποταμού στην Επανομή.

Στην παραλία αντιλήφθηκαν ότι λίγα μέτρα μέσα στο νερό ξεκινούσε μία σειρά από βράχια σε όλο το μήκος της ακτής. Θεωρώντας ότι κολυμπώντας θα περάσουν από το δύσβατο σημείο βούτηξαν και μετά από λίγα δευτερόλεπτα αισθάνθηκαν έντονους πόνους. Φυτό σκοτώνει το 98% των καρκινικών κυττάρων μέσα σε 16 ώρες! Δεν το πιστεύουν οι επιστήμονες!

Ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε το κολύμπι, έτσι επιλέξαμε να βγούμε προς τα έξω, αφού υποφέραμε πραγματικά και οι τρεις». Κοκκινίλες, αισθητό πρήξιμο, δυνατό τσούξιμο, φαγούρα και ένα ανυπόφορο αίσθημα καψίματος τους δημιούργησαν πανικό.

«Το νοσοκομείο είναι πραγματικά αρκετά παλιό και η κατάσταση αρκετά άσχημη. Πολλοί ασθενείς στοιβαγμένοι στην είσοδο, ο καθένας να υποφέρει με το δικό του πρόβλημα στο έλεος της αναμονής. Δίνουμε τα στοιχεία μας και εξηγούμε το τι μας έχει συμβεί. Η νοσοκόμα έδειχνε αρκετά πρόθυμη να μας βοηθήσει ώστε να μας δει κάποιος χειρουργός.

Περιμέναμε γύρω στη μισή ώρα ώσπου φώναξαν τα ονόματα μας. Το λευκό παραβάν άνοιξε και περάσαμε σε ένα τύπου ιατρείο με νεαρούς γιατρούς που έδειχναν αρκετά κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι, μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν τα τόσα πολλά περιστατικά» περιγράφουν οι τρεις νεαροί.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, αφού σιγουρεύτηκαν ότι δεν είχαν πάθει αλλεργικό σοκ τους πρότειναν να βρουν δερματολόγο. «Εκείνη την ώρα στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει! Ναι καλά διαβάσατε, δεν υπάρχει εφημερία δερματολόγου στην πόλη. Μας έδωσαν ένα αντιφλεγμονώδες και έτσι απλά φύγαμε. Οι βλάβες από τα τσιμπήματα όσο περνούσε η ώρα έδειχναν να χειροτερεύουν. Γεμίσαμε με φουσκάλες που έβγαζαν υγρό, οι περιοχές έγιναν μελανές κι εμείς πλέον υποφέραμε και από τα τσιμπήματα και από το εθνικό σύστημα της υγείας» συμπληρώνουν.

Ο ιδιώτης δερματολόγος απεφάνθη ότι μάλλον πρόκειται για τσίμπημα από θαλάσσια ανεμώνη (σαρκοφάγο φυτό) και τους χορήγησε κορτιζόνη, αντισταμινικά και παυσίπονα.

Το φυτό… που εκρήγνυται! (Video)

Το Impatiens glandulifera, κοινώς γνωστό ως Βάλσαμο των Ιμαλαΐων είναι ένα παράξενο φυτό με ένα πολύ περίεργο σύστημα αποικιοποίησης – οι λοβοί του φυτού κυριολεκτικά εκρήγνυνται όταν κάποιος τους αγγίξει ή έρθουν σε επαφή με άλλα φυτά, πτηνά κλπ. και μπορεί να φτάσουν μέχρι και 7 μέτρα μακριά προς κάθε κατεύθυνση. Σώζει ζωές: Το φυτό των θεών που θεραπεύει το δέρμα και τον καρκίνο!

Το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό του περίεργου φυτού του επιτρέπει να εξαπλωθεί γρήγορα και δυνητικά μπορεί να φτάσει σε ύψος άνω των 3 μέτρων, περιορίζοντας όλα τα υπόλοιπα είδη φυτών μέχρι θανάτου. Οι άνθρωποι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχή εξάπλωσή του στον κόσμο, γιατί παρότι είναι ένα διεισδυτικό ζιζάνιο, είναι πολύ ελκυστικό γιατί έχει όμορφα πορφυρά λουλούδια.

Το Βάλσαμο των Ιμαλαΐων εισήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1839 ως φυτό θερμοκηπίου, αλλά χρειάστηκαν μόνο μερικές δεκαετίες για να ξεφύγει και να φτάσει το φυσικό περιβάλλον. Εκτός από τα όμορφα λουλούδια του, οι λοβοί που εκρήγνυνται το έκαναν ιδιαίτερα ελκυστικό, τόσο που υπήρξε μια εποχή που το φυτό κυκλοφόρησε στο εμπόριο ως ένα μοναδικό αξιοθέατο για τα παιδιά, με την ονομασία «Εκσφενδονιστικό φυτό», και παρά τις ήδη γνωστές επιθετικές τάσεις του απέναντι στα υπόλοιπα φυτά και λουλούδια, οι άνθρωποι εξακολουθούν να θαυμάζουν το περίεργο φυτό και τη μοναδική του ιδιότητα να εκρήγνυται.

Όταν είναι ώριμοι, οι λοβοί του περίεργου φυτού εκρήγνυνται με την παραμικρή διέγερση, ακόμα κι όταν έρθουν σε επαφή με το ανθρώπινο δάχτυλο. Κάθε φυτό έχει δεκάδες λοβούς που περιέχουν κατά μέσο όρο 800 σπόρους, οπότε ένα μεγάλο Βάλσαμο των Ιμαλαΐων μπορεί να περιέχει έως και 30.000 σπόρους-σφαίρες. Πρόκειται για ένα φυτό που διαθέτει έναν από τους πιο συναρπαστικούς εξελικτικούς μηχανισμούς που συναντώνται στη φύση.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κτηνωδία στη Λέσβο: Κρέμασαν αλεπού σε πινακίδα

Κτηνωδία στη Θεσπρωτία: Πυροβόλησαν αδέσποτο σκύλο με 300 σκάγια

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share