Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Θλίψη: Ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου Χρυσόστομος εκοιμήθη!

Έφυγε σε ηλικία 84 ετών!

7 Νοεμβρίου 2019 18:56
Θλίψη: Ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου Χρυσόστομος εκοιμήθη!

Ο μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος εκοιμήθη σε ηλικία 84 ετών! Ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου Χρυσόστομος (Ζαφείρης) γεννήθηκε στην Άρτα το 1935, ενώ έχει αποφοιτήσει από την Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης το 1960. Αίγινα: Εντοπίστηκε νεκρός ψαράς στο λιμάνι της Πέρδικας!

Ο Ιεράρχης που προ μερικών μηνών παραιτήθηκε, αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Μακαριστός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο διασωληνωμένος.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την Γερμανία και είναι Υφηγητής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Στρασβούργου. Μάλιστα, έχει διδάξει σε σε διάφορες Θεολογικές Σχολές σε Αμερική, Λίβανο και αλλού.

Το 1960 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1970 Πρεσβύτερος. Εξελέγη Τιτουλάριος Μητροπολίτης Γαρδικίου το 1976 και ορίσθηκε Διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέση τήν οποία διατήρησε έως και το 1999. Χρημάτισε μέλος των Κ. Ε. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Το 1978 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου. Στις 5 Μαρτίου 2019 με επιστολή του προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

Απέραντη θλίψη: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος!

Απέραντη θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του Μητροπολίτη Λήμνου Ιερόθεος! Εκοιμήθη σε ηλικία 85 ετών ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος.

Είχε μεταφερθεί χθες Κυριακή εσπευσμένα στο νοσοκομειο Λήμνου και από εκει διακομισθει στο Νοσοκομείο Μυτιληνης οπού και πριν λίγη ώρα άφησέ την τελευταία του πνοή. Να σας θυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος!

Ηδη στην Λήμνο σε κλιμα οδύνης οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα.

Ποιος ήταν o Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος:

Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Υπέρτιμος και Έξαρχος Παντός Αιγαίου Πελάγους Ιερόθεος (Γαρύφαλλος) γεννήθηκε στην Άνδρο το 1934. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Οξφόρδη. Κληρικός χειροτονήθηκε το 1954 και -υπηρέτησε ως Πρωτοσύγγελος, Κατηχητής, Ιεροκήρυξ και Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στην Κοζάνη, στο Λονδίνο, στην Ορεστιάδα και στην Αθήνα.

Διετέλεσε Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1968-1988), Μέλος Συνοδικών Επιτροπών και Επιμελητής του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου (1974-1989). Έχει συμμετάσχει σε πλείστα συνέδρια, έχει εκπροσωπήσει και την Εκκλησία της Ελλάδος σε πολλές εκδηλώσεις ομόδοξων και ετερόδοξων Εκκλησιών. Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου το 1988.

Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός και πρωταγωνιστής αγαπημένης σειράς!

Την τελευταία του πνοή άφησε ο αγαπημένος ηθοποιός την Τρίτη, με την τραγική είδηση του θανάτου να γίνεται γνωστή πριν από λίγο, όπως ανακοίνωσε και η οικογένειά του!

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου ενός εκ των πρωταγωνιστών της θρυλικής σειράς «Τα Ατίθασα Νιάτα».

Ο αγαπημένος ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στο Los Angeles βυθίζοντας στο πένθος το Hollywood.

«Ο λατρεμένος μου πατέρας πέθανε κατά την διάρκεια της νύχτας. Θα ήθελα από όλους να σεβαστούν αυτή την δύσκολη κατάσταση», ήταν η δήλωση της κόρης του στον Τύπο.

Να σας θυμίσουμε με την ευκαιρία: Ο πολίστας Αδαμάντιος Μαντής πέθανε από κακώσεις στο κεφάλι! Ποια είναι τα σενάρια; (Video)

Ο αγαπημένος ηθοποιός μετρούσε παρουσία 20 ετών στην θρυλική σειρά «Τα Ατίθασα Νιάτα» και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών στο σπίτι του στο Los Angeles.

O William Wintersole είχε συμμετοχές σε πάρα πολλές επιτυχημένες σειρές και καθιερώθηκε στην αμερικανική τηλεόραση.

Πέθανε ο Χρήστος Ζάχος!

Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Τετάρτης ο Χρήστος Ζάχος, σε ηλικία 53 ετών.

Κηδεύεται την Πέμπτη στις 11 π.μ. στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, Πρίνους Τρικάλων.

Αφήνει πίσω τα παιδιά του Γιώργο, Βάια, Παναγιώτα, Στέφανο, τη μητέρα και τα αδέρφια του.

Σοκ στην ελληνική showbiz: Πέθανε ξαφνικά ο Νίκος Κατσάνης

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share