Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Χρήστος Τσενεκίδης!

Θλίψη!

20 Φεβρουαρίου 2020 20:55
Πέθανε ο Χρήστος Τσενεκίδης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Χρήστος Τσενεκίδης, σκορπίζοντας θλίψη σε όλο το Πανελλήνιο. Ο αγαπημένος λυράρης είναι πλέον νεκρός...

Με καταγωγή από την Τραπεζούντα και τα Σούρμενα του Πόντου, γεννήθηκε στο Μελισσοχώρι Δράμας και μεγάλωσε στον Κορινό Πιερίας. Υπήρξε για πολλά χρόνια λυράρης κοντά στον αείμνηστο Χρύσανθο Θεοδωρίδη και συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Πόντιους καλλιτέχνες. Συμμετείχε ενεργά σε πολλές εκδηλώσεις ποντιακών συλλόγων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Διατέλεσε πρόεδρος του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Κορινού «Εύξεινος Πόντος». Να σημειώσουμε ότι δεν είναι ο μόνος που έφυγε σήμερα από την ζωή, αφού όπως θα διαβάσετε εδώ, γνωστή Ελληνίδα και μοντέλο κατέληξε.

Η σορός του θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στις 2.30μμ, στον ναό των Δώδεκα Αποστόλων στον Κορινό Πιερίας και στις 3.30μμ θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζαν Ντανιέλ!

Ο Ζαν Ντανιέλ, Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας, ιδρυτής του Nouvel Observateur, πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου σε ηλικία 99 ετών. Ακόμη μία τραγική είδηση καθώς πέθανε και «το κοριτσάκι με τις ξύστρες», που είχε μπει στο Γκίνες!

«Ο Obs έμαθε με απέραντη θλίψη τον θάνατο του ιδρυτή και αρθρογράφου Ζαν Ντανιέλ. Πέθανε το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 99 ετών έπειτα από μία ζωή γεμάτη πάθος, δέσμευση και δημιουργία. Πέθανε ο επιφανέστερος Γάλλος δημοσιογράφος. Υπήρξε ταυτόχρονα παρατηρητής, πρωταγωνιστής και συνείδηση του κόσμου. Η σύνταξη του Obs επιθυμεί να του εκφράσει τον βαθύ θαυμασμό της, την ειλικρινή ευγνωμοσύνη της και την πιστή μνήμη της...», γράφει ο Nouvel Observateur.

Ακούραστος υπερασπιστής της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, φίλος του Καμύ πριν συγκρουστεί μαζί του για το ζήτημα της Αλγερίας, αφιέρωσε τη ζωή του στη δημοσιογραφία, γράφει η εφημερίδα Le Monde.

Στο βιβλίο του «Cet etranger qui me ressemble», συνομιλίες με τη Μαρτίν ντε Ραμποντί, όταν εκείνη τον ρώτησε αν έχει γράψει τον επιτύμβιό του, είχε απαντήσει: «Ζαν Ντανιέλ, Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας. Τελεία».

Σοκ στο κόσμο τη πληροφορικής: Πέθανε ο Λόρενς «Λάρι» Τέσλερ! (photos-video)

Σοκ στον κόσμο της πληροφορικής καθώς πέθανε στα 74 του χρόνια ο Λόρενς «Λάρι» Τέσλερ! Θρήνος και στο καλλιτεχνικό στερέωμα με τον θάνατο σπουδαίου ηθοποιού!

Ο Λόρενς «Λάρι» Τέσλερ, γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1945, πέρασε στην κατασκευάστρια εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων μέρος της καριέρας του.

«Ο άλλοτε ερευνητής της Xerox είχε εφεύρει την [εντολή] ‘αποκοπή/αντιγραφή/επικόλληση’, την [εντολή] ‘εύρεση και αντικατάσταση’ καθώς και πολλές άλλες», ανέφερε η εταιρεία.

«Η εργάσιμη μέρα σας έγινε πολύ πιο εύκολη χάρη σε αυτές τις επαναστατικές ιδέες του. Ο Λάρι εξέπνευσε τη Δευτέρα, σας παρακαλούμε ενωθείτε μαζί μας για να τιμήσουμε τη μνήμη του», πρόσθεσε η Ζίροξ.

Πτυχιούχος του πανεπιστημίου Στάνφορντ, στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, ο Λόρενς Τέσλερ ήταν ειδικευμένος στην αλληλεπίδραση ανθρώπων και μηχανημάτων. Δούλεψε κυρίως για την Apple, την Amazon, τη Yahoo! και στο κέντρο έρευνας της Ζίροξ στο Πάλο Άλτο.

Τη δυνατότητα της «αποκοπής» και της «επικόλλησης» οποιουδήποτε αποσπάσματος κειμένου, χωρίς να χρειάζονται πολλά και περίπλοκα βήματα, την εμπνεύστηκε από μια τεχνική πολύ αρχαιότερη από την εποχή της πληροφορικής, δηλαδή το να κόβει κανείς τμήματα τυπωμένων φράσεων και να τα τοποθετεί σε άλλη σειρά χρησιμοποιώντας κόλλα ή σελοτέιπ.

Η εντολή έγινε συνήθεια χάρη στην Apple, που την ενέταξε στον υπολογιστή Lisa το 1983 και στον Macintosh την επόμενη χρονιά.

Ο συνιδρυτής της Apple, ο Στιβ Τζομπς, κατάφερε να αρπάξει τον Τέσλερ από τη Ζίροξ το 1980. Ο μηχανικός πέρασε στην κατασκευάστρια υπολογιστών και smartphones 17 χρόνια, φθάνοντας στην κορυφή της ιεραρχίας της.

Αργότερα, δημιούργησε μια start-up στον κλάδο της εκπαίδευσης και ανέλαβε έργα που επικεντρώνονταν στην εμπειρία του χρήστη στην Άμαζον και στη Γιαχού.

Ο Λάρι Τέσλερ «συνδύασε την εκπαίδευση στην επιστήμη της πληροφορικής με μια αντικουλτούρα κατά την οποία οι υπολογιστές έπρεπε να είναι για τους πάντες», σημείωσε το Computer History Museum.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share