Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πέθανε ο Θεόδωρος Παπάζογλου από κορωνοϊό

Θρήνος...

13 Απριλίου 2020 07:53
Πέθανε ο Θεόδωρος Παπάζογλου από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε νοσοκομείο των Βρυξελλών πέθανε σε ηλικία 57 ετών, νικημένος από τον κορωνοϊό, ο διακεκριμένος επιστήμονας και ερευνητής Θεόδωρος Παπάζογλου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σοκ έχει προκληθεί και στον καλλιτεχνικό κόσμο με τον χαμό ενός κορυφαίου κωμικού επίσης από κορωνοϊό.

Ο εκλιπών είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και μολονότι δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και απαιτήθηκε η εισαγωγή του στην Εντατική όπου και κατέληξε.

Ο Δρ. Θεόδωρος Παπάζογλου, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ήταν και ο ίδιος απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και είχε ολοκληρώσει τη μετα-διδακτορική του εκπαίδευση στο Εργαστήριο Λέιζερ του Ιατρικού Κέντρου Cedars – Sinai του Λος Άντζελες

Διετέλεσε τεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Εγκατάστασης Ακτινοβολίας Υπεριώδους Λέιζερ στο Ι.Τ.Ε. Στο ακαδημαϊκό ενεργητικό του είχε περισσότερες από 70 επιστημονικές δημοσιεύσεις και δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

Θρήνος στην ομογένεια: Νεκρός Έλληνας στην Νέα Ζηλανδία από κορωνοϊό

Στο πένθος βυθίστηκε η ομογένεια, αφού Έλληνας κάτοικος της Νέα Ζηλανδίας έφυγε από τη ζωή, χάνοντας τη μάχη με τον κορωνοϊό, τα ξημερώματα του Σαββάτου (11/4).

Πρόκειται έναν 87χρονο Κρητικό που, όπως αναφέρει το neakriti.gr, δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη με την ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στο Ουέλλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας. Δείτε και ποια είναι η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

Με καταγωγή από τα Τοπόλια της Κισάμου, ο εκλιπών μετανάστευσε στην Νέα Ζηλανδία την δεκαετία του 60 και μάλιστα υπήρξε εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Κρητικών της Νέας Ζηλανδιας, τον οποίο είχε υπηρετήσει πιστά επί σειρά ετών και από την θέση του προέδρου.

«Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής μας κοινότητας” τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος των Κρητικών Νέας Ζηλανδίας Σταμάτης Νικητόπουλος.

Η κηδεία του 87χρονου Κρητικού ομογενή θα τελεστεί την Τρίτη από τον επίσης Κρητικό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας Μύρων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share