Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Πικέρμι: Ο ιερέας του Αγίου Χριστοφόρου άνοιξε την εκκλησία για λίγους

Στον εισαγγελέα ο ιερέας

17 Απριλίου 2020 19:05
Κορωνοϊός - Πικέρμι: Ο ιερέας του Αγίου Χριστοφόρου άνοιξε την εκκλησία για λίγους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον Άγιο Χριστόφορο στο Πικέρμι κατευθύνθηκε η αστυνομία το μεσημέρι, ψάχνοντας τον ιερέα της εκκλησίας, που άνοιξε παράνομα για κάποιους πιστούς παρά την απαγόρευση.

Ο πάτερ Δημήτριος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να άνοιξε τον Ιερό Ναό για λίγο, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο οι λίγοι πιστοί που βρέθηκαν εκεί. Δεν είναι ο μόνος ναός που άνοιξε, αφού και στον Βόλο έγιναν ακόμα δύο καταγγελίες.

Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε πως στο rpn.gr, πως οι πιστοί ήταν ελάχιστοι και έμπαιναν ένας-ένας, χωρίς να δημιουργηθεί συγχρωτισμός. Οι αστυνομικοί, ζήτησαν τα αποδεικτικά κίνησης από μια πιστή όταν βγήκε από τον Ναό και κατόπιν πήραν τον πατέρα Δημήτριο με το περιπολικό και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο πάτερ Δημήτριος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Εναλλακτική «καραντίνα»: Ουρές σε σούπερ μάρκετ, κοσμοσυρροή στις λαϊκές αγορές, άνοιξαν εκκλησία και προσκύνησαν (Video)

Στο πρώτο τεστ... κοπήκαμε. Τα σούπερ μάρκετ άνοιξαν τις πόρτες τους στη μία το μεσημέρι, ωστόσο, ο κόσμος έσπευσε μαζικά να στηθεί στις ουρές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και να πάνε... περίπατο τα περιοριστικά μέτρα. Ενώ, εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ. Πολύς κόσμος συνέρρευσε στις λαϊκές αγορές, στην Βαρβάκειο αγορά, στην κρεαταγορά του Ρέντη, καθώς άνοιξε και εκκλησία όπου προσκύνησαν τον Επιτάφιο.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν μαζευτεί από τις 11:30 στο πάρκινγκ μεγάλου σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα στην Αχαρνών και είχαν δημιουργήσει «σαλίγκαρο» στον περιβάλλοντα χώρο, περιμένοντας υπομονετικά να εισέλθουν στο κατάστημα για τα ψώνια του πασχαλινού τραπεζιού. Ίδια εικόνα και στις λαϊκές αγορές μεγάλων δήμων του λεκανοπεδίου με τον κόσμο να στοιβάζεται μπροστά στους πάγκους των πωλητών. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στο Παγκράτι, στον Βύρωνα, στου Ζωγράφου, στον Πειραιά, τη Γλυφάδα κι άλλους μεγάλους δήμους.

Άνοιξε η Εκκλησία του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων – Πιστοί προσκύνησαν τον Επιτάφιο

Άνοιξε για το κοινό -κατά παράβαση των αποφάσεων- ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων στο Γουδή, ο οποίος και έμεινε ανοικτός για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να προσέλθουν οι πιστοί και να προσκυνήσουν. Οι πιστοί σχημάτισαν, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ουρές στο προαύλιο της εκκλησίας και περίμεναν τη σειρά τους για να προσέλθουν στο εσωτερικό του ναού και να μπορέσουν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

Στην είσοδο της Εκκλησίας βρίσκονταν δύο νεωκόροι, οι οποίοι «πρόσεχαν» την είσοδο και την έξοδο των πολιτών, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συνωστισμού και συγχρωτισμού. Λίγο αργότερα, η πόρτα του Ιερού Ναού έκλεισε και οι συγκεντρωμένοι πιστοί αποχώρησαν από το σημείο. Ωστόσο, αυτό που συνέβη, αντίκειται τόσο στα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων, όσο και στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία των εκκλησιών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share