Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορυδαλλός- Επεισόδια έξω από εκκλησία

Απαιτούν την περιφορά του Επιταφίου

17 Απριλίου 2020 20:57
Κορυδαλλός- Επεισόδια έξω από εκκλησία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμός επικρατεί έξω από εκκλησία στον Κορυδαλλό όταν ομάδα συγκεντρώθηκε έξω, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ακολουθία του Επιταφίου.

Σε προσαγωγές πιστών που βρέθηκαν έξω από εκκλησία στον Κορυδαλλό προχώρησαν αστυνομικοί το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής. Η αστυνομία νωρίτερα βρέθηκε και στο Πικέρμι, όταν ιερέας άνοιξε το ναό για λίγους πιστούς, παρά τις απαγορεύσεις.

Οι συγκεντρωμένοι, ανάμεσα στους οποίους και μέλη της Χρυσής Αυγής, απαιτούσαν να γίνει περιφορά του Επιταφίου του ιερού ναού Αγίου Νικολάου στον Κορυδαλλό.

Ακολούθησαν αντεγκλήσεις με αστυνομικούς οι οποίοι προχώρησαν σε περισσότερες από 15 προσαγωγές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δύο εκκλησίες στον Βόλο άνοιξαν αδιαφορώντας για τα μέτρα

Οι υπεύθυνοι στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στον Βόλο, αδιαφόρησαν για τους περιορισμούς των αρχών, με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας και άνοιξαν την εκκλησία για τους πιστούς, παρά την απαγόρευση.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, περίοικοι αντιλήφθηκαν την είσοδο πιστών στην εκκλησία σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και ειδοποίησαν την αστυνομία που μετέβη στον Ιερό Ναό. Μέσα υπήρχε οικογένεια με δυο παιδιά, που απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς και ο Ναός έκλεισε. Να σημειωθεί ότι το πρόστιμο έχει διπλασιαστεί για αυτές τις μέρες, ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά.

Παράβαση της απαγόρευσης παρατηρείται και στον Άγιο Νεκτάριο Νέας Ιωνίας, όπου κατά διαστήματα ανοίγουν οι πόρτες και μπαίνουν μέσα οι πιστοί για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Εναλλακτική «καραντίνα»: Ουρές σε σούπερ μάρκετ, κοσμοσυρροή στις λαϊκές αγορές, άνοιξαν εκκλησία και προσκύνησαν (Video)

Στο πρώτο τεστ... κοπήκαμε. Τα σούπερ μάρκετ άνοιξαν τις πόρτες τους στη μία το μεσημέρι, ωστόσο, ο κόσμος έσπευσε μαζικά να στηθεί στις ουρές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και να πάνε... περίπατο τα περιοριστικά μέτρα. Ενώ, εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ. Πολύς κόσμος συνέρρευσε στις λαϊκές αγορές, στην Βαρβάκειο αγορά, στην κρεαταγορά του Ρέντη, καθώς άνοιξε και εκκλησία όπου προσκύνησαν τον Επιτάφιο.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν μαζευτεί από τις 11:30 στο πάρκινγκ μεγάλου σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα στην Αχαρνών και είχαν δημιουργήσει «σαλίγκαρο» στον περιβάλλοντα χώρο, περιμένοντας υπομονετικά να εισέλθουν στο κατάστημα για τα ψώνια του πασχαλινού τραπεζιού. Ίδια εικόνα και στις λαϊκές αγορές μεγάλων δήμων του λεκανοπεδίου με τον κόσμο να στοιβάζεται μπροστά στους πάγκους των πωλητών. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στο Παγκράτι, στον Βύρωνα, στου Ζωγράφου, στον Πειραιά, τη Γλυφάδα κι άλλους μεγάλους δήμους.

Άνοιξε η Εκκλησία του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων – Πιστοί προσκύνησαν τον Επιτάφιο

Άνοιξε για το κοινό -κατά παράβαση των αποφάσεων- ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων στο Γουδή, ο οποίος και έμεινε ανοικτός για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να προσέλθουν οι πιστοί και να προσκυνήσουν. Οι πιστοί σχημάτισαν, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ουρές στο προαύλιο της εκκλησίας και περίμεναν τη σειρά τους για να προσέλθουν στο εσωτερικό του ναού και να μπορέσουν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

Στην είσοδο της Εκκλησίας βρίσκονταν δύο νεωκόροι, οι οποίοι «πρόσεχαν» την είσοδο και την έξοδο των πολιτών, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συνωστισμού και συγχρωτισμού. Λίγο αργότερα, η πόρτα του Ιερού Ναού έκλεισε και οι συγκεντρωμένοι πιστοί αποχώρησαν από το σημείο. Ωστόσο, αυτό που συνέβη, αντίκειται τόσο στα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων, όσο και στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία των εκκλησιών.

Το αδιαχώρητο στις λαϊκές αγορές

Στις λαϊκές αγορές σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, επικρατεί το αδιαχώρητο για πολλοστή φορά με τους δημότες να μην υπολογίζουν ούτε τον κορωνοιο ούτε τις αυστηρές συστάσεις προκειμένου να κρατούν τις αποστάσεις για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Πριν από λίγη ώρα μάλιστα, περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, προσπάθησαν να... διαλύσουν τον κόσμο που ψωνίζει φρούτα και λαχανικά ο ένας δίπλα στον άλλο.

Με πληροφορίες από protothema.gr και sputniknews.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share