Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βέντέτα στα Ανώγεια: Το σπαρακτικό μοιρολόι της μητέρας του 30χρονου νεκρού

«Παιδί, παιδί, παιδάκι μου»

3 Μαΐου 2020 16:06
Βέντέτα στα Ανώγεια: Το σπαρακτικό μοιρολόι της μητέρας του 30χρονου νεκρού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον σπαρακτικό το μοιρολόι της μητέρας του 30χρονου νεκρού, μετά το διπλό φονικό που συνέβη χθες βράδυ στα Ανώγεια.

«Παιδί, παιδί, παιδάκι μου», λέει και κλαίει γοερά ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν

Πραγματικά ανατριχιάζει το μοιρολόι της μητέρας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια του διπλού φονικού που εκτυλίχθηκε στο Περαχώρι των Ανωγείων.

Φορώντας μαύρα ρούχα και με πρησμένα, από το κλάμα, μάτια η μητέρα του 30χρονου δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της δεν είναι πια στη ζωή.

Τα πόδια της έχουν βαρύνει ενώ δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν. Το μόνο που κάνει είναι να κλαίει και να μοιρολογά.

Το μοιρολόι της μπορεί να βγαίνει σχεδόν ψιθυριστά ωστόσο το ακούει όλη η γειτονιά.

«Παιδί, παιδί, παιδάκι μου», λέει και κλαίει γοερά ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν.

Φονικό στα Ανώγεια: Παραδόθηκε ο καταζητούμενος για τον φόνο

Στα χέρια των Αστυνομικών Αρχών στο Ρέθυμνο βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο 29χρονος γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη που αναζητούνταν από χθες για συμμετοχή στο φονική συμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr ο 29χρονος παραδόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου και τώρα θα κληθεί να δώσει τη δική του εξήγηση για το αιματηρό συμβάν.

Μάρτυρας που κατατέθηκαν στην αστυνομία, ο Μανώλης Καλομοίρης, ο οποίος και τελικά παραδόθηκε, είχε από καιρό διαφορές με τον συνομήλικό του κτηνοτρόφο Γιώργο Ξυλούρη, γόνο της οικογένειας του αλησμόνητου λυράρη και γνωστό με το ψευδώνυμο «Κίτρος», πιθανότατα για ένα κτήμα που διεκδικούσαν την κυριότητά του.

Όταν συναντήθηκαν στο καφενείο, διαπληκτίστηκαν και ήρθαν στα χέρια, όμως ο κτηνοτρόφος φέρεται ότι πήγε στο σπίτι του και επέστρεψε οπλισμένος.

Ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης ή «Ντεμέλος» πατέρας πέντε παιδιών κατάλαβε τι θα ακολουθούσε και μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους δυο νεαρούς, αλλά εκείνη τη στιγμή ο κτηνοτρόφος είχε βγάλει πιστόλι και πυροβόλησε μια φορά, τραυματίζοντας θανάσιμα στο στήθος τον άτυχο καλλιτέχνη και χοροδιδάσκαλο που ήταν διάσημος για τις μαντινάδες του.

Η «απάντηση» από τον μεγαλύτερο γιο του θύματος ήταν άμεση, καθώς πυροβόλησε τον δολοφόνο του πατέρα του επτά φορές! Έξι σφαίρες βρήκαν τον 30χρονο κτηνοτρόφο σε όλο του το σώμα και σωριάστηκε νεκρός, ενώ η έβδομη χτύπησε κάτω από το γόνατο έναν 30χρονο, τον M.N. που και αυτός είχε πλησιάσει για να χωρίσει τους συμπλεκόμενους!

Αμέσως μετά, ο Μανώλης Καλομοίρης τράπηκε σε φυγή και οι αστυνομικές δυνάμεις από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, που έφτασαν γρήγορα στα Ανώγεια, τον αναζητούσαν παντού. Τελικά παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Το διπλό φονικό έχει συγκλονίσει τα Ανώγεια και ολόκληρη την Κρήτη, όπου έχει πέσει βαριά η σκιά της ενδεχόμενης βεντέτας.

Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έρθουν αντιμέτωπα τα μέλη των δυο οικογενειών, η σορός του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη –που φέρει και μώλωπες στο πρόσωπο από γροθιές- μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ αυτή του Λευτέρη Καλομοίρη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και ο τραυματίας.

TAGS
 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share