Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεσσηνία: Εντόπισαν 1.660 δενδρύλλια κάνναβης!

21 Ιουνίου 2019 12:46
Μεσσηνία: Εντόπισαν 1.660 δενδρύλλια κάνναβης!

Φυτεία με περισσότερα από 1.660 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η Αστυνομία, σε περιοχή του δήμου Δυτικής Μάνης, στην Μεσσηνία.

Ειδικότερα, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και με την βοήθεια ελικοπτέρων της Αστυνομίας, εντοπίστηκε στην περιοχή Κρύα Βρύση φυτεία, όπου καλλιεργούνταν 1.665 δενδρύλλια κάνναβης.


Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που εμπλέκονται στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Κιλκίς: Φύλαγε χασίς σε κοτέτσι με κλεμμένο όπλο!

Τον χώρο που χρησιμοποιούσε παλιότερα ως... κοτέτσι στην αυλή του σπιτιού του είχε διαμορφώσει κατάλληλα για να καλλιεργεί μια αρκετά μεγάλη χασισοφυτεία, ένας 37χρονος Έλληνας ο οποίος συνελήφθη μετά από έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Παιονίας.

Οι αστυνομικοί από το Κιλκίς είχαν δεχθεί πληροφορίες για την χασισοκαλλιέργεια που βρισκόταν σε εξέλιξη και, όταν εντόπισαν την κατοικία του υπόπτου σε μια περιοχή της Θεσσαλονίκης, του έβαλαν χειροπέδες και ξερίζωσαν τα 33 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 90 εκατοστών που καλλιεργούσε, ενώ μέσα στο σπίτι του βρήκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 167 γραμμαρίων και μικροποσότητα ηρωίνης.

Στην κατοχή του 37χρονου εντοπίστηκε και ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν διέθετε άδεια και, στο πλαίσιο της προανάκρισης, αποκαλύφθηκε ότι είχε δηλωθεί η κλοπή του από άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 2012! Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών, αλλά εξετάζεται αν θα του απαγγελθεί κατηγορία για κλοπή ή για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος αναφορικά με το κλεμμένο όπλο.

Κιλκίς: Κατέρρευσαν σοβάδες στο νοσοκομείο!

Από τύχη γλίτωσαν τα χειρότερα στο νοσοκομείο του Κιλκίς όταν έπεσαν σοβάδες!

"Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα" επισημαίνεται στο σημείωμα, ενώ παράλληλα καταγγέλλεται ότι "εκτός από τους θαλάμους του 1ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα".

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι "στην Α πτέρυγα την 26/01/2019 είχε καταρρεύσει πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή και την 05/10/2018 ασκούμενη Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση σοβάδων".

Επιβάλλεται άμεσος έλεγχος της στατικής επάρκειας όλων των κτιρίων του νοσοκομείου Κιλκίς, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα, που εστάλη στα ΜΜΕ από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με αφορμή την κατάρρευση σοβάδων χτες, στις 18:30, στην είσοδο τμήματος της Α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1937) του νοσοκομείου Κιλκίς.

Στο σημείωμα αναφέρεται πως "παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016, από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Επιπλέον, το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια. Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίαςΗ υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου βρίσκεταιεκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά) και απέχει μόλις δύο (2) μέτρα από το κτήριο των ΤΕΠ (Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών)

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share